Nem azt mondom, hogy klasszis teljesítményt nyújt, hanem hogy előkészítés terén klasszis.Chino írta: ↑2024.01.08. 11:18:00Talán egy kicsit túlzás hogy milyen klasszis teljesítményt nyújt stb., de az tény, hogy idén a legerősebb pont, ami a támadóink teljesítményét illeti. Talán Felix volt még hasonló, de nem konzisztensen és az utóbbi meccseken ő is beszürkült. Az ő teljesítménye akkor lenne igazából klasszis, ha azokkal a fránya 1vs1-ekkel tudna kezdeni valamit. A labdakezelése, játékintelligenciája, lövései, passzainak pontossága kivételesek, rengeteg kulcs-és gólpasszt oszt ki, de egy szélső repertoárjában a cseleknek is benne kellene lenni.
Nem is igen értem, hogy Xavi miért őt jegeli legtöbbet, őt cseréli le legelőször, FT pedig vagy végig marad vagy az utolsó távozó.
A tegnapi meccsen is kiverte az ember szemét,, hogy mit jelentett támadásban, folyamatosan tudta hozni a helyzeteket, miután lement az egész összeesett.
De ez a tegnapi csak egy példa, szinte az összes meccsen megfigyelhető. Yamal, ha éppen ő van bent helyette tud színt vinni, de még elég félénk, nem mer vállalni sokszor olyan cseleket 1 emberrel szemben, amit kb. csukott szemmel megcsinál inkább passzol.
Ősszességében a támadóinkat nézve vele van a legkisebb gond, sőt egyértelműen ő húzza fel a csapatrész teljesítményét, nem neki kellene feljavulnia egy ütős támadósorért

A helyzetkihasználás az, ami hiányzik a kapu előtt, tavaly már egy gyenge közepes volt, idén meg se kép se hang ezen a téren, kb 5 osztályt romlik 1mp alatt ahogy csak a kapus van előtte, vagy egy üres kapu. Elfelejti a labdaátvételt, a rúgótechnikáját, mindent. Szerencsére olyan jól kerül helyzetbe, hogy néha rúg pár gólt még a sok bénázása mellett is, főleg ha nincs ideje gondolkodni. De egy Salah ennyi helyzetből már vagy 10 gólnál járna idén, amiből ő rúgott 4-et.
Én sem értem, miért van mindig ő lecserélve, de amíg stabil kezdő, annyira nem zavar, mert ő az egyetlen játékosunk Gavi kiválása óta, aki kihajtja a belét minden meccs minden pillanatában, tényleg néha elfárad a végére. De látványos mindig utána a visszaesés elöl-hátul, még egy Barbastro ellen is. Ez nyilván nem csak az ő dicsérete, hanem a többiek kritikája is, azért egy Koundénak ne legyen már szüksége plusz egy "frontvonalra" maga előtt, hogy lezárja azt az oldalt egy gyenge csapat ellen. Amúgy vele elöl nagyon jól megértik egymást.
De tényleg nekem az az egészben a döbbenet, hogy Xavi megint beszélt a hóttgyenge Lewyről, hogy milyen jól kiegészítik egymást Roquéval, meg mindenki másról, de se a mostani gól+gólpassz mom, sem az előző gól+gólpassz mom meccsen egy szót nem szólt róla, tavaly sem. Ő olyan mindenkinek, hogy dönti el sorra a meccseket bő egy éve, és úgy alapnak vesszük, legyintünk rá, aztán néha lázongunk mikor kihagy pár helyzetet. Nem csodálom, hogy milyen hihetetlen bizonyítási vágy forr benne, semmilyen szinten nincs elismerve az, amit tesz a csapatért, a kaparása, a gólpasszai, a clutch góljai, a védekezése, semmi. Szerintem ez amúgy meglátszik a helyzetkihasználásán is, én legalábbis még görcsösebb lennék így, persze lehet, hogy semmi köze hozzá.