Troym írta: ↑2023.12.15. 07:45:39
Olvasd el, hogy Ferran gól / perc meg nemtudoménmilyen mutatói milyen kiemelkedőek, Raphinha középhátvédeket megszégyenítő védekezés mellett dönti el a meccseket, és hogy fél évig minden mentegetőző komment lényege "ha Pedri játszana, akkor most a játékunk annyival, de annyival jobb lenne, hogy arra szavak sincsenek".
Végül áthoztam, már nagyon off ott minden. Nem is feltétlen ideillik, de a zöme igen.
Ne csináld... Azt írtam hogy Ferrán jelen állapotában CSERECSATÁRNAK remek. Szerintem amit Ferrán csinál idén a padról beszállva, azt bárki elfogadná, pláne, hogy 3 poszton is tudja kisebb-nagyobb különbséggel. Idén korrekt szinten lövi be a helyzeteit, bírja a padot, egyelőre nem reklamál, melózik is mellette, rendben van. Ennyit írtam róla. Az is tény, kb Lewy számait hozza arányosan, ez nem volt akkora dicséret azért.
Raphinha meg TÉNY, hogy Európa egyik, ha nem a legjobban védekező szélsője, amit soha senki nem becsül benne, pedig ugyanúgy gólokat jelent, mint ha lőné őket. TÉNY, hogy 10+10-et hozott, ami azért semmiképp sem rossz. TÉNY, hogy a bajnokság lezárása körülig (pontos dátumot nem tudnék mondani), ő szerezte a legtöbb pontot érő gólt és gólpasszt.
https://www.fcbarcelona.com/en/news/310 ... ga-in-2023
Tény. 23-at írnak, de amúgy november elejéig is érvényes, ott volt a brazilos fejes az Osasuna ellen, brutál gólpassza a Valencia ellen, és jött a VB. Tehát november elejétől legalább március közepéig (alighanem tovább, csak a cikk itt íródott, és nincs kedvem keresgélni) ő volt a legjobb, leg"clutchabb" támadónk, úgy, hogy ő az egyik legdolgosabb szélső, akit kb valaha láttam
Volt amúgy asszem egy 5 meccses sorozat ahol 4-szer volt MOM. De ez csak emlékből van. Az tuti, hogy a 2. legtöbb MOM díja van a csapatból az egész szezonban, csak a La Ligát nézve is. Lewynek van 7, neki, 6. Lewy szinte összes ilyenje őszről jött. Az övé mid novembertől márciusig, a sok 1-0 alatt. Komoly szám. Utána jön DJ 4-el. Ezen időszak alatt simán egy szinten kell említeni fontosságban a 2/3 védekezésért felelős klasszisunkkal.
https://www.sportskeeda.com/football/to ... ga-2022-23
Aztán amikor lezártuk a Madrid meccsel a bajnokságot, akkor leeresztett. Az ő világa a vezérszerep, szereti a vállán cipelni a csapatát, a Leedsnél is ez volt az ő lényege, de megtette egy La Liga bajnokcsapattal is. Úgy, hogy nem a számára tökéletes poszton játszott, de ezen időszak alatt legalább végig a jobb oldalon.
Ez nem valami ódazengés, megtörtént és kész, igazolni lehet számszerűen, még cikk is született róla. És senki le se tojja, mindig ment viszont, hogy milyen gyenge 1v1-ben. (mellesleg jobbak a mutatói benne, mint Yamalé és Dembéléé, akik meg a cselkirályok, bár az tény, hogy nem nagyon tudna 4 ember közt átkígyózni, ő másra, máshogy használja a cseleket, a lefordulásai félpályánál jók, illetve 1 védőt mindig ki tud billenteni, hogy megtalálhasson egy passzsávot. Ezzel nem azt mondom, hogy világi cselgép, hanem arra érvelnék vele, hogy "soha nem tudna lecselezni senkit", ami nyilván egy ordas kamu, láttam már olyan meccsekre leírva pár hete, ahol cselsorozat után adott gólpasszt. Ha valaki azt írja, hogy nem az a legnagyobb erénye, vannak nála jobbak benne, mittudomén, akkor nyilván, pont erről írtam korábban, egyet fogok vele érteni, ha korrekt egy kritika.
Hidd el, ha a tényeket írom, akkor nem ódákat zengek. Tudom, ha van kb 3 ember, aki tényszerűen dicséri, az már borzasztó túlzás. A visszatérése után mikor 3 meccsen hóttbéna volt, leírta ezt a szót párszor vele. Az elmúlt hetekben jól játszik, de a kapu alatt botrány, ezt is leírtam, nincs rózsaszín szemüvegem, csak szerencsétlenen látom, hogy majd megszakad az elismerésért, amit pont a sérülése előtt kezdett végre megkapni világszerte, most meg annyira megint nem megy neki, mint akkor. Össze lehet számolni, Xavi hányszor említette az interjúiban tavaly, mikor a legjobb támadónk volt. Vagy akár idén. Konvergál a nullához. Vagy hogy itt mennyi dicsértet kapott, kb én védtem sokszor, meg vega.
Az nem nekem ment, de azért Pedri szerintem is dob a kp-s játékunkon, simábbá, folyósabbá teszi. DJ a mélység miatt hiányzott főleg.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy