Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Egyetértek. Kevés a türelem az edzőkkel, és ez sokszor visszaüt, bele lehet futni egy hosszú edzőkeringőbe.Yokozuna írta: ↑2024.01.13. 17:16:03Mindkét csapatnál értelmetlen és elhamarkodott edzőváltás volt. A Sevilla Mendilibarral Európa Ligát nyert, Setien meg szép játékot és biztos élmezőnybeli tagságot ért el a Villareállal. Aztán az idény elején néhány vereség után jöttek a sorozatos edzőcserék mindkét helyen, és most itt tartanak.LG írta: ↑2024.01.13. 16:05:41A Sevilla nagyon leadta a szintet. A tegnapi vereségüknek köszönhetően úgy vannak 1 pontra a kieső helytől, hogy a mögötte lévők 1 meccsel kevesebbet játszottak.
A másik meg a Villarreal, tavaly sokáig még BL a helyekért is harcban voltak, végül 5. helyen végeztek, és kifejezetten élvezhető focijuk volt. Most meg ők is csak 19 pontot gyűjtöttek 20 meccsen, ráadásul az egyik legrosszabb gólarány az övék.
Ilyen tekintetben nem biztos hogy rossz döntés, ha egyelőre kitart a vezetőség a kissé felemás teljesítményt nyújtó Xavi mellett.
Mindkét csapatnál értelmetlen és elhamarkodott edzőváltás volt. A Sevilla Mendilibarral Európa Ligát nyert, Setien meg szép játékot és biztos élmezőnybeli tagságot ért el a Villareállal. Aztán az idény elején néhány vereség után jöttek a sorozatos edzőcserék mindkét helyen, és most itt tartanak.LG írta: ↑2024.01.13. 16:05:41A Sevilla nagyon leadta a szintet. A tegnapi vereségüknek köszönhetően úgy vannak 1 pontra a kieső helytől, hogy a mögötte lévők 1 meccsel kevesebbet játszottak.
A másik meg a Villarreal, tavaly sokáig még BL a helyekért is harcban voltak, végül 5. helyen végeztek, és kifejezetten élvezhető focijuk volt. Most meg ők is csak 19 pontot gyűjtöttek 20 meccsen, ráadásul az egyik legrosszabb gólarány az övék.
Volt erről szó, de pár napja azt olvastam, hogy mivel a City group nem többségi tulajdonos (40 valahány %), így elvileg nem lesz akadálya. Példának felhozták, hogy anno a Salzburg és a Lipcse is indulhatott egyszerre.
Biztos kijátszák majd, de ha jol tudom, ha City indul a BL-ben, akkor a Girona nem indulhat.bence0330 írta: ↑2024.01.04. 11:03:46Morata már sok éve a legalulértékeltebb játékosok egyike, minden idők egyik legjobb spanyol gólvágója, szerintem nevetséges, amilyen közröhej tárgyává tették, szinte már lejárató kampány jelleggel, fogalmam sincs, mi okból kifolyólag. Pl. Giroud statjainál kicsit jobb az övé, aki ugye francia csúcstartó lett még pár évig, amíg Mbappé le nem hagyja.
Ettől még borzasztó érzés lehet mesterhármast vágni egy vesztes meccsen, tény.
Ja, a Girona már BL induló szinte biztosan. És jó is lesz a ligának is ez, mert nézőcsalogatók, emelni fogja a színvonalat otthon és a BL-ben is, csak tartsanak ki. Alighanem megindult felfelé a liga a mélypontjáról, nyilván 1-2 nagy klub eltűnt (Valencia, Sevilla), de jöttek újak.
Még mindig azt mondom, hogy az elsőséggel túlteljesítenek, de nem olyan sokkal azért.
Az év legelső meccse, a január mindig ilyen, a tavaszt szokták megnyomni, amikor a kupákat osztják. Tegnap a 3 ponton kívül semmi nem számított.brazilfan írta: ↑2024.01.04. 12:27:15A Real megint elég langyos volt, egy gól és egy kapufa Madridban a 14. helyezett Mallorca két kapufája ellen.
A gól is olyan volt, amilyen:
https://www.sport.es/es/noticias/real-m ... a-96512641
Továbbra is 90%, hogy 5 BL hely lesz.
Szerintem ez simán a partjelző/bíró befolyásolására megy ki. Sok esetben, ha nem is egyértelmű emelni szokta a partjelző a zászlót.A VAR sincs olyan régen bevezetve bőven benne van a játékvezetésben az a "reflex",hogy lefújja a szerinte szabálytalan esetet és egy másodperc alatt kell dönteni, abban meg bőven benne van ez a faktor.brazilfan írta: ↑2024.01.02. 14:28:39Lehet, hogy nem a partjelzők, hanem a közönség befolyásolása a cél, a nézők a lesek nagy hányadát nem tudják megítélni, nem láthatják, főleg ha a másik kapunál történik. De ha látják, hogy a hátvéd integet, akkor meg is esküdnének rá, hogy les volt. (Nem tudom, hogy mindegyik spanyol stadionban van-e óriáskivetítő.)
Én meg azt nem értem, hogy amikor arra várnak, hogy visszanézzék a VAR-t, akkor miért mennek oda a bíróhoz. Ilyenkor az összes bíró előadja magát, teátrálisan mutatja, hogy türelem, de a játékosok csak mondják, mondják, biztosan feszültséglevezetés.
De ha egy teljesen fölösleges szituációban ütközik a góllövőd vagy a kapusod, és le kell cserélned, az például eldönthet egy meccset.
Lehet, hogy nem a partjelzők, hanem a közönség befolyásolása a cél, a nézők a lesek nagy hányadát nem tudják megítélni, nem láthatják, főleg ha a másik kapunál történik. De ha látják, hogy a hátvéd integet, akkor meg is esküdnének rá, hogy les volt. (Nem tudom, hogy mindegyik spanyol stadionban van-e óriáskivetítő.)
Igen, ez az egy hátránya van, de ez iszonyú ritka, egy játékos 100 percen át ki van téve a sérülés veszélyének.
Nekem nem, a hátvéd azt hiszi, hogy nem les, megy tovább, becsúszik, eltalálja a csatár lábát, ápolni kell, percekig áll a játék teljesen értelmetlenül.
Nem tudom fociztál-e, de 8-10 évesen belédrúgdossák az edzők, hogy "hamár olyan ökör voltál, hogy beragadtál, kezdj integetni, hogy Ödön milyen k nagy lesen van hátha bejön."bence0330 írta: ↑2024.01.01. 21:54:44Az első részét pont 1-2 hete emlegettem én is, nagyon butának kell szerintem lenni, hogy ennyi évvel az új szabály bevezetése után még integessenek a játékosok (nem mintha korábban bármi értelme lett volna, de legalább elméletileg igen). Csak magukat zavarják meg, senki mást, akár egy egész mp-et el tudnak ezzel veszíteni, vagy még többet, az meg nagyon sok idő, sokszor szerintem gólokban mérhető.
Valaki írta rá, hogy a régi motorosok beidegződése (félig elfogadnám, de azért több év alatt szerintem ki lehetne ölni tudatosan...), de a fiatalok is ugyanezt csinálják.
Azért szerintem még van értelme fújni. Ha hatalmas a les, eleve behúzzák, hogy ne legyen felesleges játék. Ha meg nem, akkor is behúzzák, mire a direkt támadás megáll. Pl. megy a csatár helyzetben, de odaér egy védő, kiszorítja, a támadó visszapasszol egyet és be is fújják.
Az első részét pont 1-2 hete emlegettem én is, nagyon butának kell szerintem lenni, hogy ennyi évvel az új szabály bevezetése után még integessenek a játékosok (nem mintha korábban bármi értelme lett volna, de legalább elméletileg igen). Csak magukat zavarják meg, senki mást, akár egy egész mp-et el tudnak ezzel veszíteni, vagy még többet, az meg nagyon sok idő, sokszor szerintem gólokban mérhető.Troym írta: ↑2024.01.01. 21:42:18Általános kérdésem lenne igazából ligafüggetlenül:
Amellett, hogy nem értem minek integetnek a játékosok lest, mert a VAR dönt, valaki mondja már meg mi a franc értelme van, hogy egy támadás előtt-alatt-után- vagy akár gólt követően nagy lelkesen integet a partjelző, hogy les?
Ugyanúgy teljesen felesleges, mert a VAR úgyis megnézi, kikockázza, akkor meg minek szerencsétlenkednek a partjelőzők még a lessel? Kb sose kéne beinteniük, mert csak gólnál releváns, akkor meg úgyis méricskélik centivel.
Köszi. Kívánom, hogy több sérülés ne legyen, és a sérültek meggyógyuljanak.
Kifejezetten igen, de nyilván nem az Alaves meccs miatt. Ez generációs dolog is is, de nálam kb 90-től kb. 2005-ig volt a csúcson a foci. Azóta üzletiesebb, uniformizáltabb, atletikusabb, vegytisztább lett, nem minden szempontból rossz felé változott, de nagyot változott élvezhetősegben. Egy-egy ilyen meccs miatt sose kapnék rá a focira.