Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Ennek nincs köze a svájcihoz, ha így hívják az illetékesek, akkor valóban nem tudják, mit jelent. Csinálnak 4 erősségű kalapot, és mindenki kap mindegyik erősségű kalapból 2-2 ellenfelet. A célja pont ellentétes a svájcival. A svájci lényege, hogy mindenki a saját teljesítményéhez legközelebb álló ellenfelet kap, ennek meg pont az ellenkezője (mindenki mindegyik erősségű kalapból ugyanannyi ellenfelet kap). Ez szerintem jobb, mint a mostani csoportkör, hiszen mindegyik csapat több csapattal fog találkozni. A jelenlegi BL egyik hátránya (a sok közül), hogy kevés csapattal mérkőznek meg. A mezőny fele mindössze 3 csapattal találkozik egy kiírásban. Most legalább 8-cal fog. Kicsit több lesz a meccs is, bár nem sokkal.bence0330 írta: ↑2023.12.19. 07:26:05Szerintem nagyon jó (igazságos), ráadásul te ugye a szuperliga mellett vagy, ez kvázi az lenne, a nagy csapatok 1-2 kör után biztos, hogy csak nagycsapatokkal játszanának, hacsak épp nem nagyon bénák.
Szerintem eredetileg sem konkrétan svájci rendszer akart lenni, vagy nem tudom, mert ezt is svájcinak hívják hivatalosan... Illetve svájci alapúnak, bocsánat. Szerintem nem tudják, mit jelent. (Nyilván ez csak vicc, biztos tudják, de dunsztom nincs, hogy hívhatják annak, mikor nem az.)
Én egy dolog miatt örülök, hogy úgy néz ki nem svájci lesz, hogy nem kell mindig csúcsmeccset játszani, lesz 1-2 könnyű ellenfél is, ami egy 8 meccses ősz mellett nagyon kell. Mármint svájciban is simán lehet, hogy 2-3 gyenge ellenfelük lenne, de az nem garancia, és azt is jelentené, hogy nem vagyunk jók.
Szerintem nagyon jó (igazságos), ráadásul te ugye a szuperliga mellett vagy, ez kvázi az lenne, a nagy csapatok 1-2 kör után biztos, hogy csak nagycsapatokkal játszanának, hacsak épp nem nagyon bénák.gránit írta: ↑2023.12.18. 22:50:01Igen, erről volt egy vitánk, én amellett voltam, hogy a svájci rendszer annyira förtelmes, hogy ezt be sem lehet vezetni, annyira értelmetlen. Sokadmagammal írtam is levelet az UEFA-nak, egyébként sakkozóként levezetve, miért nincs értelme ennek a rendszernek. Visszaírt egy "professional controller", hogy még átgondolják a dolgot, még nem biztos. Örülök, hogy nem az a rendszer lesz bevezetve, mert annak a világon semmi értelme nem lett volna (képtelen a mezőny rendes széthúzására, világos erőviszonyok kimutatására, csak egy olyan mezőnyben van értelme, amelyben a résztvevők hasonló erősségűek, egyébként nem alkalmas a mezőny széthúzására).
Ez nem igazán kerek. Csak együtt van értelme értelmezni. Hajszálpontosan ugyanakkora góltermés mellett azért csúsztunk vissza, mert kétszer annyi gólt kapunk. Tavaly sorban hoztuk az 1-0-ás meccseket, most hullajtjuk ezeket a pontokat.
Igen, erről volt egy vitánk, én amellett voltam, hogy a svájci rendszer annyira förtelmes, hogy ezt be sem lehet vezetni, annyira értelmetlen. Sokadmagammal írtam is levelet az UEFA-nak, egyébként sakkozóként levezetve, miért nincs értelme ennek a rendszernek. Visszaírt egy "professional controller", hogy még átgondolják a dolgot, még nem biztos. Örülök, hogy nem az a rendszer lesz bevezetve, mert annak a világon semmi értelme nem lett volna (képtelen a mezőny rendes széthúzására, világos erőviszonyok kimutatására, csak egy olyan mezőnyben van értelme, amelyben a résztvevők hasonló erősségűek, egyébként nem alkalmas a mezőny széthúzására).
Az a gond, hogy én azt olvastam, hogy még változhat. Jelenleg úgy néz ki, hogy 32-ről 36 fősre bővül a mezőny. A 4 plusz csapatból 1-1 hely jár:
Ja, ha kivesszük az egyenletből a 3-4-szer annyi kapott gólt, akkor van is relevanciája...
Engedjük elbence0330 írta: ↑2023.12.18. 21:36:51És továbbra is, egyfelől atom halálcsoport volt, ahonnan a tavalyi elődöntős sem jutott ki, másrészt Milan drukker vagyok, de akkora világi mákkal nyerték meg azt a meccset, amilyen nem sok van, harmadrészt most nem nézek vissza számokat, de hasraütésszerűen 30 perccel az utolsó meccs vége előtt még továbbjutásra álltak, és vadiúj, BL tapasztalat nélküli a csapat. Mint játékosok, mint klub... (oké, volt hőskorszakuk, de marha régen).
Én nem vitázok, te kardoskodsz. Ha besztlíg a besztlíg, ne legyen kifogás. Ha az állítás az, hogy besztlíg, akkor nem veszi ki jól magát utána a magyarázkodás. Ezek szerint ők sem akkora héroszok, abban pedig biztos vagyok, hogy a német bajnokságban szenvedő Dortmund szurkolói is ezer kifogást fel tudnának hozni, ha kiestek volna. Nem egy akkora valami ez a Dortmund, össze-vissza bukdácsolnak a bajnokságban. Szerintem mi a tartalékcsapattal megvernénk őket, ha nem játszik Romeu.Sinya22 írta: ↑2023.12.18. 21:21:30Nem tartalékok estek ki, jelenleg is 11 ember hiányzik náluk. Melyik csapat tud szerinted 11 sérült mellett kiállítani olyan csapatot, aki tovább fog jutni a PSG, Dortmund mellett? A City-nél jelenleg csak 4 ember hiányzik, és bukják a pontokat folyamatosan.
Ha nem érdekelnek a tények rendben van, akkor viszont kár valóban vitázni.
Az olaszok biztos, hogy kezdenek feljönni
Nem tartalékok estek ki, jelenleg is 11 ember hiányzik náluk. Melyik csapat tud szerinted 11 sérült mellett kiállítani olyan csapatot, aki tovább fog jutni a PSG, Dortmund mellett? A City-nél jelenleg csak 4 ember hiányzik, és bukják a pontokat folyamatosan.gránit írta: ↑2023.12.18. 21:05:45Ez sosem állja meg a helyét. A minőségi tartalékok hiánya nem kifogás, hanem a csapat gyengesége. Ez akkor sem érdekel, amikor magunkat mentegetjük vele. Nem Romeut kell leigazolni, és akkor a tartalékcsapat sem égeti le magát, hanem azzal is lehet BL-meccset nyerni, Guiu-kkal, Ferminekkel. Nagyjából pont nem érdekel, hányan estek ki a Newcastle-ből, szinte biztos vagyok benne, hogy az utánpótlásuk nem csak a miénkhez, de egy random spanyol csapatéhoz (Bilbao, Rayo stb) képest is egy nagy nulla.
Ez sosem állja meg a helyét. A minőségi tartalékok hiánya nem kifogás, hanem a csapat gyengesége. Ez akkor sem érdekel, amikor magunkat mentegetjük vele. Nem Romeut kell leigazolni, és akkor a tartalékcsapat sem égeti le magát, hanem azzal is lehet BL-meccset nyerni, Guiu-kkal, Ferminekkel. Nagyjából pont nem érdekel, hányan estek ki a Newcastle-ből, szinte biztos vagyok benne, hogy az utánpótlásuk nem csak a miénkhez, de egy random spanyol csapatéhoz (Bilbao, Rayo stb) képest is egy nagy nulla.
Ezzel egyetértek, és ezért sem értek egyet a PL feltétlen többiek felé emelésével.
Szerintem sem értjük egymást, mert az erős PL még mindig nem jelenti azt, hogy nemzetközileg is mindig erősebbek az angolok. A Newcastle pedig nem gyenge, hanem kidőlt egy csapatnyi játékos. Nem 2, meg 4, hanem 11. És ugyanott vannak a tabellán, mint a Real Sociedad valóban, kb azonos erősségűek is, de ezt soha nem fogod tudni összehasonlítani. Ehhez több tucat meccset kellene folyamatosan játszani az angol-spanyol csapatoknak hétről-hétre, aztán jó ha 2-4 összejön majd tavasszal.gránit írta: ↑2023.12.18. 18:16:26Igazából egyetértünk, csak tisztázni kell a fogalmakat. Amit te írsz, az igaz, de ez nem az erőről szól, hanem a látványosságról. Hogy látványosabb a PL? Nem kétlem. Szerintem is az. De a helyzet nem azt bizonyítja, hogy erősebb is. Gyenge a Manchester United meg a Newcastle? Ugyanott vannak a tabellán, mint a Real Sociedad, akik veretlenül mentek tovább a csoportból, míg előbbiek Kobenhavnokkal, Galatasaray-okkal, a német bajnokságban csetlő-botló Dortmundokkal nem bírtak. Én elhiszem, hogy látványos a PL, de nem is ezt vonták kétségbe.
Igazából a komment amire reagáltam, azt vonta kétségbe, hogy a túlsztárolt angolok miért csak 2-n vannak, leírtam azokat az indokokat, amivel egyébként a Barcát is védik az emberek, sok esetben abszolút túlmagyarázva. Kettős mércét nem szeretem, ha a mi tavalyi kiesésünket jelentősen befolyásolta a védelem kiesése, akkor a "besztlígnél" is írjuk le, ha nincs játékos már aki játsszon.
Igazából egyetértünk, csak tisztázni kell a fogalmakat. Amit te írsz, az igaz, de ez nem az erőről szól, hanem a látványosságról. Hogy látványosabb a PL? Nem kétlem. Szerintem is az. De a helyzet nem azt bizonyítja, hogy erősebb is. Gyenge a Manchester United meg a Newcastle? Ugyanott vannak a tabellán, mint a Real Sociedad, akik veretlenül mentek tovább a csoportból, míg előbbiek Kobenhavnokkal, Galatasaray-okkal, a német bajnokságban csetlő-botló Dortmundokkal nem bírtak. Én elhiszem, hogy látványos a PL, de nem is ezt vonták kétségbe.
A PL olyan erős, mint amilyennek mondják. A PL, és ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy ledominálják Európát, de a bajnokság bőven erős, pont azért, amit te is írsz, nyíltabban játszanak a kis csapatok, ezért van az, hogy a Luton rúg 3-at egy Arsenalnak, a Palace 20 percet alatt 2-t a City-nek, a Bournemouth meg 3-at az MU-nak. A nemzetközi szereplés meg megint más, mi 2 sérülttel is nyivákolunk, a Newcastle csoda, hogy egyáltalán talpon maradt egy csapatnyi sérülttel.gránit írta: ↑2023.12.18. 17:58:29A Newcastle és a Manchester United ott vannak az angol bajnokságban, ahol a Real Sociedad... A nemzetközi teljesítményük nem azt bizonyítja, hogy a PL annyira erős lenne, mint amilyennek mondják. A Manchester United olyan erős, mint a Getafe? Igen? Készséggel elhiszem...
Igen, következő körben már nincs ez a tiltás.
Elég érdekes, hogy ez ilyen sokszor feljön a fórumon, agyonhypolt PL
Itt a mentalitásbeli óriási különbség.
Sztem ha nincs tétje az utolsó fordulónak egy összesen 6 fordulós versenyben, még annyi se, hogy ki lesz a csoportelső, azt lehet nyugodtan simának nevezni. De nem baj az, ha ezt egymástól eltérően definiáljuk. Szted nem volt sima, szerintem az volt.
A labdarúgás profi szinten eléggé összetett csapatsport és szinte minden mindennel összefügg.