2023.12.18. 00:50:32
Figyi, én nézem a meccseitek nagy részét, és az utóbbi hetekben rendkívüli a stabilitás, de előtte sok karcos meccs volt, és rengetegszer csak Bellingham csillanások mentették meg a seggeteket. Meg azért olyan is volt, hogy még az sem.
Alapvetően a játékról beszéltem, volt kifejezetten gyenge periódusotok, amikor volt is pontvesztés, és lehetett volna még bőven több. És ez persze a szubjektív véleményem, de ezzel kapcsolatban nem fogsz az ellenkezőjéről meggyőzni semmivel, mert itt csak arról van szó, hogy hiszek-e a saját szememnek és ítélőképességemnek, vagy sem.
Ha már kérdezted: azt hiszem nagyjából Október hónapra esik az (biztos nem pontosan), amikor sorozatban 3-4 héten, legalább 5-6 meccseteket néztem szünet nélkül, és mindegyiken közepes volt a játék, mindegyiken veszélyben voltak a pontok.
Ez most az utóbbi 1 hónapra pl egyáltalán nem igaz, de arra viszont nagyon is az volt.
Ahogy a Barcáról se gondolom, hogy a sérültek visszatérése óta rosszul játszana, holott papíron volt 2 BL és 4 bajnoki meccsünk, amiken 18 pontból mindössze 8at szereztünk meg, úgy a realról se fogom azt gondolni, hogy a látszat ellenére mindig tökéletesek voltak csak mert másodikak vagytok a bajnokságban és 100%ra hoztatok egy csoportkört.
Mindezt viszont természetesen úgy írom, hogy nem kalkulálom bele a hiányzóitokat. Nagyon impresszív az, ahogy ezek ellenére megy a szekér, de azt szerintem figyelmen kívül hagytad, hogy milyen téma kapcsán írtam le amit írtam. Arról beszélünk, hogy behozható-e a hátrányunk, és erre nyugodtan leírhatom, hogy a real nem mindig olyan jó, mert ez így igaz. Hogy ez sérültek miatt van, vagy sem, az ebben a beszélgetésben a lényeg szempontjából irreleváns: van bőven esélyünk ledolgozni a hátrányt, és a real is tud visszább esni, egyik sem rendelkezik elhanyagolhatóan kicsi valószínűséggel, akármi megtörténhet.
Hogy a Barca milyen helyzetben van, arról még veled is nem fogok vitát nyitni. Maradjunk annyiban, hogy megnézném, hol tartanátok idén, ha 3,4 millióért igazolhattatok volna a nyáron, milyen lenne a csapatnál a hangulat, ha az elmúlt 5 évben max 1-2 hazai kupát tudnátok felmutatni a sorozatos BL betli mellé, ott lógna a levegőben a kizárásotok minden sorozatból, és közben lenne még 1,5 milliárd euró tartozásotok, aminek a fele rég lejárt. Valószínűleg igazad van, tényleg eltúlzom a dolgot, nem olyan vészes ez, minden adott hozzá, hogy örömfocit toljunk hétről hétre.
Szerk: Amúgy meg mi az, hogy közel sem járunk a csődhöz? Már konkrétan lábon ki is hordtunk egyet, nemtudom hallottál-e arról, hogy újabb hiteleket kellett felvennünk, hogy csak a lejárt tartozásainkat ki tudjuk fizetni... egyátlalán tudod, hogy mit jelent a csőd fogalma? Fizetésképtelenséget. Papíron elkerültük, de facto viszont csődben voltunk, és talán még mindig vagyunk is.
Ráadásul finoman szólva is erősen bizonytalan, hogy milyen pénzügyi éveket fogunk zárni most, hogy a különböző vagyonelemeinket nem tudjuk eladogatni már és bevételként lekönyvelni.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila