gránit írta: ↑2023.12.18. 18:16:26
Igazából egyetértünk, csak tisztázni kell a fogalmakat. Amit te írsz, az igaz, de ez nem az erőről szól, hanem a látványosságról. Hogy látványosabb a PL? Nem kétlem. Szerintem is az. De a helyzet nem azt bizonyítja, hogy erősebb is. Gyenge a Manchester United meg a Newcastle? Ugyanott vannak a tabellán, mint a Real Sociedad, akik veretlenül mentek tovább a csoportból, míg előbbiek Kobenhavnokkal, Galatasaray-okkal, a német bajnokságban csetlő-botló Dortmundokkal nem bírtak. Én elhiszem, hogy látványos a PL, de nem is ezt vonták kétségbe.
Szerintem sem értjük egymást, mert az erős PL még mindig nem jelenti azt, hogy nemzetközileg is mindig erősebbek az angolok. A Newcastle pedig nem gyenge, hanem kidőlt egy csapatnyi játékos. Nem 2, meg 4, hanem 11.

És ugyanott vannak a tabellán, mint a Real Sociedad valóban, kb azonos erősségűek is, de ezt soha nem fogod tudni összehasonlítani. Ehhez több tucat meccset kellene folyamatosan játszani az angol-spanyol csapatoknak hétről-hétre, aztán jó ha 2-4 összejön majd tavasszal.
A béna MU-ról, meg a túlsztárolt angol bajnokságról annyit, hogy pont kiestünk tavaly az EL-ben tőlük, ennyi erővel akkor az alapján erősebb az angol, mint a spanyol bajnokság, ezt a logikát követve.
gránit írta: ↑2023.12.18. 18:16:26
Én elhiszem, hogy látványos a PL, de nem is ezt vonták kétségbe
Igazából a komment amire reagáltam, azt vonta kétségbe, hogy a túlsztárolt angolok miért csak 2-n vannak, leírtam azokat az indokokat, amivel egyébként a Barcát is védik az emberek, sok esetben abszolút túlmagyarázva. Kettős mércét nem szeretem, ha a mi tavalyi kiesésünket jelentősen befolyásolta a védelem kiesése, akkor a "besztlígnél" is írjuk le, ha nincs játékos már aki játsszon.