Troym írta: ↑2023.12.14. 19:07:59
Nem feltétlen neked címezve, de mindig elgondolkodom, hogy millió statisztika alátámasztja, hogy itt aztán mindenki szuperkirály, de tavaly talán az elmúlt 25 év legkevesebb gólját lőttük és elvéreztünk csoportkörben, most meg már decemberre szinte elérhetetlen távolságra van a bajnoki cím (legalább BL továbbjutás pipa).
Hogy lesz ez egy kerek egész?
Mindenki jó?
Ha Ferrant kritizálnám, jönnének a kommentek mekkora király. Félix is, Raphinha is. Pedri meg pár hozzászólás alapján szinte aranylabda várományos, Araujo is. Inigo is ilyenolyan top védő, Kounde is, Christensen is, de valahogy csak dupla annyi gólt kapunk.
Ha Xavit kritizálnám, akkor meg ő meccsel szét mindenkit.
Dinho10: fullátlagoknak is lehet jobb a helyzetkihasználásuk, az xG-jüket meg kéne közelíteniük egy szezon alatt. De aki 10+10-et hoz első évében szinte csak clutch gólokkal, úgy, hogy mellette még szélsőbekk is egyben, az nem full átlag, max nem klasszis.
Troym: ez attól függ, milyen a kritika.
Tegyük fel, hogy Xavit kritizálod. Nem mindegy, hogy leírsz valamit, ami szerinted nem tetszik benne, vagy azt mondod, hogy kókler és lefocizik minket mindenki (nem neked). Előbbit ha egyetértek, max megerősíteném, szerintem látod, hogy annyira nagyon nem védem, kritizálom, amiben szerintem gyenge. Ha utóbbi, akkor az nyilván fullkamu abban a formában, és "védem", cáfolom ami szerintem nincs úgy. Nem magát Xavit, hanem magát az állítást. Chinoék is ilyenek szerintem, ha az átlag nemnegatívoknak címezted. Nyilván a nevükben nem akarok beszélni, csak így látom.
Ferránon nincs mit kritizálni idén, alig kap lehetőséget a két legjobb posztján, és Lewy számait hozza még így is. Szerintem ő mint cserecsatár, oké. A fő gólvágónk nagyon gyenge. Az a 17%-os részvétel nem normális. Szerintem ott hiányzik nagyon a gól, és a középpályáról is. Meg a szélről is, ahogy írtam. Két csapatrészünkben is több gól van, mint amit kihoz magából. A legnagyobb különbség a lengyelnél van, a két szélső hozhatna kicsit többet, a kp kicsit többet, és már elég gólt lőnénk. Szerintem kb így jön össze a dolog. Plusz a görcsölősebb szélsőknek különösen fontos lenne, hogy ne ők cipeljék a góllövés terhét egyedül. Ha a centerünk rendre beköszönne képességeihez mérten, alighanem a ziccer is könnyebben menne utána. A kínkeserves 1-0, 1-1 és a gála 5-1 közt néha csak ennyi a különbség.
Én ebben kritizálom nagyon Xavit.
Hátul Araujo és Christensen az itteni legrosszabb meccsét tolta le a Girona ellen. Christensen sérüléssel bajlódik, Koundé nem az igazi kh-ként, Martinez nagyon jó volt, csak lesérült. Utolsó BL-meccset nyilván nem veszem bele ebbe az egészbe teljes sorcserével, ahol a két leggyengébb kezdőnk maradt bent.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy