Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Azzal senki sem vitatkozhat, hogy kritikán aluli a helyzetkihasználásunk, ezt nem hiszem, hogy bárki is vitatná, vannak akik különösen élen járnak ebben, mint mondjuk Raphinha. De ez sem tiszta kép Az Atletico (nem mellesleg kirívóan gólerős a csapat idén) kezdő centere ott van ahol Lewa, de míg náluk van 9 gólszerző, a Realnál 10, addig nálunk 15, az Atmánál pl. Llorentén kívül középpályás nem lőtt gólt.Peter írta: ↑2023.12.18. 02:19:36Bellingham 13...........Griezmann 9.......Lewa 8.Andris írta: ↑2023.12.18. 00:00:19Az egyetlen konstans probléma a helyzetkihasználásunk, ami jó meccseken, rossz meccseken, közepes meccseken egyaránt súlyt minket, kivétel nélkül. .
És mégegszer: ebben élen jár Lewa sajnos, ő hagyja ki a legtöbbet, és ő az aki amúgy is ennek a területnek az elsőszámú felelőse. Ráadásul pont ő az, aki elvileg olyan korban, olyan skillekkel és olyan tapasztalattal rendelkezik, amihez már halál mindegy hogy egy edzőnek milyen mentálhigénés hatodik érzéke van, vagy milyen pedagógiai érzéke, vagy hívja ki hogy akarja. (Én ezt a részt továbbra is csak ködszurkálásnak gondolom, csak az erőteljes szándék eredménye, hogy mindenért az edzőt lehessen hibáztatni. Már nincs is kedvem róla többet írni a másik topikban, annyira marhaságnak tartom.)
Rodrygo 7..................Morata 8.............Felix 3.
Joselu 5.....................Correa 4.............Torres 3.
Szerintem ezek a gólszámok azt mutatják, hogy nem annyira ködszurkálás az edzőn számonkérni a támadójáték minőségét, élességét és még azért sajnos jónéhány egyéb dolgot is.
Amennyivel Lewa el van maradva, legalább annyivel el van maradva mögötte mindenki az egész egész csapatból.
Hol vannak a szélsők góljai?
Hol vannak a második hullámban érkező középpályások góljai?
Melyik csapaté a legjobb a támadófoci a ligában?
Sajnos a ziccer lehetőségek nagy részét az első labdaérintéssel, az átvétellel sikerültl "csökkenteni", vagy épp teljesen megszűntetni...bence0330 írta: ↑2023.12.18. 07:02:12Ez már off, de nem nagyon értem, mit vártok. Hogy 15 ziccerünk legyen buszozó csapat ellen? Akkor még mi is vernénk 5 gólt a mostani formánkban. Ilyen a mesében sincs. Ha lenne Lewynek 10 ziccere (most bevontam hogy ne kelljen off miatt átvinnem), akkor mostani formájában is verne 3-at. Haaland meg nyolcat. És Haaland nem szokott nyolcat verni, pedig top2 center a világ legjobb, BM-el karöltve vélhetően a legtöbb helyzetet kialakító csapatában.
Bőven volt megint elég helyzetünk 3-4 gól berúgására, minden stat és a szemem is ezt mondja. Sehol semelyik csapatnál nem úgy néz ki a sok nagy helyzet, hogy kihagytak 15 full ziccert. Mint ahogy a Vale is kialakított 1 kb ziccert az elején, és lőtt egy gólt egy egész korrekt, de nem könnyű lövőhelyzetből. Nem csak full ziccerből lehet gólokat lőni, ezeket az érveket nem is értem.
Ezeket a feltételezéseket pedig már másfél éve tolják. Ennyi idő után azért be lehetne látni, hogy a hiányosságok nem a véletlen szüleményei, hanem ennek a csomagnak az adottságai. Hogy mennyi hárul ebből a játékosok korlátaira, és mennyi a stábra, én nem tudom. De másfél év után én azt gondolom, kijelenthető, hogy ebben a csomagban ennyi van.Peter írta: ↑2023.12.18. 04:19:07Andris "kedvéért" kigyűjtöttem, lejjebb írtam erről.
Top 20 még hízelgő szűkítés, Félix és Torres 3-3 gólosak, őket megelőzik a listán jelenleg 35-en, szóval a top 35-ben csak Lewa van.
Gironából vannak 4-en
Realból is 4-en
Atletiből is 3-an....
Villarealból is 3-an,
de a Bilbaoból és a Sociedadból is ott vannak ketten-ketten legalább.
Ezek talán összetettebb és reálisabb mutatók a támadófoci komplex minőségét és milyenségét illetően, mint a divatos nagy kedvenc ilyen olyan virtuális statokra való megalapozatlan hivatkozás, durrogtatás és mindez feltételes módban ráadásul....
Andris "kedvéért" kigyűjtöttem, lejjebb írtam erről.
Főleg úgy, hogy kapott gólok terén még rosszabbul állunk a tabellán, mint gólszerzésben. Ezt látva azt állítani, hogy a helyzetkihasználás az egyetlen kontans probléma, azért elég meredek.
Ebbe is Lewa a hibás, mert három védővel a nyakán nem képes ezekből gólt elérni....
A 14 "lövésünk" egy része el sem jutott a kapuig, mert belepüföltük a blokkba. Nagyon nagyvonalúan vannak behúzogatva ezek a statisztikák. Kb azt is beleveszik lövésnek, ami bedobásra megy ki. Olyanokat is behúztak lövésnek, amik alig vánszorogtak el a kapuig, meg a hosszú, pontatlan indításokat is, amiket a célszemély el sem ért rendesen, és kirúgásra ment ki.Peter írta: ↑2023.12.18. 02:19:36
Szerintem is.
Ennek a rengeteg helyzetnek a háromnegyede nem is igazi helyzet, mert már az utolsó passzok előtti fázisban elakadnak, ezeket maximum ígéretres próbálkozás kategóriába lehetne sorolni.
Aztán lehet, hogy sokszor éppen az utolsó passzok hiányoznak, de az még mindíg nem gólhelyzet.
Bellingham 13...........Griezmann 9.......Lewa 8.Andris írta: ↑2023.12.18. 00:00:19Az egyetlen konstans probléma a helyzetkihasználásunk, ami jó meccseken, rossz meccseken, közepes meccseken egyaránt súlyt minket, kivétel nélkül. .
És mégegszer: ebben élen jár Lewa sajnos, ő hagyja ki a legtöbbet, és ő az aki amúgy is ennek a területnek az elsőszámú felelőse. Ráadásul pont ő az, aki elvileg olyan korban, olyan skillekkel és olyan tapasztalattal rendelkezik, amihez már halál mindegy hogy egy edzőnek milyen mentálhigénés hatodik érzéke van, vagy milyen pedagógiai érzéke, vagy hívja ki hogy akarja. (Én ezt a részt továbbra is csak ködszurkálásnak gondolom, csak az erőteljes szándék eredménye, hogy mindenért az edzőt lehessen hibáztatni. Már nincs is kedvem róla többet írni a másik topikban, annyira marhaságnak tartom.)
Szerintem is.
Kiragadtam, de ez pont azért történt, hogy megmutassam: vannak meccsek, amikor szó sincs arról, amit írsz. Lehetne még azért másik meccseket is említeni bőven, mert ugyan sok meccsen kapunk gólt, és sokszor egyéni hibákból vagy ostobaságokból, de összességében nem lehet azt mondani, hogy valami elképesztő a szituáció. Asszem 19 gólt kaptunk a bajnokságban, ez meccsenkénti 1es átlag. Összesen 1el kevesebb, mint a tabellát vezető Gironának, pedig még hátra van egy meccsük is.
Kiragadtál két olyan példát a sok közül, ahol elfogadható volt a csapat....nekem inkább ez tűnik kozmetikázásnak, mert ezzel a néhány meccsel nem lehet nem megtörténné nyilvánítani a korábbiakat.
Egyetértek , nyilván ha nem jönnek a gólok akkor a 9 est kell első körben szemügyre venni , ami jogos is ….Peter írta: ↑2023.12.17. 18:29:49Oké, ez nem szimpi, nekem sem, ráadásul nekem sosem tetszett a Lewa féle foci, szóval nekem nem lenne nehéz csak Lewára fogni a helyzetünket, de rajta kívül mindenki más ugyanúgy kihagyja a kihagyhatatlant, miközben a védelem is ugyanilyen dekoncentrált és középen sem vagyunk képesek kézben tartani a meccseinket néhány kivételtől eltekintve.
Szerintem - sajnos - nem bölcs dolog a helyzetünket Lewára fogni.
Oké, ez nem szimpi, nekem sem, ráadásul nekem sosem tetszett a Lewa féle foci, szóval nekem nem lenne nehéz csak Lewára fogni a helyzetünket, de rajta kívül mindenki más ugyanúgy kihagyja a kihagyhatatlant, miközben a védelem is ugyanilyen dekoncentrált és középen sem vagyunk képesek kézben tartani a meccseinket néhány kivételtől eltekintve.
Ez engem is irritál. A primadonnákra jellemző pótcselekvés lehet. De legalább a partjelzőkkel nem áll le vitázni, mint Suarez.vinszentvega írta: ↑2023.12.17. 17:36:15Ráadásul, ami engem eléggé irritál benne, az az, hogy mindig mindenkinek magyaráz meg mutogat, hogy mit hogyan kellett volna csinálni, egy egy kimaradt helyzetnél. Persze amikor Ő kihagyja a kihagyhatatlant, akkor meg lapít, vagy épp megint a passzoló játékost ekézi.
Ez nem az Ő fóruma, de szerintem sajnos miatta van ez az egész helyzet. Folyamatosan dirigál és kritizál a pályán. ( csapattársakat). A meccs után meg megy tőle a simogatás, hogy nem így meg nem úgy gondoltam, megbeszéltük, kibeszéltük stb...
Nem látom ezt az embert a jelenlegi keretből, de tényleg jobb lenne, ha csak második félidős csereként számítana rá Xavi. A tegnapi csapatban például mit keresett kezdőként? Úgysem megy ez a három csatáros játék mostanában, mert a gyenge középpályánkkal nem működik a labdaszerzés és a támadás.
ilyen minosegu es fizetesu jatekos sosem fog a cserepadon ulniRalph1995 írta: ↑2023.12.12. 17:14:46Tényleg próbáltam türelmes lenni vele, mert elő legenda és hatalmas gólvágó, de nálam már elfogyott a türelem. Olyan helyzeteket hagy ki, amiért Torres vagy bárki más már kispadra lett volna kárhoztatva. Konkrétan mint egy élő trambulin, úgy pattognak el tőle a labdák, a kapu előtt pedig pont annyit tud, mint egy bronz kártyás csatár a fifában.
És ne, ne mondja senki hogy: "de nincs más opció".
Xavi amúgy is rajong a fiatalokért, hozzon fel egy ifit, mint korábban és adjon neki lehetőséget, mert ez a polák elfelejtett focizni.