Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Azert ez nem igaz szerintem, Pedrinek kapasbol es rossz labbal kellett loni a kirobbano vedok kozott/felett. A Valencias srac szep nyugodtan elvezetgethette es kinezhette a felso sarkot. Egymasra varakoztak a vedoink, Raphi meg lemaradt sajnos.
De mondjuk az se változtat a valóságon, ha minden héten megy a kesergés. Ha minden héten ugyattól a csapattól, ugyanabból az alaphelyzetből várunk gyökeresen más játékot és eredményességet.
A tavaly (22) nyári igazoláspolitikájuk szerintem se ezt mutatja, akkor vettük nagy pénzekért Koundét, Lewát és Raphit, összesen több mint 150 millióért (plusz mindháromnak kifejezetten magas éves fizetés is).LG írta: ↑2023.12.17. 12:15:03Csak éppen Laportáék nem így gondolkodnak, legalábbis az igazolási politikájuk nem ezt mutatja. A hatalmas adósság ellenére költenek bőven, pénzé tesznek, amit csak lehet. Nem hiszem, hogy azért, hogy 10 múlva jó legyen. Inkább most szeretnének előre menekülni. A tavalyi nyárral konkrétan rengeteg ember zsebében nyitották ki a bicskát, és nem csak szurkolóknál, több klub vezetője is beleállt akkor Laportáékba, hogy hogyan lehetséges ez ekkora adóssággal a hátuk mögött. Nem tudom, hogyan lesz ebből akár évek múlva egy stabil lábakon álló klub, amikor a herdálás továbbra is folyik. Aztán ki tudja, hogy helyre tartozunk továbbra is, mert erről elegánsan hallgatnak itt az emberek. Mert ugye a fizetéscsökkentések is igazából csak átütemezések voltak, amik rövid távon segítettek. A másik meg, amit egy nagy parasztvakításnak tartok, hogy úgy jönnek ide a játékosok, hogy lassan már ők fiezetnek, hogy itt játszhassanak. Ennyire nem kéne az embereket hülyének nézni.Andris írta: ↑2023.12.17. 11:16:12
Szerintem nem baj, hogy ez így van. Nyilván nem jó, de tök komolyan úgy gondolom, hogy ezen felesleges aggodalmaskodni, miközben a csőd szélén billegünk, és pár hete még ott tartottunk, hogy 11 akármilyen játékost is még az utánpótlással együtt is alig tudtunk kiállítani.
Ez az egész klub a csapattal egyetemben újraépülőben van. Aki belefáradt ennek a hallgatásába vagy nézésébe, az inkább ne tegye, mert ez lesz még évekig. Tudom, hogy nem jó ezt hallani, de attól még így van. 1-1,5 milliárdos adósság, gigantikus jogi botrányok, és egy teljes sikergeneráció lecserélése nem 1-2 éves helyreállítás, hanem reálisan évtizedes munka. Optimisták mondhatnak 5öt, de erősen kétlem, ez bőven eltúlzott optimizmus lenne.
Szerintem nekünk most szép, reális tempójú, csak egyéves távlatokban vizsgált fejlődést kell és lehet elvárni, minden más csak bónusz lehet (mint pl a tavalyi bajnoki cím).
Szerintem Laportáék azzal számoltak, hogy rövid távon tudnak sikereket elérni ezzel a stratégival, aztán hosszú távon meg lesz valami. Szóval szerintem nagyon nem mindegy, hogy mit nyerünk idén, vagy meddig jutunk a BL-ben, vagy hányan mennek ki a meccsekre stb.
Csak éppen Laportáék nem így gondolkodnak, legalábbis az igazolási politikájuk nem ezt mutatja. A hatalmas adósság ellenére költenek bőven, pénzé tesznek, amit csak lehet. Nem hiszem, hogy azért, hogy 10 múlva jó legyen. Inkább most szeretnének előre menekülni. A tavalyi nyárral konkrétan rengeteg ember zsebében nyitották ki a bicskát, és nem csak szurkolóknál, több klub vezetője is beleállt akkor Laportáékba, hogy hogyan lehetséges ez ekkora adóssággal a hátuk mögött. Nem tudom, hogyan lesz ebből akár évek múlva egy stabil lábakon álló klub, amikor a herdálás továbbra is folyik. Aztán ki tudja, hogy helyre tartozunk továbbra is, mert erről elegánsan hallgatnak itt az emberek. Mert ugye a fizetéscsökkentések is igazából csak átütemezések voltak, amik rövid távon segítettek. A másik meg, amit egy nagy parasztvakításnak tartok, hogy úgy jönnek ide a játékosok, hogy lassan már ők fiezetnek, hogy itt játszhassanak. Ennyire nem kéne az embereket hülyének nézni.Andris írta: ↑2023.12.17. 11:16:12
Szerintem nem baj, hogy ez így van. Nyilván nem jó, de tök komolyan úgy gondolom, hogy ezen felesleges aggodalmaskodni, miközben a csőd szélén billegünk, és pár hete még ott tartottunk, hogy 11 akármilyen játékost is még az utánpótlással együtt is alig tudtunk kiállítani.
Ez az egész klub a csapattal egyetemben újraépülőben van. Aki belefáradt ennek a hallgatásába vagy nézésébe, az inkább ne tegye, mert ez lesz még évekig. Tudom, hogy nem jó ezt hallani, de attól még így van. 1-1,5 milliárdos adósság, gigantikus jogi botrányok, és egy teljes sikergeneráció lecserélése nem 1-2 éves helyreállítás, hanem reálisan évtizedes munka. Optimisták mondhatnak 5öt, de erősen kétlem, ez bőven eltúlzott optimizmus lenne.
Szerintem nekünk most szép, reális tempójú, csak egyéves távlatokban vizsgált fejlődést kell és lehet elvárni, minden más csak bónusz lehet (mint pl a tavalyi bajnoki cím).
Decemberben még nem nyertek egy trófeát sem, szégyen, Xavi out!
Ez az első dolog amivel egy másodpercig se tudok vitatkozni.
Én is Xavi-ról beszéltem, ha a csapat nagyobbik fele nincs ott fejben, ott nálam az edző a közös nevező.ElBartimaeus írta: ↑2023.12.16. 23:28:58Az egyik, hogy Xaviról beszélt, nem a játékosokról. Hacsak nem tömi a játékosok fejét annyi instrukcióval, hogy ne tudjanak a lepattanóra koncentrálni, nem hiszem, hogy ez neki róható fel.
Azèrt ne essünk már túlzásokba. 4 alap kezdője hiányzott a Valenciának, ès nem is voltak túl jók, sokat gyengültek, erőn felül teljesítenek Duro miatt.
Szerintem ezen a szinten akkor lehet elvárás a folyamatos és eredményes játék, amikor a miénknél sokkal jobb a játékoskeret átlagos minősége és hossza, amikor nem sérült hónapokig a kezdőcsapat nagyobbik fele, és amikor sokkal nyugodtabb és biztosabb a csapat körül az általános klíma. Pl nem fenyeget kizárás, nem fenyeget fizetéshalasztás és anyagi csőd, nem fenyeget 0 eurós igazolási ablak, nem fenyeget állandó óriási eredménykényszer egy 5-7 éve dögrováson lévő csapat miatt, nem épp minden idők legjobb játékosának távozása utáni pufferéveket töltjük, és még sorolhatnám a végtelenségig.
Az egyik, hogy Xaviról beszélt, nem a játékosokról. Hacsak nem tömi a játékosok fejét annyi instrukcióval, hogy ne tudjanak a lepattanóra koncentrálni, nem hiszem, hogy ez neki róható fel.davi10 írta: ↑2023.12.16. 23:24:05Sokadik meccs, ahol mintha nem lenne ott fejben senki. Ha ma is kapunk egy gólt a 2. percben, egy szót nem szólhattunk volna. A bekapott gólnál összevissza pattogott a labda, mindenki a másikra vár. A kapu előtt is megvolt a már szokásossá vált szerencsétlenkedés. Ezekre hogy lehetne már 9-10-es osztályzatot adni?
Sokadik meccs, ahol mintha nem lenne ott fejben senki. Ha ma is kapunk egy gólt a 2. percben, egy szót nem szólhattunk volna. A bekapott gólnál összevissza pattogott a labda, mindenki a másikra vár. A kapu előtt is megvolt a már szokásossá vált szerencsétlenkedés. Ezekre hogy lehetne már 9-10-es osztályzatot adni?
Szerinted egy bajnoki címvédő csapatnál mikor lehet elvárás az eredményes és jó játék?