Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Laportának azon kell gondolkodnia maximum, hogy 10es vagy 9es osztályzatot adjon Xavinak. Szerintem az egyik legjobb játékunk volt a Mestallaban, amit valaha láttam. Pedig voltunk itt már nagyon rossz és nagyon jó Valenciák ellen is, de mindig baromi nehéz.ALEXDP írta: ↑2023.12.16. 23:10:58Igen, ez lesnek tűnt.. majd megkaptuk a szerkesztett képet...davi10 írta: ↑2023.12.16. 23:06:14Laporta-nak lassan érdemes lenne elgondolkodnia, ebből a hullámvölgyből már nem biztos, hogy van kiút. Továbbra se értem, hogy a 16 éves, teljesen súlytalan Yamalt miért lehet nyomatni, Guiu-t, akinek talán már több gólja is van, illetve olyan posztra jönne, ahol csak küszködünk, őt meg nem lehet becserélni.
Meg az is vicces, hogy a csilli-villi, Microsoft technológiás, lassított felvételt 360 fokban beforgatós spanyol tv-se azért a gólnál csak nem mutattak egy rajzot azokról a vonalakról, nekem eléggé lesnek tűnt.
Kaptunk egy képet, az egyel bentebbi védő térde lógott be, igaz, nem volt szépen beforgatva, csak 2 random csík behúzva.davi10 írta: ↑2023.12.16. 23:06:14Laporta-nak lassan érdemes lenne elgondolkodnia, ebből a hullámvölgyből már nem biztos, hogy van kiút. Továbbra se értem, hogy a 16 éves, teljesen súlytalan Yamalt miért lehet nyomatni, Guiu-t, akinek talán már több gólja is van, illetve olyan posztra jönne, ahol csak küszködünk, őt meg nem lehet becserélni.
Meg az is vicces, hogy a csilli-villi, Microsoft technológiás, lassított felvételt 360 fokban beforgatós spanyol tv-se azért a gólnál csak nem mutattak egy rajzot azokról a vonalakról, nekem eléggé lesnek tűnt.
Mutattak, de olyan milliméterekről van szó, hogy a vonal maga vastagabb...
Igen, ez lesnek tűnt.. majd megkaptuk a szerkesztett képet...davi10 írta: ↑2023.12.16. 23:06:14Laporta-nak lassan érdemes lenne elgondolkodnia, ebből a hullámvölgyből már nem biztos, hogy van kiút. Továbbra se értem, hogy a 16 éves, teljesen súlytalan Yamalt miért lehet nyomatni, Guiu-t, akinek talán már több gólja is van, illetve olyan posztra jönne, ahol csak küszködünk, őt meg nem lehet becserélni.
Inigo kiesésével viszonylag logikus, hogy egy középhátvédet azért meghagyunk a padra.
Én is kb. ennyit próbáltam mondaniFeast4 írta: ↑2023.12.13. 16:26:23Ne haragudj, nem kekeckedni akarok, de ezen megakadtam.
Jelenleg tuti nem. A City teljesen más polc, a Pool teljesen más polc, az Arsenal teljesen más polc, a Totthanam szerintem ismét más polc. Ezt a négy csapatot talán meg-meg tudnánk csípni, de annyival gyorsabbak, lendületesebbek, annyival többet mozognak mint mi, hogy hihetetlen. Mindemellett ezek a csapatok mind esélyesek az aktuális nemzetközi kupájukra. Mi nem. Az Aston Villa, Newcastle, a Brigthon az MU körülbelül a mi szintünk.
Teljesen egyetértek veled.Feast4 írta: ↑2023.12.13. 16:26:23Ne haragudj, nem kekeckedni akarok, de ezen megakadtam.
Jelenleg tuti nem. A City teljesen más polc, a Pool teljesen más polc, az Arsenal teljesen más polc, a Totthanam szerintem ismét más polc. Ezt a négy csapatot talán meg-meg tudnánk csípni, de annyival gyorsabbak, lendületesebbek, annyival többet mozognak mint mi, hogy hihetetlen. Mindemellett ezek a csapatok mind esélyesek az aktuális nemzetközi kupájukra. Mi nem. Az Aston Villa, Newcastle, a Brigthon az MU körülbelül a mi szintünk. Minemellett a PL-ben minden más bajnokságnál fontosabb a konstans jó teljesítmény, mert míg a La Ligában elég rintka, hogy a Cadiz veri a Realt azért itt elég gyakori, hogy a Cyristal Palace megveri az MU-t vagy a Newcastle elkapja a Cityt, vagy az Arsenal egy 94 perben lőtt góllal szerencsével veri a Lutont. Mi jelenleg az utóbbi 15 év leggyengébb LaLigájában sem tudunk konstans győzelmi szériát hozni.
De mást mondok, Bundesligában is igen csak össze kéne kapnunk magunkat egy Leverkursen, Bayern, Dortmund, Lipcse négyessel szemben, úgy hogy a Hoffenheim, meg a Stuttgart sem tűnik rosznak, tehát ott is nagyon meg kéne szenvedni a biztos dobogóért is.
Egy normális esetben ha minden klappolna, a Real, és az Atletico lehete nekünk ellenfél a Betis meg a Sociedad csipkedhetné az első négy bokáját, egyébként mindenkit verni kéne. Ezzel szemben itt vezet egy most tudatpsan összerakott Girona és a kiscsapatok ellen bugdácsolunk, a Real azért jóval előrébb van mindenben mint mi, az Atleticoval kb. hasonló számaink vannak.
Tehát akkor van angliában 4 csapat a három dobogós helyre, meg tőlük valamivel gyengébb másik 4 a 4. helyre meg az EL helyekre. Németországban van egy Stabil egyeduralkodó, van mellette egy kiépült fiatal csapat ami jelenleg jobb számokat hoz az egyeduralkodónál és van másik 3-s az utolsó dobogos helyért.
Meg van a La Liga...
Ne haragudj, nem kekeckedni akarok, de ezen megakadtam.
Tudom, hogy nem írtad, ezt pont arra írtam, hogy szerintem a lehetőségekhez és a rizikóvállaláshoz képest bejött. Most erre azt mondani, hogy abban a pillanatban nem volt helyes döntés, még ha egyéni nézőpont szerinti mértékben utólag azért be is jött, éppen lehet, viszont megalapozatlan sem volt teljesen a dolog, mert a saját szintjén bizonyított, annál magasabbnál meg csak akkor derül ki, ha megpróbáljuk. Megpróbáltuk. Gio hasonló rizikóvállalás lett volna (tapasztalat szempontjából azért persze kisebb), nem látom, hogy az egyik egy "logikus döntés", a másik meg egy marketingfogás.Troym írta: ↑2023.12.13. 14:48:04Nem írtam egy szóval sem, hogy megbukott.
Azt írom, hogy most isszuk meg a levét, hogy nem ment végig a karrierfokokon. Mintha a Körmend edzője menne edzeni a Lakerst, vagy a Bp Wolves edzője menne a Chicago Bearshez. Igen, alapjaiban ugyanaz a sportág, mégse nagyon látsz ilyesmit. Be is jöhet. De akkor is hiba volt.
Nem véletlen a másik serpenyőben a Frankfurt, Inter, Real kupaelődöntő sem. Nem véletlen a szenvedés és tanácstalanság a kiscsapatok ellen sem.
Nem írtam egy szóval sem, hogy megbukott.bence0330 írta: ↑2023.12.13. 13:06:24Biztos, hogy volt benne marketing. De azért elég logikus is volt, ha figyelmbe vesszük a körülményeket.
És azért nem lehet Xavira azt mondani, hogy megbukott, és kár volt idejönnie. Még véletlenül sem. Az első éve kb bűvésztrükk volt, ahogy behozott minket a 2. helyre, a 2. évében meg behúzta a bajnokságot plusz egy mikiegér kupát. Sok pozitívumot is hozott emellett. Megmondom őszintén, nem tudok Gio edzői munkásságáról semmit, én már játékosként is alig láttam. Ten Hag ugyanabból a holland ligából érkezett a MU-ba, miközben leiskolázta a csapatával a saját bajnokságát. Látjuk, mire mennek vele. A Xavi által elért eredmények ismeretében elég nehéz lenne kijelenteni, hogy jobb húzás lett volna. Nyilván lehet, hogy igen, de az is lehet, hogy kupa nélkül állnánk. Ha Xavi megbukott volna itt, mint edző, más lenne a helyzet, akkor lehetne mondani, hogy "hát igen, nála xy és yx jobb lett volna", és jó eséllyel igaz is lenne. A holland egyelőre még mindig a skót bajnokságban van. Ez nyilván nem jelenti, hogy ne lenne jó edző, de számomra legalábbis semmilyen jel nem utal arra, hogy jobb lett volna, mint Xavi.
Xavi szerintem az a kategória, aki másfél évig tökéletesen rendben volt, most kiderül, mennyire tud szintet lépni. Bár nyerni talán megtanultunk vele, és a BL-ben is sok idő után csoportelsőként továbbmentünk, szóval azért szintlépésnek ezt is lehet hívni. Egyelőre úgy tűnik, talán nem elég egy top Barcelonához, de nem is rossz azért. Én megvárom az év végét.
Mit akarsz ezzel mondani? Hogy a Barca a PL-ben nem lenne harcban a bajnoki címért...?drobika írta: ↑2023.12.13. 11:17:27Nálam, és így látszik, hogy ez szubjektív vélemény, a Premier Ligában lévő teljesítményt helyekre bontani, és úgy összehasonlítani a La Ligával az annyit tesz, mintha a dinnyét és az almát hasonlítanánk össze, vagy egy nehézsúlyú bajnokot összeengedni egy pehelysúlyúval.
Két teljesen különböző bajnokság. Sokkal erősebb és kiegyenlítettebb az Angol pontvadászat.
Kérjük be magunkat egy-kéz szezonra és megkapjuk a reális képet.
Bocs, de ez a lépés marketing volt anno.bence0330 írta: ↑2023.12.13. 11:46:19Ez részben igaz, de azért eléggé le van szerintem egyszerűsítve. Ha még csak egy alacsonyabb liga, akkor is rommá alázta Xavi az edzői karrierje legelején látványos játékkal a mezőnyt. És hát ott az nyilván nem korrekt viszonyítási alap, nem lehet tudni, mit csinálna nálunk vagy egy PL-ben, de mást onnan nem tud tenni, mint rommá alázni mindenkit, akivel játszanak. Az Al Saddal nem tudja megverni a Reált, mert játszani sem tudnak, és ha mégis, nyilván totál más az állomány, úgyhogy ebből csak arra lehetett következtetni, hogy Xavi ígéretes edző, elhozzuk. Én ebben sok hibát nem látok. Mármint ha azt veszem alapul, hogy igazi top3-4 edzőt nem tudunk szerződtetni, aki majdnem garancia a sikerre.
Szóval ha Börg Jörgensson ugyanezt megteszi, aztán kivásárolja magát onnan és eljön ide, akkor ok. De nyilván az, hogy ebben a rendszerben nevelkedett ÉS világklasszis játékos volt, az azért még szép, hogy sokat nyomott a latban. Mindenhol sokat nyom. Nem garancia semmire, de plusz pont.
Xavi amúgy szerintem minimum addig nem akart jönni, amíg itt játszik csapattársa, erre utalgatott is interjúkban. Szóval szerintem ez nem indok, ez a része azért történt meg, mert iszonyat sürgős volt olcsón leakasztani valakit. És olcsón nem tudom, ki tudtunk volna még szerződtetni, aki vagy top edző, vagy ígéretes és látszólag van benne potenciál.
Amúgy szerintem is korán jött, meg szerinte is korán jött. Mivel ez a klub kérésére (könyörgésére) történt, iszonyatos mélyponton, ezért is volt vele jóval nagyobb a türelem, szerintem jogosan.