2023.12.16. 11:13:35
Komolyan megszamolni sem tudnam mar, hanyszor irtam le azt, hogy a foci egy csapatjatek.
Bizonyos tehetseg, stilus, es pozicio kombinaciojabol kijohet az, hogy meg egy rendkivul ocska csapatban is kimagaslot hoz valaki rendszeresen, de ez extrém ritka szerintem.
Ahhoz, hogy a legjobb kepessegu jatekosok rendszeresen csilloghassanak, olyan csapat kell korejuk, ami jo. Nem vilagvero, nem elit, nem BL top. Nem errol van szo. Csak arrol, hogy ossze vannak szokva, rendben vannak nagyjabol fejben es fizikailag, es elvegzik a munkajukat. Sztem hol ez, hol az, hol tobb dolog mindig is hianyzott es hianyzik a Barcabol, Pedri debutalasa ota egeszen biztos folyamatosan ez a helyzet.
Ennek ellenere volt a sracnak rengeteg jo periodusa, nem csak nehany meccsek.
Meg mindig elkepeszto fiatal, ennek ellenere az egyik leglabdabiztosabb jatekos akit valaha lattunk. Szerintem igenis van dinamika a jatekaban, nem volt az olyan reg, hogy meccsenkent tobszor tort elorefele hihetetlen sebesseggel meg labdavezetessel, meg az se, hogy harom pontokat jelento kenyszeritos meg bombagolokat vert.
Azt gondolom, hogy tehetsegben es kepessegekben boven van ott, ahol Iniesta vagy Xavi. Utobbiak ilyen korban es meg hosszu evekig joforman semmi extrat nem tettek le, soha senki meg nem mondta volna roluk 18, 20, vagy akar 24 evesen, hogy a vilag valaha volt legjobb kozeppalyasaikent emlekeznek majd rajuk. Sztem ennyi idosen meg azt se, hogy akar a valaha volt legjob ezerben benne lesznek.
Kellett nekik a fejlodes, a tanulas, a lehetosegek ezerszamra, es legfokepp az, hogy osszeallt korulottuk egy jol mukodo gepezet, ami kepes volt kiaknazni a tehetseguket.
Hogy Pedri is lesz e olyan sikeres es olyan nagy jatekos, mint Iniestaek, azt az ido es a lehetosegek fogjak eldonteni. Es valljuk be, nem ez a legvaloszinubb, nem lehet mindenki korszakos ikon, egyszeruen tobbnyire maskent alakul az elet, a legnagyobb tehetsegeknek is.
De aki szerint nincs meg hozza a tehetsege, az szerintem vagy vak, vagy nagyon homalyosan emlekszik csak arra, hogy a nagy elodok valojaban milyen skillsettel is kezdtek a palyafutasukat, mivel rendelkeztek alapjaraton.
Az egyetlen dolog, amivel egyetertek, hogy ha folyamatosan ilyen izomproblemai lesznek, akkor megragad orok igeretnek, vagy akr el is tunik a sullyesztoben. Nem lenne peldatlan dolog.
UI: Pedri amugy meg messze nincs fizikailag formaban, ezt a vak is latja. Meg igy is nagyon jo jatekos, es muszaj hogy palyan legyen, de boven elmarad meg a korabbitol. Akinek aranyhal memoriaja van, az irhatja esetleg, hogy nincs kesz erre a jatekra fizikailag, de akinek nincs, az emlekszik, hogy a csapat egyik legmelosabb jatekosa volt, rengeteg vedomunkaval, parharccal, es labdaszerzessel is.
Bar ettol fuggetlenul orulnek neki, ha keves vedekezo feladat es fizikai parharc jutna neki a jovoben. Xavinak es Iniestanak rendkivul keves jutott a sikerkorszakban, nem veletlen domborodtak ki az offenziv fociban hasznalhato skilljeik, nem veletlen lettek kertitorpe alkatuk ellenere minden idok legjobbjai.
Egyebkent szerintem Pedrinek kifejezetten a tamadoharmadbeli jatek lesz az erossege, ehhez vannak a legjobb adottsagai. Csak maradjon egeszseges, es ha nem is alakul kore egy csodacsapat, de valami korrekt stabilizalodjon.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila