Az, hogy mi a nézhetetlen mi nem, relatív. Lehet, hogy más a keret, de hasonlítsuk össze kire, mikor, mennyiszer lehet számítani. Nem akarok hazudni, de ha összeszámolnám hogy idén (értsd 2023) az alap középpálya például hányszor tudott együtt játszani, lehet hogy elég lenne az egy kezem. És itt nem rotálásról beszélek.Nagybarcelona írta: ↑2023.12.01. 15:09:59
Tavaly november óta szinte nèzhetetlenek a meccseink 1-2 kivètellel. Mind2 szemèlyes vèlemèny, a rúgott gólok hivatalosak.
Semmilyen szempontból nem hasonlítanám a Koeman èrához, nèzd meg a 2 keretet, tudom volt Messi ès finoman fogalmazva sok nem ide való játèkos.
Most kiemelkedő: Stegen, Kounde, Araujo, Inigo, Cancelo, Christensen, De Jong, Gündogan, Lewa ès tehetsèges Balde, Gavi, Pedri, Felix, Raphinha, Ferran, Yamal + jó rotációs alapanyag, vitatkozhatunk Alonson, Romeun, Roberto, Penan, de másnak ilyen sincs
Atletico kerete?
Kicserèlődött a keret. Simeone mióta èpiti a mostani aktuálisat? Mennyiből?
(3 èv alatt:Atleti 120 Barca 220, persze ez csak a költès, csak az alap árak, èrdemes megnèzni az Atleti keretèt 2,5-3 ève)
200+ milliót költöttünk, ès jöttek "ingyen" 200+ milliós èrtèkben játèkosok, ingyen. Aláírási pènzek, fizetèsek.
Xavi idejött, nagyon szèpek az eredmènyei, kapott is elèg rendesen játèkosokat. Koeman? A podcastban is mèg mindig tèma a 34 milliós fizetèsű Suarez (kedvencem Messi mellett)távozása, mikor Luukra futotta.
Nem vègez rossz munkát, csak a mutatott játèk szerintem nincs arányban a ráfordított munkával, lízingelt jövővel.
Szerk: szerintem, hogy a játèk kèpe, minősège nem romlott, nem igaz. Tavaly november óta pár kivètellel, (Betis, Villarreal)amiben volt 2 másodosztályú csapat, ès az Antwerp, 1-2 gólnál nem tudunk többet lőni.
Most olvasom, 6 meccs 7 gól. Xavi szerint Lewanak több gólt kell lőnie, a másik kèt támadónak kreatívabbnak kell lennie.
Ha a gólokat vesszük, mint tényeket, tegyük hozzá, hogy a szezonban addig, amíg a támadósorunk úgy-ahogy megvolt és Torres+Felix mellett nem egy Yamal, Guiu, Pau Victor stb. volt, addig 9 meccs 24 gól. (na jó ebbe beleszámoltam a BL-t is, de anélkül sem rossz a 8/19)
Ha tényeket veszünk alapul, akkor az egész képet nézzük.
Simeonenak hány éve volt a mostanit felépíteni? Hány játékost kellett hány év alatt beépíteni? Elég volt 1-2 igazolás. Xavinak kb. 13-14 jött olyanokat nem számolva, akik nem sok vizet zavartak, plusz az utánpótlás. És ehhez a távozókat is úgy kellett igazítani, amiből még több volt. Abból a csapatból meghatározó játékos, aki most is itt van, a kapuson kívül (na jó számoljuk bele), de Jong, Pedri, Gavi, Araujo. De amikor érkezett Gavi például még nem volt alapjátékos.
Például Pep feneketlen pénztárcával, egy addig is top keretes csapatból, mennyi idő után csinált egy olyat, ami nemzetközi szinten komoly eredményt tudott felmutatni szép játékkal. Pedig mikor odament is olyan kerete volt, ami a mi jelenleginket magasan veri.
Nem össze akarom hasonlítani a két edzőt, de ő már akkor top3-as kluboknál edződött, mindene adott volt, de mégis kellett idő. Évi 3-4 játékossal pótolta a távozó selejtet/gyengébb kategóriát és senki nem siettette.
Gyenge edző?
A Unitednek is volt egy erős kerete kapott ten Hag kb. bianco csekket igazolásra, jött 3-4 meghatározó ember, a selejt helyére, amit elért vele azt is a régi csapat tette, idén újra elég volt 2-3 játékos és sehol nincs, lehet, hogy már véget ér a nemzetközi porond.
De senkinek nem jut eszébe még ötlet szinten sem, hogy keressenek valakit a helyére. És szintén nem lehet mondani rá, hogy tapasztalatlan lenne, még komoly színtéren sem.
De ami a legérdekesebb, hogy itt nézhetetlen játékról, eredménytelenségről, edzői hozzá nem értésről folyik a szó, egyszer sem hallottam, hogy fütyülték volna a csapatot vagy akár 1 fehér zsebkendő előkerült volna. Ezt így összetéve kicsit fura.