Xavi Hernandez

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Szerinted maradjon még egy szezont?

Igen
15
28%
Nem
38
72%
 
Szavazatok száma: 53
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7511
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2023.12.01. 16:56:06

Nagybarcelona írta:
2023.12.01. 15:09:59

Tavaly november óta szinte nèzhetetlenek a meccseink 1-2 kivètellel. Mind2 szemèlyes vèlemèny, a rúgott gólok hivatalosak.

Semmilyen szempontból nem hasonlítanám a Koeman èrához, nèzd meg a 2 keretet, tudom volt Messi ès finoman fogalmazva sok nem ide való játèkos.
Most kiemelkedő: Stegen, Kounde, Araujo, Inigo, Cancelo, Christensen, De Jong, Gündogan, Lewa ès tehetsèges Balde, Gavi, Pedri, Felix, Raphinha, Ferran, Yamal + jó rotációs alapanyag, vitatkozhatunk Alonson, Romeun, Roberto, Penan, de másnak ilyen sincs
Atletico kerete?
Kicserèlődött a keret. Simeone mióta èpiti a mostani aktuálisat? Mennyiből?
(3 èv alatt:Atleti 120 Barca 220, persze ez csak a költès, csak az alap árak, èrdemes megnèzni az Atleti keretèt 2,5-3 ève)
200+ milliót költöttünk, ès jöttek "ingyen" 200+ milliós èrtèkben játèkosok, ingyen. Aláírási pènzek, fizetèsek.

Xavi idejött, nagyon szèpek az eredmènyei, kapott is elèg rendesen játèkosokat. Koeman? A podcastban is mèg mindig tèma a 34 milliós fizetèsű Suarez (kedvencem Messi mellett)távozása, mikor Luukra futotta.

Nem vègez rossz munkát, csak a mutatott játèk szerintem nincs arányban a ráfordított munkával, lízingelt jövővel.

Szerk: szerintem, hogy a játèk kèpe, minősège nem romlott, nem igaz. Tavaly november óta pár kivètellel, (Betis, Villarreal)amiben volt 2 másodosztályú csapat, ès az Antwerp, 1-2 gólnál nem tudunk többet lőni.

Most olvasom, 6 meccs 7 gól. Xavi szerint Lewanak több gólt kell lőnie, a másik kèt támadónak kreatívabbnak kell lennie.
Az, hogy mi a nézhetetlen mi nem, relatív. Lehet, hogy más a keret, de hasonlítsuk össze kire, mikor, mennyiszer lehet számítani. Nem akarok hazudni, de ha összeszámolnám hogy idén (értsd 2023) az alap középpálya például hányszor tudott együtt játszani, lehet hogy elég lenne az egy kezem. És itt nem rotálásról beszélek.
Ha a gólokat vesszük, mint tényeket, tegyük hozzá, hogy a szezonban addig, amíg a támadósorunk úgy-ahogy megvolt és Torres+Felix mellett nem egy Yamal, Guiu, Pau Victor stb. volt, addig 9 meccs 24 gól. (na jó ebbe beleszámoltam a BL-t is, de anélkül sem rossz a 8/19)
Ha tényeket veszünk alapul, akkor az egész képet nézzük.

Simeonenak hány éve volt a mostanit felépíteni? Hány játékost kellett hány év alatt beépíteni? Elég volt 1-2 igazolás. Xavinak kb. 13-14 jött olyanokat nem számolva, akik nem sok vizet zavartak, plusz az utánpótlás. És ehhez a távozókat is úgy kellett igazítani, amiből még több volt. Abból a csapatból meghatározó játékos, aki most is itt van, a kapuson kívül (na jó számoljuk bele), de Jong, Pedri, Gavi, Araujo. De amikor érkezett Gavi például még nem volt alapjátékos.

Például Pep feneketlen pénztárcával, egy addig is top keretes csapatból, mennyi idő után csinált egy olyat, ami nemzetközi szinten komoly eredményt tudott felmutatni szép játékkal. Pedig mikor odament is olyan kerete volt, ami a mi jelenleginket magasan veri.
Nem össze akarom hasonlítani a két edzőt, de ő már akkor top3-as kluboknál edződött, mindene adott volt, de mégis kellett idő. Évi 3-4 játékossal pótolta a távozó selejtet/gyengébb kategóriát és senki nem siettette.
Gyenge edző?

A Unitednek is volt egy erős kerete kapott ten Hag kb. bianco csekket igazolásra, jött 3-4 meghatározó ember, a selejt helyére, amit elért vele azt is a régi csapat tette, idén újra elég volt 2-3 játékos és sehol nincs, lehet, hogy már véget ér a nemzetközi porond.
De senkinek nem jut eszébe még ötlet szinten sem, hogy keressenek valakit a helyére. És szintén nem lehet mondani rá, hogy tapasztalatlan lenne, még komoly színtéren sem.

De ami a legérdekesebb, hogy itt nézhetetlen játékról, eredménytelenségről, edzői hozzá nem értésről folyik a szó, egyszer sem hallottam, hogy fütyülték volna a csapatot vagy akár 1 fehér zsebkendő előkerült volna. Ezt így összetéve kicsit fura.
Forca Barca!!!!
drobika
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1412
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08
Tartózkodási hely: Pécs

2023.12.01. 16:09:16

A csapatépítés valóban több éves folyamat. Ebben nincs vitám senkivel. Az is tény, hogy Xavi mindössze két éve van edzőként jelen a Barcánál.
De azért egyvalamit ne felejtsünk el. Maga Laporta is mondta, hogy itt eredménykényszer van! Szerinte ezt a csapatépítést úgy kellene megcsinálni, ha jól értem, hogy közben szépen menni előre. Holott anyagilag , mentálisan azért nem vagyunk topon. Kvázi idegenben játszunk otthon is, vannak ügyek a klub körül, amik azért kihatnak a csapatra is.
Szóval Xavi helyzete nem könnyű, ezt aláírom. Ebben a helyzetben előre menni, senkinek nem volna könnyű. Csak azt mondom, hogy neki ez még korai feladat volt. Bár tévednék.
Mert azt látom csapatszinten, hogy nincs néhány embert leszámítva meg az. hogy kinek mi a feladatköre. Milyen felállásban mit akarunk játszani. Ameddig ez nincs meg, addig szerintem meccsről meccsre élünk hol jobban hol rosszabbul, de ez nem csapatépítés, hanem ad hoc dolog. Lehet hozni a sérülteket persze, de velük sem látom, hogy ki mit hol.
Remek húzás volt Cancelo balszélső játéka a Porto ellen. Na de kérem, gondolta volna valaki? Mindenre hoztuk, csak nem oda. Következő meccsen máshol lesz, aztán megint máshol. Ugyanezt látom Raphinha esetében is. Mintha neki sem volna meg, hogy most akkor ő a jobbszélső, vagy középpályán nyomja. Kounde is kérdés mit játszik, Balderól nem is beszélve. A hátvédsorban nagyok a bajok és nem az emberekkel van a gond, mert ott megvannak a képességek, de minden meccsen más feladat, és felállás.
Lewy pedig egy talány. Biztos vagyok benne, hogy nem felejtett el focizni, de egyszerűen nem tudjuk helyzetbe hozni, mert öten figyelnek rá, mert mellette , mögötte nincs senki aki támogassa, megossza a figyelmét a védőknek. Persze, hogy frusztrált, hátrajön középre, hogy labdába érjen, aztán visszapassz és semmi.
Én a játékot hiányolom. Lehet rosszul játszani, de fel kellene mutatni végre egy többé kevésbé stabil kezdőt, amit fel kell futtatni játékban. Egyéni szinten sokan jóval magasabb színvonalat képviselnek, mint amit itt csapatban hozni tudnak.
Az eredményekkel pedig én még várnék. Tény, és örvendetes, hogy a BL 16 megvan, na de azért tegyük szívünkre a kezünket, 3x egymás utáni bukta a csoprtban, pláne a mostaniban irtó nagy gáz lett volna!
A bajnokságban nem remeklünk, az ATM egy meccsel kevesebbet játszva ott van mögöttünk, és 4. hely körül mozgunk. Ebből még minden lehet, én még várnék az eredmények sokkal jobbak jelzővel.
Avatar
Andris
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13509
Csatlakozott: 2006.05.20. 20:47:07
Tartózkodási hely: Budapest

2023.12.01. 16:04:14

gránit írta:
2023.12.01. 15:30:56
Lehet egyszerre eredményes és látványos játékot játszani. Egyáltalán nem zárják ki egymást.
Muszaj vagyok jelezni, hogy a magam reszerol egyaltalan nem errol beszelek. Bar ez a kontextusbol sztem teljesen vilagos.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Avatar
gránit
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2623
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2023.12.01. 16:02:03

brazilfan írta:
2023.12.01. 15:52:54
gránit írta:
2023.12.01. 15:30:56
Ha a bajnokságot nem nyerjük meg, néhány embernek megköszönném a munkáját, mert felesleges az időt húzni, ha két év alatt nem sikerül bizonyítaniuk, hogy megvan bennük az x.
De hiszen tavaly megnyertük, tehát az általad megszabott 2 év első évében sikerült bizonyítaniuk, hogy megvan bennük az x.
Ez igaz. Egy mélyponton levő Real Madrid ellen, aminek a BL-győzelme után nem volt szíve borítani, és odázta az újjáépítést. Nyáron sem voltak túl aktívak, ami meg is lepett, arra számítottam, hogy Florentinóék megnyitják a pénzcsapokat. Nem így történt, de azért erősödtek. A következő nyáron valószínű, hogy komolyabban erősítenek, előbb-utóbb szükségük lesz rá, mert már nagyon sok a múmia a csapatban. Ha ezzel nem tudjuk tartani a lépést, és egy erősebb mezőnyben már nem tudunk nyerni, akkor több ponton változtatnék.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2023.12.01. 16:04:53-kor.
Avatar
brazilfan
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1189
Csatlakozott: 2018.02.26. 09:49:51

2023.12.01. 15:52:54

gránit írta:
2023.12.01. 15:30:56
Ha a bajnokságot nem nyerjük meg, néhány embernek megköszönném a munkáját, mert felesleges az időt húzni, ha két év alatt nem sikerül bizonyítaniuk, hogy megvan bennük az x.
De hiszen tavasszal megnyertük, tehát az általad megszabott 2 év első évében sikerült bizonyítaniuk, hogy megvan bennük az x.
Nagybarcelona írta:
2023.12.01. 14:22:15
Az Atletico eredmènyei elismerèsre mèltóak… Ezt várnám tőlünk is.
Nem himmém, hogy akár az eredmények, akár a látványos játék tekintetében pont az Atleticót kellene követnünk.
Hogy Xavinak pont Simeonétől lenne tanulni valója.
Peter
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3405
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2023.12.01. 15:31:48

Deluigi írta:
2023.12.01. 15:08:09
aztan 10 ev mulva nezzuk meg, mit sikerult elernie
Egyáltalán nem Xavi ellen, inkább elgondolkodtatónak szánom, hogy "vajon mit és mennyit is jelentenek az évek?"
Tegyük hozzá a Brand-et és az anyagiakat.

Barcelonában (is) pontosan ez a felfogás és mentalitás uralkodott az eredményes és korszakos sikereket halmozó 2017-2022 években.
Nézzük meg, várjuk meg mit hoz a holnap, összekapja magát a csapat, tapasztalt és tanári játékosok, vérükben van minden mozdulat, zseniális képességűek.
Szépen arathattuk is ennek a gyümölcseit, élvezhettük a sikereket és néhány évig még fogjuk is érezni ezeket a felejthetetlen ízeket.
Avatar
gránit
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2623
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2023.12.01. 15:30:56

Lehet egyszerre eredményes és látványos játékot játszani. Egyáltalán nem zárják ki egymást.

A jelenlegi mag lassan másfél éve együtt van. Ha a bajnokságot nem nyerjük meg, néhány embernek megköszönném a munkáját, mert felesleges az időt húzni, ha két év alatt nem sikerül bizonyítaniuk, hogy megvan bennük az x.

Érdekes diskurzus folyt előtte is, hogy mit érdemlünk és mit nem. Drobikával értek egyet, a futballban nem érdemre osztják a pontokat, hanem találatra. Teljesen mindegy, ki "tett többet" a győzelemért (aminek már csak azért sincs értelme, mert a győzelemért az tett többet, aki többször talált be). Ha háromszor annyi helyzetet dolgoztam ki, mint az ellenfél, de az összeset kihagytam, nem érdemlek győzelmet, mert nem tudtam több gólt lőni, mint az ellenfél. A találatokat mérik, nem az erőfeszítéseket, amik önmagukban mit sem érnek, ha nem váltják őket találatra.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2023.12.01. 15:33:50-kor.
Avatar
Andris
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13509
Csatlakozott: 2006.05.20. 20:47:07
Tartózkodási hely: Budapest

2023.12.01. 15:12:52

Troym írta:
2023.12.01. 12:15:29
A felvetett gondolatra: Több éves folyamat, eltelt több év és a játék látványosságra mindenképp romlott.
[...]
Szerintem egyértleműen nem romlott, maximum stagnál, de inkább azt mondanám, hullámzik. Közben az eredmények meg jelentősen javultak. És szerintem az első kör erről kell hogy szóljon, a szórakoztatás majd csak ez után jön. Kérlek mond meg, hogy ha másként gondolod, de szerintem a kettőn egyszerre nem lehet jelentősen javítani, az két szék közül a pad alá esés. Én még most is azt érzem, hogy részben ez történt-történik, és ezért tartom nevetségesen és egyúttal károsan nagynak az elvárásokat.
Szóval nemtom, te gondolod, hogy egyszerre a kettőt lehet? Vagy hogy a látvány a fontosabb, közben lehetnek stabilan rossz eredmények? Szerintem mikor ilyen mélyről kell újraépíteni egy klubot, akkor mind a két kérdésre víztiszta nem a válasz.

Egyébként pedig eltelt két év, csak hogy közben szépen lecserélődött konkrétan az egész játékoskeret. És ezt a szó legszorosabb értelmében kell venni, elvileg valami 3 vagy 4 játékos maradt azóta, hogy Xavi elkezdte. Pontosan hogy gondolod általánosságban azt, hogy egy edző jelentős és tartós fejlődést ér el két év alatt, ha a munka megkezdése és a második évforduló pillanata között tulajdonképpen minden egyes játékosa elmegy?
Én kb azt mondanám, hogy az idei szezonkezdet lenne igazságos a 0ás kilométerkőnek tekinteni.

UI: a versenypiaci alapon történő működést én nagyon adom, ez szerintem egy nagyon fontos és jó szemléletmód a Barca kapcsán (is), ugyankkor a konkrét dolog amit említesz, szerintem kicsit sántít. Azt muszáj figyelembevenni, hogy ellentétben a legtöbb márkával-termékkel-szolgáltatással a foci klubok úgymond "vásárlói" sokkal rugalmasabb, közgazdaságtani értelemben szélsőségesen irracionális fogyasztói magatartást mutatnak. Magyarul sokkal kevésbé és sokkal lassabban pártolnak el a "terméktől", mint ahogy azt a minőség indokolja. Ha más szempont alapján visszük a hasonlatot, akkor lehet úgy tekinteni, hogy a Barcának (vagy bármely klubnak általánosságban) nincs a vásárlók számára helyettesítő terméke.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Nagybarcelona
Capitá del Barça
Hozzászólások: 777
Csatlakozott: 2021.02.19. 17:41:31

2023.12.01. 15:09:59

Chino írta:
2023.12.01. 14:41:39

Az, hogy a játék képe, minősége romlott, szerintem egyáltalán nem igaz. Főleg, ha a Koeman érához hasonlítjuk. Volt egy igazolási időszak, amikor jöhetett pár ember, de utána, már (sőt még akkor is) legtöbb esetben ló nincs, szamár is kincs alapon jöttek a játékosok. És itt ne felejtsük el, hogy majd az egész keret lecserélődött, néhány hírmondó maradt és így kell csapatot építeni. Ennél a pontnál pedig az egyik legfontosabb, hogy elment Messi, aki addig a pontjaink felét hozta. Mostanában amikor lesz egy X-ünk vagy egy egygólos vereség, kiszenvedett győzelem, ezeket a Bolhával túlnyomó részben behúztuk. Ő villant egy és kiosztott 2-3 gólpassz értékű labdát vagy lőtt egy-két gólt és annyi. A taktika is leginkább arra épült, hogy játszd meg Messit majd ő megoldja és duplán figyeljünk a védekezésre. 60-70 %-ban elvesztette, de a maradékban mindig veszély volt. Kis túlzás van benne, de szerintem a nagyja stimmel. Ezt pedig pótold.
Ehhez jön még egy 2 év alatt kicserélődött keret, komoly megszorításokkal. Az Arsenal vagy 4-5 évig szenvedett évi 100-150-200-250 milliós éves igazolási büdzsével míg összehozott egy ütőképes csapatot és ott simán elment, ha csak 5-8. helyet ért el a bajnokságban nemzetközi szinten pedig semmit.
Az olasz bajnokságra pláne igaz. Évente változnak, hogy ki az aktuális top 3-top 4. Az Inter most valahogy eljutott a döntőig, de amúgy nemzetközi szinten ők sem tényezők.
Xavi idejött év közben egy romokban lévő csapathoz, aminek még a BL selejtező is kilátástalannak tűnt, és behozta stabilan a csapatot a 2. helyre. Következő évben 10 pontot ráverve a Realra nyert bajnnokságot, a szuperkupában meg le le lettek alázva.
A tavalyi Bl-t lehet felhozni neki, mint komoly hibát.

Nem védeni akarom, de szerintem egyáltalán nem végez rossz munkát, főleg annak fényében, hogy képtelen használni egy stabil csapatot, amivel lehetne dolgozni és ehhez még egy nagyon szűk keret is van. Rotációban, cserékben pedig hatalmas a minőségi különbség az átlagosan rendelkezésre álló 11-12 és a többi között.
Tavaly november óta szinte nèzhetetlenek a meccseink 1-2 kivètellel. Mind2 szemèlyes vèlemèny, a rúgott gólok hivatalosak.

Semmilyen szempontból nem hasonlítanám a Koeman èrához, nèzd meg a 2 keretet, tudom volt Messi ès finoman fogalmazva sok nem ide való játèkos.
Most kiemelkedő: Stegen, Kounde, Araujo, Inigo, Cancelo, Christensen, De Jong, Gündogan, Lewa ès tehetsèges Balde, Gavi, Pedri, Felix, Raphinha, Ferran, Yamal + jó rotációs alapanyag, vitatkozhatunk Alonson, Romeun, Roberto, Penan, de másnak ilyen sincs
Atletico kerete?
Kicserèlődött a keret. Simeone mióta èpiti a mostani aktuálisat? Mennyiből?
(3 èv alatt:Atleti 120 Barca 220, persze ez csak a költès, csak az alap árak, èrdemes megnèzni az Atleti keretèt 2,5-3 ève)
200+ milliót költöttünk, ès jöttek "ingyen" 200+ milliós èrtèkben játèkosok, ingyen. Aláírási pènzek, fizetèsek.

Xavi idejött, nagyon szèpek az eredmènyei, kapott is elèg rendesen játèkosokat. Koeman? A podcastban is mèg mindig tèma a 34 milliós fizetèsű Suarez (kedvencem Messi mellett)távozása, mikor Luukra futotta.

Nem vègez rossz munkát, csak a mutatott játèk szerintem nincs arányban a ráfordított munkával, lízingelt jövővel.

Szerk: szerintem, hogy a játèk kèpe, minősège nem romlott, nem igaz. Tavaly november óta pár kivètellel, (Betis, Villarreal)amiben volt 2 másodosztályú csapat, ès az Antwerp, 1-2 gólnál nem tudunk többet lőni.

Most olvasom, 6 meccs 7 gól. Xavi szerint Lewanak több gólt kell lőnie, a másik kèt támadónak kreatívabbnak kell lennie.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Nagybarcelona 2023.12.01. 15:42:12-kor.
Avatar
Deluigi
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1872
Csatlakozott: 2021.06.08. 22:25:50
Tartózkodási hely: Szekelyudvarhely

2023.12.01. 15:08:09

Nagybarcelona írta:
2023.12.01. 14:22:15
Az Atletico eredmènyei elismerèsre mèltóak, szerintem nagyobb esèlyük van idèn a bajnoki címre. 15 gól a BL-ben, 30 a bajnokságban, úgy, hogy Oblakon, Griezmannon ès talán Moratan (eddig elèggè lesajnáltam)kívül alig van kiemelkedő játèkosuk. Gimenez úgy látom megint sèrülèkeny.
Ott az elvárás a BL 8.
Csapatkènt tudnak így teljesíteni.

Ezt várnám tőlünk is.
hany eve ugyanaz az edzo odaat? legyunk mar kovetkezetesek, hagyjuk Xavit dolgozni, aztan 10 ev mulva nezzuk meg, mit sikerult elernie
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7511
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2023.12.01. 14:41:39

Nagybarcelona írta:
2023.12.01. 13:35:52
Elkezdtem írni egy kommentet a Napoliról, Interről, Gironáról, Milanról, Leicwsterről, ès azok nem túl neves edzőiről, mit èrtek el 2 èv alatt, ès milyen játèkkal, de teljesen feleslegesnek tartottam befejezni.

Xavi bajnok lett, igaz szenvedve, 150+ milliós igazolással ès 100+ milliós èrtèkü ingyen játèkosokkal.
Pont.
Úgysem fogunk egyetèrteni, mert valakit csak az eredmènyek, valakit a játèk szèpsège is èrdekel.

https://www.football-espana.net/2023/12 ... e-realised
Simeone tudott változtatni, ahogy Guardiola is mindig meg tud újulni.
Nálunk csak a tiki taka szenvedès megy èvek óta, kiemelkedő egyènekkel.
Az, hogy a játék képe, minősége romlott, szerintem egyáltalán nem igaz. Főleg, ha a Koeman érához hasonlítjuk. Volt egy igazolási időszak, amikor jöhetett pár ember, de utána, már (sőt még akkor is) legtöbb esetben ló nincs, szamár is kincs alapon jöttek a játékosok. És itt ne felejtsük el, hogy majd az egész keret lecserélődött, néhány hírmondó maradt és így kell csapatot építeni. Ennél a pontnál pedig az egyik legfontosabb, hogy elment Messi, aki addig a pontjaink felét hozta. Mostanában amikor lesz egy X-ünk vagy egy egygólos vereség, kiszenvedett győzelem, ezeket a Bolhával túlnyomó részben behúztuk. Ő villant egy és kiosztott 2-3 gólpassz értékű labdát vagy lőtt egy-két gólt és annyi. A taktika is leginkább arra épült, hogy játszd meg Messit majd ő megoldja és duplán figyeljünk a védekezésre. 60-70 %-ban elvesztette, de a maradékban mindig veszély volt. Kis túlzás van benne, de szerintem a nagyja stimmel. Ezt pedig pótold.
Ehhez jön még egy 2 év alatt kicserélődött keret, komoly megszorításokkal. Az Arsenal vagy 4-5 évig szenvedett évi 100-150-200-250 milliós éves igazolási büdzsével míg összehozott egy ütőképes csapatot és ott simán elment, ha csak 5-8. helyet ért el a bajnokságban nemzetközi szinten pedig semmit.
Az olasz bajnokságra pláne igaz. Évente változnak, hogy ki az aktuális top 3-top 4. Az Inter most valahogy eljutott a döntőig, de amúgy nemzetközi szinten ők sem tényezők.
Xavi idejött év közben egy romokban lévő csapathoz, aminek még a BL selejtező is kilátástalannak tűnt, és behozta stabilan a csapatot a 2. helyre. Következő évben 10 pontot ráverve a Realra nyert bajnnokságot, a szuperkupában meg le le lettek alázva.
A tavalyi Bl-t lehet felhozni neki, mint komoly hibát.

Nem védeni akarom, de szerintem egyáltalán nem végez rossz munkát, főleg annak fényében, hogy képtelen használni egy stabil csapatot, amivel lehetne dolgozni és ehhez még egy nagyon szűk keret is van. Rotációban, cserékben pedig hatalmas a minőségi különbség az átlagosan rendelkezésre álló 11-12 és a többi között.
Nagybarcelona írta:
2023.12.01. 14:22:15
Deluigi írta:
2023.12.01. 14:05:35
evek ota :) Xavi 2 eve van itt, van ideje valtoztatni, de a magyar barca szurkolok mindent azonnal szeretnenek :)
Erről beszèltem. Èlvezed a meccseinket az utóbbi 2 èvben?
Azt írtad, ha kiesünk az èlvonalból, ami mèg sosem törtènt meg, akkor is marad. Gondolom akkor a lènyeg, hogy Xavi legyen az edző, nem pedig a játèk èlvezete.


Szerk:
Ismètelten gratulálok a podcasthoz, most hallgatom, előbb linkeltem a Simeones cikket.

Az Atletico eredmènyei elismerèsre mèltóak, szerintem nagyobb esèlyük van idèn a bajnoki címre. 15 gól a BL-ben, 30 a bajnokságban, úgy, hogy Oblakon, Griezmannon ès talán Moratan (eddig elèggè lesajnáltam)kívül alig van kiemelkedő játèkosuk. Gimenez úgy látom megint sèrülèkeny.
Ott az elvárás a BL 8.
Csapatkènt tudnak így teljesíteni.

Ezt várnám tőlünk is.
Személy szerint jobban élvezem a meccseket, mint Koeman alatt vagy akár Valverde utolsó évében.
Kb. egyedül Messi miatt volt érdemes nézni és voltak olyan égéseink, amiket nem tudom Xavinak hányan tudnának megbocsátani. Valverde játékának az alapja is az volt, hogy ha megszereztük a vezetést üljünk rá és próbáljuk tartani.
Az Atletico kerete szerintem nagyon le van sajnálva. Mégis igazából örök harmadikok. Az utóbbi mondjuk 5 évben az egy győzelműkön kívül ttalán nem is volt jobb. A BL-ben pedig azért elég komoly szerencséjük van. 1 vagy 2 győzelemmel mennek tovább a csoportból, még ha olyan gyengében is vannak mint mi.
Olyan kerettel amiben van Oblak, Gimenez, R. de Paul, Lodi, Llorrente, Carrasco, Morata egyáltalán nem számít B-kategóriásnak, Griezmannról nem is beszélve, aki az utóbbi 2 évben szerintem top 3-as, de top 5-ös miindenképp a ligában. És Simeone alatt egyszer sem remegett meg a pad, bármilyen csúnya, bármilyen eredménytelen játékot is tolt a csapat.
Szóval összehasonlítani Xavival hogy kinek menyi ideje van, nevetséges.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Chino 2023.12.01. 15:18:20-kor.
Forca Barca!!!!
Nagybarcelona
Capitá del Barça
Hozzászólások: 777
Csatlakozott: 2021.02.19. 17:41:31

2023.12.01. 14:22:15

Deluigi írta:
2023.12.01. 14:05:35
evek ota :) Xavi 2 eve van itt, van ideje valtoztatni, de a magyar barca szurkolok mindent azonnal szeretnenek :)
Erről beszèltem. Èlvezed a meccseinket az utóbbi 2 èvben?
Azt írtad, ha kiesünk az èlvonalból, ami mèg sosem törtènt meg, akkor is marad. Gondolom akkor a lènyeg, hogy Xavi legyen az edző, nem pedig a játèk èlvezete.


Szerk:
Ismètelten gratulálok a podcasthoz, most hallgatom, előbb linkeltem a Simeones cikket.

Az Atletico eredmènyei elismerèsre mèltóak, szerintem nagyobb esèlyük van idèn a bajnoki címre. 15 gól a BL-ben, 30 a bajnokságban, úgy, hogy Oblakon, Griezmannon ès talán Moratan (eddig elèggè lesajnáltam)kívül alig van kiemelkedő játèkosuk. Gimenez úgy látom megint sèrülèkeny.
Ott az elvárás a BL 8.
Csapatkènt tudnak így teljesíteni.

Ezt várnám tőlünk is.
Avatar
Deluigi
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1872
Csatlakozott: 2021.06.08. 22:25:50
Tartózkodási hely: Szekelyudvarhely

2023.12.01. 14:05:35

Nagybarcelona írta:
2023.12.01. 13:35:52
Simeone tudott változtatni, ahogy Guardiola is mindig meg tud újulni.
Nálunk csak a tiki taka szenvedès megy èvek óta, kiemelkedő egyènekkel.
evek ota :) Xavi 2 eve van itt, van ideje valtoztatni, de a magyar barca szurkolok mindent azonnal szeretnenek :)
Nagybarcelona
Capitá del Barça
Hozzászólások: 777
Csatlakozott: 2021.02.19. 17:41:31

2023.12.01. 13:35:52

Elkezdtem írni egy kommentet a Napoliról, Interről, Gironáról, Milanról, Leicwsterről, ès azok nem túl neves edzőiről, mit èrtek el 2 èv alatt, ès milyen játèkkal, de teljesen feleslegesnek tartottam befejezni.

Xavi bajnok lett, igaz szenvedve, 150+ milliós igazolással ès 100+ milliós èrtèkü ingyen játèkosokkal.
Pont.
Úgysem fogunk egyetèrteni, mert valakit csak az eredmènyek, valakit a játèk szèpsège is èrdekel.

https://www.football-espana.net/2023/12 ... e-realised
Simeone tudott változtatni, ahogy Guardiola is mindig meg tud újulni.
Nálunk csak a tiki taka szenvedès megy èvek óta, kiemelkedő egyènekkel.
Avatar
Troym
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2843
Csatlakozott: 2009.08.15. 12:12:47

2023.12.01. 12:15:29

Andris írta:
2023.12.01. 11:36:13
Számomra az a legnagyob rejtély a Barca kapcsán is, meg úgy általánosságban a klubfociban is, hogy miért gondolja bárki a csapatépítésről, hogy nem több éves folyamat?
A felvetett gondolatra: Több éves folyamat, eltelt több év és a játék látványosságra mindenképp romlott.
Az alaptézis szerint a szurkolókért van az egész cirkusz.
De semmi probléma, elfogadhatjuk ezt a tényt is, csak utána ne lepődjünk meg, amikor majd a sok évig tartó kínszenvedés egyre kevesebb szurkolót érdekel, egyre kevesebben "követik" a csapatot, ezért egyre kevesebb a reklám, ebből egyre kevesebb a bevétel, ami végül egyre gyengébb játékosok érkezését jelenti és így tovább.

A Barca egy piaci alapon működő vállalat, aminek a "terméke" jelenleg nem túlságosan tetszetős.
Egy kölyök, tinédzser ma mitől válna Barca szurkolóvá? (Úgy értem Katalónia határain túl) Egy mai 8-10 éves focista miért akarna 10-20 év múlva mindenáron ebben a csapatban játszani? Hány mai kölyök álma az Aston Villa, a Valencia, vagy a Hamburg?
A Barca egy magasabb polcról indul egyértelműen, de az nem fix, hogy a világ végtelenségéig ott is marad.

Szóval szerintem igenis 2 év alatt a mai világban legalább a szép játéknak meg kéne lennie ilyen játékosokkal a hazai bajnokságban mindenképp, maximum az eredmények oldaláról lenne szabad hibázni. Nincs több időd az élet más területén sem, hogy majd 5 év és 28 másik játékossal később talán szórakoztatóbbak lesznek a csapat meccsei.
Avatar
Andris
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13509
Csatlakozott: 2006.05.20. 20:47:07
Tartózkodási hely: Budapest

2023.12.01. 11:36:13

Számomra az a legnagyob rejtély a Barca kapcsán is, meg úgy általánosságban a klubfociban is, hogy miért gondolja bárki a csapatépítésről, hogy nem több éves folyamat? Meg hogy nem befolyásolja semmilyen tényező komoly mértékben, leszámítva az edző személyét és kvalitásait?
Na de ezek tényleg költői kérdések.

Az építkezés ezen pontján, és az elkövetkezendő 1-2 évben még valószínűleg egyáltalán nem indokolt akkor sem Xavinál jobb edző, ha
1.) meg tudunk fizetni egy ilyet
2.) semmit nem fejlődik ezidő alatt Xavi
3.) egyátalán van ilyen edző (az egy-két nyilvánvalót és teljesen elérhetetlent leszámítva)
Bármelyik pont alakulhat akárhogy, de azért a valószínűségekre lehet támaszkodni:
Ami az egyest illeti, ez aligha következik be az elkövetkezendő 1-2 évben.
A kettes szerintem teljességgel valószínűtlen, Xavi egy inteligens, kiváló munkabírású, remek személyiségű ex irányító középpályás legenda. Minden adott a fejlődéséhez.
A hármasról mindig tudunk vitázni, de szerintem finoman szólva is kétséges, és nem azért, mert Xavit olyan edzőfenoménnak tartom.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Avatar
brazilfan
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1189
Csatlakozott: 2018.02.26. 09:49:51

2023.12.01. 10:49:40

Nagybarcelona írta:
2023.12.01. 09:52:30
Továbbra is úgy gondolom, empatikusabban tudnának Xavihoz a kritikusai hozzáállni, ha nèha önkritikát gyakorolna.
Az nem önkritika, hogy „nem játszottunk jól, nem tudtuk időben lezárni a meccset, kihagytuk a helyzeteinket” stb.? Vagy az a baj, hogy többes számban fogalmaz? Ha igen, akkor ez nem a csapat és az edző egységének a jele?
Még egyetlen győzelem után sem olvastam olyat, hogy „Remek taktikát dolgoztam ki a fiúknak, sikerült túljárnom Ancelotti eszén, zseniális húzás volt Cancelót balszélre tenni”.
Akár rosszul játszunk, akár jól, Xavi többes számban szokott beszélni.
drobika írta:
2023.12.01. 10:02:20
Csapatot kell építeni, és nem kifogásokat keresni.
Folyamatban van.
drobika
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1412
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08
Tartózkodási hely: Pécs

2023.12.01. 10:02:20

brazilfan írta:
2023.12.01. 09:20:27
drobika írta:
2023.12.01. 07:29:00
Pontosan azért írtam korábban, hogy el kell felejteni, hogy ki, mit érdemel...
Szerintem pedig nem kell elfelejteni, és a meccs utáni értékeléseknél figyelembe kell venni, ha többet tettünk a győzelemért, de a bíró, a VAR, a kapufa stb. miatt nem sikerül győzni.
Xavi reálisan szokta értékelni a teljesítményt, és előfordult már, hogy a győzelmünket (vagy az ellenfél vereségét) nem tartotta igazságosnak. Az is megtörténik, hogy elmondja, győzelmet érdemeltünk volna.
Ok nélkül nem foglalkozik a bírókkal és a VAR-ral; ha mégis megteszi, annak nyomós oka van. Persze olyan is volt, hogy a gyep minőségét kifogásolta, de nála tapasztaltabb, világlátottabb edzők is megtették már ezt. Inkább az a furcsa, hogy vannak, akik még mindig kertészeznek, még ezen a fórumon is.
És ez mire jó?
Mindenki ezt csinálhatja, és nem vezet semmire. Nem kell mumusokat, füvet, meg korai időpontokat emlegetni, mert másnak is ezek a körülmények...Mumusok meg a mesében vannak.
Csapatot kell építeni, és nem kifogásokat keresni, meg ki mit érdemel, mert az mint mondtam nagyon szubjektív.
Pl: Szerinted a Napoli nem érdemelt X-et, szerintem meg igen. És akkor kinek van igaza? Vitatkozhatunk napestig erről. A dolog sokkal egyszerűbb nyert a Madrid 4:2- re és kész. Nem érdekes, ki mit érdemelt.
A kapufa másnak is az, a VAR is, és a bíró is. Mindíg voltak és lesznek is hibák
Nagybarcelona
Capitá del Barça
Hozzászólások: 777
Csatlakozott: 2021.02.19. 17:41:31

2023.12.01. 09:52:30

bence0330 írta:
2023.12.01. 09:34:19
brazilfan írta:
2023.12.01. 09:20:27
Szerintem pedig nem kell elfelejteni, és a meccs utáni értékeléseknél figyelembe kell venni, ha többet tettünk a győzelemért, de a bíró, a VAR, a kapufa stb. miatt nem sikerül győzni.
Xavi reálisan szokta értékelni a teljesítményt, és előfordult már, hogy a győzelmünket (vagy az ellenfél vereségét) nem tartotta igazságosnak. Az is megtörténik, hogy elmondja, győzelmet érdemeltünk volna.
Ok nélkül nem foglalkozik a bírókkal és a VAR-ral; ha mégis megteszi, annak nyomós oka van. Persze olyan is volt, hogy a gyep minőségét kifogásolta, de nála tapasztaltabb, világlátottabb edzők is megtették már ezt. Inkább az a furcsa, hogy vannak, akik még mindig kertészeznek, még ezen a fórumon is.
Igen, Xavinál nagyon egyoldalúan ragadnak ki ilyeneket, pedig tényleg tök igazságosan, reálisan, mindkét irányba teszi ezeket a megjegyzéseket. De valahogy mindig az visszhangzik a különböző helyeken, hogy "Xavi szerint győzelmet igényeltünk volna", azt még sosem olvastam vissza, mikor az ellenfélről mondta ugyanezt, pedig nem ritka. Viszont ő egy nagyon kiegyensúlyozott embernek tűnik, szerencsére nem veszi fel annyira ezeket, általában csak nem törődik vele, vagy viccet csinál belőle, mikor ilyenekkel "szembesítik".
Szerintem is abszolút van helye az érdemi ítéletnek, főleg hosszútávon.
Ebben is igazgatok van. De. Megint ott a de. 2 èv alatt hányszor olvastuk, (tegnap Ten Haag) hogy èn vagyok a felelős? Állandóan többesszám első szemèlyben beszèl.

Dühítőek a bírói ítèletek (Mundo Deportivo szerint 6 ponttal lenne több)
Dühítő egyes pályák minősège
Dühítő egyes csapatok hozzáállása (Getafe, Bordalas válasza Xavinak, hogy egy játèkosunk többet keres, mint az egèsz kerete)
Ès így tovább. Ha figyelembe vesszük a hátráltató tényezőket, mindent vegyünk figyelembe, ès úgy minősítsük a dolgokat.
Továbbra is úgy gondolom, empatikusabban tudnának Xavihoz a kritikusai hozzáállni, ha nèha önkritikát gyakorolna, főleg úgy, hogy a klub lehetősègeihez mèrten megpróbál mindent biztosítani, ennek ellenère a játèk minősège több mint egy ève kritikus, ès a szakadèk szèlèn egyensúlyozunk.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 7693
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2023.12.01. 09:34:19

brazilfan írta:
2023.12.01. 09:20:27
Szerintem pedig nem kell elfelejteni, és a meccs utáni értékeléseknél figyelembe kell venni, ha többet tettünk a győzelemért, de a bíró, a VAR, a kapufa stb. miatt nem sikerül győzni.
Xavi reálisan szokta értékelni a teljesítményt, és előfordult már, hogy a győzelmünket (vagy az ellenfél vereségét) nem tartotta igazságosnak. Az is megtörténik, hogy elmondja, győzelmet érdemeltünk volna.
Ok nélkül nem foglalkozik a bírókkal és a VAR-ral; ha mégis megteszi, annak nyomós oka van. Persze olyan is volt, hogy a gyep minőségét kifogásolta, de nála tapasztaltabb, világlátottabb edzők is megtették már ezt. Inkább az a furcsa, hogy vannak, akik még mindig kertészeznek, még ezen a fórumon is.
Igen, Xavinál nagyon egyoldalúan ragadnak ki ilyeneket, pedig tényleg tök igazságosan, reálisan, mindkét irányba teszi ezeket a megjegyzéseket. De valahogy mindig az visszhangzik a különböző helyeken, hogy "Xavi szerint győzelmet igényeltünk volna", azt még sosem olvastam vissza, mikor az ellenfélről mondta ugyanezt, pedig nem ritka. Viszont ő egy nagyon kiegyensúlyozott embernek tűnik, szerencsére nem veszi fel annyira ezeket, általában csak nem törődik vele, vagy viccet csinál belőle, mikor ilyenekkel "szembesítik".
Szerintem is abszolút van helye az érdemi ítéletnek, főleg hosszútávon. Egy rossz játékkal megnyert meccsnél el kell ismerni, hogy nem érdemeltük meg, és mi volt a hiba, hogy legközelebb kisebb eséllyel történjen meg. A nagyon jónál meg, ahol valami csoda folytán kaptunk ki, akkor is ki kell emelni, hogy nem érdemeltünk vereséget, hisz a munka maga pozitív volt, abban a mederben kell tartani ami jó volt.

Na meg drobika, akkor ha ez a véleményed, teljesen oké, ez is egy szemlélet, de akkor legyen kétirányú, és örömködj egy Soci féle kínok közt, gyengébben játszva megnyert meccs után. De legalábbis ne jegyezd meg, hogy amúgy érdemtelen volt. Mert ezt mindenki megteszi, aki aztán mentegetőzésnek fogja fel a "de nem érdemeltünk vereséget" mondatokat, ez meg így kettős mérce, hogy ha gyengén játszottunk, akkor bénák voltunk és nem érdemeltünk győzelmet, ha meg jól, akkor megérdemeltük a vereséget/döntetlent, mert ilyen a foci, a jobbik győz.

No meg ha csak a száraz eredményeket néznénk, semmi értelme nem lenne a fórumnak. De még a meccsnézésnek is alig, elég lenne megnézni az eredményt, és azt mondani, hogy xy nyert, biztos jobb volt.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
brazilfan
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1189
Csatlakozott: 2018.02.26. 09:49:51

2023.12.01. 09:20:27

drobika írta:
2023.12.01. 07:29:00
Pontosan azért írtam korábban, hogy el kell felejteni, hogy ki, mit érdemel...
Szerintem pedig nem kell elfelejteni, és a meccs utáni értékeléseknél figyelembe kell venni, ha többet tettünk a győzelemért, de a bíró, a VAR, a kapufa stb. miatt nem sikerül győzni.
Xavi reálisan szokta értékelni a teljesítményt, és előfordult már, hogy a győzelmünket (vagy az ellenfél vereségét) nem tartotta igazságosnak. Az is megtörténik, hogy elmondja, győzelmet érdemeltünk volna.
Ok nélkül nem foglalkozik a bírókkal és a VAR-ral; ha mégis megteszi, annak nyomós oka van. Persze olyan is volt, hogy a gyep minőségét kifogásolta, de nála tapasztaltabb, világlátottabb edzők is megtették már ezt. Inkább az a furcsa, hogy vannak, akik még mindig kertészeznek, még ezen a fórumon is.
drobika
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1412
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08
Tartózkodási hely: Pécs

2023.12.01. 07:29:00

brazilfan írta:
2023.11.30. 16:00:25
drobika írta:
2023.11.30. 13:56:36
Tegnap a Napoli is megérdemelt volna egy pontot szerintem, és kikapott 4:2-re.
Szerintem a Napoli nem érdemelt volna döntetlent, a Real annyira sok helyzetet dolgozott ki, hogy Joselu számolatlanul hagyhatta ki a nagy részüket, mielőtt egyet belőtt volna.
A “megérdemelte volna” akkor igaz, ha egy csapat többet tesz a győzelemért, de a bíró, a VAR, a kapufa, az élete legjobb napját kifogó kapus vagy a fekete macska + kéményseprő miatt nem sikerül győzni.
Idén ősszel egy vagy két kivétellel az összes győzelmünket és sajnos azt a pár vereségünket is megérdemeltük; az előbbieket azért, mert többet tettünk érte, mint az ellenfeleink, az utóbbiakat pedig azért, mert nem tettünk meg érte mindent.
Pontosan azért írtam korábban, hogy el kell felejteni, hogy ki, mit érdemel...
Ilyen szubjektív vélemények alapján nem lehetne sosem győztest hirdetni. A meccset gólokra játszák és pont. Ennyi. Aztán hogy a játék szép és szórakoztató legyen , eredményesség mellett!!! azért már sokat kell dolgozni. Egyéni tehetségek, csapatmentalitás, edzői kvalitások, amelyek ezt lehetővé teszik.
Avatar
brazilfan
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1189
Csatlakozott: 2018.02.26. 09:49:51

2023.11.30. 16:00:25

drobika írta:
2023.11.30. 13:56:36
Tegnap a Napoli is megérdemelt volna egy pontot szerintem, és kikapott 4:2-re.
Szerintem a Napoli nem érdemelt volna döntetlent, a Real annyira sok helyzetet dolgozott ki, hogy Joselu számolatlanul hagyhatta ki a nagy részüket, mielőtt egyet belőtt volna.
A “megérdemelte volna” akkor igaz, ha egy csapat többet tesz a győzelemért, de a bíró, a VAR, a kapufa, az élete legjobb napját kifogó kapus vagy a fekete macska + kéményseprő miatt nem sikerül győzni.
Idén ősszel egy vagy két kivétellel az összes győzelmünket és sajnos azt a pár vereségünket is megérdemeltük; az előbbieket azért, mert többet tettünk érte, mint az ellenfeleink, az utóbbiakat pedig azért, mert nem tettünk meg érte mindent.
drobika
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1412
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08
Tartózkodási hely: Pécs

2023.11.30. 13:56:36

Szerintem az, hogy ki mit érdemel, azt el kell felejteni. Pont.
Amint ezt mércévé tesszük, akkor rögtön végtelen számú védhető álláspont születik.
A fociban eredmények, gólok vannak. Arra osztják ki a címeket, pontokat.
Ezt persze jó játékkal, szervezettséggel, mentális állapottal lehet elérni.
Az, hogy ki mit érdemel senki sem jegyzi. Tegnap a Napoli is megérdemelt volna egy pontot szerintem, és kikapott 4:2-re. Mert a másik ( számomra nem szimpatikus klub ) csapata az előbbi erényeket jobban hasznosítva behúzta a meccset. Ezer példa van, amikor valaki érdemel valamit, de nem kapja meg.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 7693
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2023.11.30. 12:02:09

Én is csak kb 40-50%-ot adok a magam részéről Xavi tényleges, megkérdőjelezhetetlen befutására, én csak a jelenlegi meccsre és a döntéseire, illetve az ezzel kapcsolatos kijelentésekre reagáltam. :) Ez egy nagyon jó meccs volt, Xavi jókat húzott, nem tudok rosszat mondani Koundén kívül, ami tényleg elég ordító dolog volt a múltkor és most is. Csak a múltkor váltott, most nem.

A Sahtar elleni meccs meg elég rossz volt, még ha rosszabbak nem is voltunk azért náluk, sőt, de nyilván nem ennek kell a mércének lennie, hogy egy árnyalattal jobbak voltunk azért náluk, és a vereség azért nem volt megérdemelt. Igazából az utolsó 3 meccsünk úgy nézett ki, hogy volt 2 bűnrossz első félidő, és 1 egész jó (Alaves), egy kifejezetten jó (Rayo) második félidő, most meg egy kifejezetten jó teljes meccs egy erős csapat ellen. Úgyhogy szerintem mindenképp megindultunk felfelé, kérdés mennyire, hol a plafon, milyen stabilitással, és eredményekben hogy mutatkozik ez meg.

A kiscsapatok ellen meg kell tanulni felszívni magunkat.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Válasz küldése