Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Deluigi
Entrenador del Barça

2023.11.28. 16:20:41

https://www.youtube.com/watch?v=eBO3gYhGjRw

akit erdekel, az ifik jatszanak eppen,nyom a Porto kemenyen, de alljuk a sarat

Aron a kapuban, este tuti nem lesz cserekapus
Andris
Adminisztrátor

2023.11.28. 16:16:05

drobika írta:
2023.11.28. 11:37:57
De Andris, ha kiesünk ( nem fogunk), miért lennél Xaviban csalódott?
Komolyan érdekel, mert egy másik Topikban azt írtad, hogy a játék minőségét ne a jövő héten várjam, hogy jobb lesz. Ma egy gyengébb játékkal, sőt megkockáztatom egy hasonló játékkal mint a Rayo elleni volt, ki is kaphatunk.
Ami még nem egyenlő a kieséssel, csak épp minden a belga meccsen dőlne el, ami netto szegénységi bizonyítvány lenne.
Pedig úgy kéne értelmezned szó szerint, ahogy írtam. :P Engem nem érdekel, hogy mi a nettó szegénységi bizonyítvány, se az hogy hogy játszunk. (Jelenleg.) Elmondtam, hogy egyik napról a másikra nem lesz jó játék akkor se, ha már mindenki éppen visszatér sérülésből. (Bár TS és Gavi ugye nem.)

Azért lennék csalódott, mert az elmúlt hónapokhoz képest jobbak a lehetőségeink, és ez azt jelentené hogy még így is, akár rossz trágya játékkal vagy szerencsével vagy saját magunk szanaszét hajtásával, vagy akármivel SE sikerült pontot szerezni a Porto ellen. Ez után hogy ne lennék csalódott?

A Porto nagyon jó csapat, Október közepe óta asszem 4 vagy 5 meccsüket néztem végig (BL és bajnoki). Bármi lehet ma, mert ahogy Messa írta, mi hiába vagyunk papíron jobbak, borzalmas mély gödörben vagyunk lélektanilag.
Ettől függetlenül legalább egy döntetlen kiharcolását várom mára is, és csalódnék Xaviban (is), ha ez ma nem sikerülne. De a játékosainkon ugyanúgy múlik az egész. Muszáj lesz hajtani, bármi történjék. Muszáj lesz befejezni legalább a nagy lehetőségeinket 30-50%os rátával, különben hiába bármilyen koncepció, elképzelés, hiába bármi.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
drobika
Entrenador del Barça

2023.11.28. 15:04:00

Nem a Bayern lesz az ellenfél, csak épp a múlt héten a Rayo volt és még sorolhatnám a kisebb csapatokat, ahonnan mentettünk pontot így úgy.
A Porto azért nem egy Rayo szint valljuk meg, tehát igenis van mit félteni, meg itt nyerni kell, de legalább X-et hozni, a tét nagy.
Számomra sötét ló ez Porto, de magunk is, és a meccs is, bármi benne van.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2023.11.28. 14:52:15

Troym írta:
2023.11.28. 14:43:42
Lassan ott tartunk, hogy ha van 1-2 db sérült, már aggódunk?
Továbbra is jelezném, hogy a Porto lesz az ellenfél, nem a Bayern.
11 meccsen lőttek 15 gólt hazai bajnokságban, itt meg lassan össznépi aggódás alakul ki? A legeredményesebb játékosaiknak 2! lőtt gólja van. Alapember egy 40 éves Pepe, padon olyan Nico ül, aki az edzőnk szerint ide nem fér be.

Ha mindezek mellett hazai pályán kikapunk, arra nincs kifogás, nincs magyarázat, akkor akár szélnek kell ereszteni edzőt és a keret 80%-át nyugodtan, mert 2 évvel Benfica és Kiev meccsek után ugyanott tartunk Doneck és Portoval szemben.
Nyilván mindenki abból indul ki, hogy kutya mód megszenvedtünk Portoban. Nem hiszem hogy túl sokan követnék a portugálok bajnokijait. És igen, jelenleg sajnos ott tartunk hogy aggódni kell. Nem azért mert nem lennénk jobb csapat, hanem szimplán nagyon gatya formában van az egész társaság. Ilyenkor minden nüansz számít, Gavi és TS kiesése most igenis érvágás, de bízom benne hogy egy lehető legerősebb kezdő elég lesz egy szűk győzelemhez.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Troym
Llegenda del Barça

2023.11.28. 14:43:42

Lassan ott tartunk, hogy ha van 1-2 db sérült, már aggódunk?
Továbbra is jelezném, hogy a Porto lesz az ellenfél, nem a Bayern.
11 meccsen lőttek 15 gólt hazai bajnokságban, itt meg lassan össznépi aggódás alakul ki? A legeredményesebb játékosaiknak 2! lőtt gólja van. Alapember egy 40 éves Pepe, padon olyan Nico ül, aki az edzőnk szerint ide nem fér be.

Ha mindezek mellett hazai pályán kikapunk, arra nincs kifogás, nincs magyarázat, akkor akár szélnek kell ereszteni edzőt és a keret 80%-át nyugodtan, mert 2 évvel Benfica és Kiev meccsek után ugyanott tartunk Doneck és Portoval szemben.
drobika
Entrenador del Barça

2023.11.28. 14:20:35

Messa írta:
2023.11.28. 13:29:23
Ter Stegen nem került be a meccskeretbe. Ez nem növeli az esélyeinket. :?
Bizony nem. De ha mint írták a forumtársak vágunk 3-mat, akkor lehet Pena is a kapuban.
Amúgy szerintem messze nem gyenge kapus ő, csak hát TS mögött nem könnyű formában tartanod magad...
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2023.11.28. 13:29:23

Ter Stegen nem került be a meccskeretbe. Ez nem növeli az esélyeinket. :?
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
drobika
Entrenador del Barça

2023.11.28. 11:37:57

Andris írta:
2023.11.28. 10:04:42
Azt hiszem én két minimális elvárást fogalmazok meg mára, aludva egyet a dolgokra:
1. Nem érdekel, jól játszunk-e, csak azt akarom látni, hogy megszakadnak a srácok az eredményért!
2. Egy döntetlen, mint minimum.

Ha kikapunk, akkor nagyon csalódott leszek. Xaviban is csalódott leszek, de ettől függetlenül továbbra se szeretném és szeretem majd azt olvasni tőletek, hogy csak és kizárólag ő a felelős. Nagyon sok múlik majd Lewán, a kapus szituáción, Gündoganon, úgy alapvetően a veteránokon - tapasztaltakon.
De Andris, ha kiesünk ( nem fogunk), miért lennél Xaviban csalódott?
Komolyan érdekel, mert egy másik Topikban azt írtad, hogy a játék minőségét ne a jövő héten várjam, hogy jobb lesz. Ma egy gyengébb játékkal, sőt megkockáztatom egy hasonló játékkal mint a Rayo elleni volt, ki is kaphatunk.
Ami még nem egyenlő a kieséssel, csak épp minden a belga meccsen dőlne el, ami netto szegénységi bizonyítvány lenne.
Én nem várom Xavitól a játék minőségének javulását sem most, sem máskor, mert azt gondolom, hogy nem is elvárható még tőle egy ilyen klub vezetése , amely olyan babérokra tör, amit mi most megfogalmazunk ( már a vezetőség).
Nagybarcelona
Capitá del Barça

2023.11.28. 10:06:11

Sokakkal egyetèrtek
Troym: biztonsági játèk, most fő a csoportelsősèg, BL anyagi vonzata miatt fontosabb a kupánál, bajnokságnál jelenlegi játèkunkat nèzve
Gránit: nincsenek egyènileg olyan jók a játèkosok, mint amilyennek látjuk őket (Ferran, Lewa, Pedri, Gavi akár De Jong), de megint ismètelni kell magam, jelenlegi csapatjátèk szintjèn.
Továbbra is azt mondom, a játèkosok egyèni kèpessègeit sem sikerül sokszor belőni, ès nagymértékben befolyásolja a (un?)szimpátia a megítèlèst (Ferran, Felix, Romeu, Roberto, Alonso, De Jong, Gavi stb.)

Szerintem pontosabb kèpet ad mondjuk egy whoscored, ami semleges, ès alapnak jó, hogy meg tudjuk ítèlni a játèkosokat a kèpessègeik, játèkuk alapján (akár válogatottban, más csapatokban, vissszamenőleg), ès úgy megítèlni, hogyan (nem)teljesítenek a Barcában, vagy úgy általánosságban.

Mèg ha sok esetben nem is èrtek egyet az átigazolásokban, azèrt:
Itt van pèldának Alonso. A válogatottban Alba cserèje, sokszor Gaya ès Grimaldo előtt. A Chelseaben BL győztes, èrtèkelèsek alapján a csapatuk egyik legjobbja, támadásokban extrát nyújtott, itt pedig lèzeng a tökig feltolt vèdelemben.
Kessie a Seria A ès a Milan kiemelkedő játèkosa. Alonso 2.0 kóválygott a pályán, lecserèltük Romeura, aki a szenteknèl ès a Gironában is kiemelkedő játèkot mutatott, itt katasztrófa. Nem is sorolom tovább.

Mondhatnám azt, hogy egy
Kounde-Christensen-Inigo-Alonso
Romeu
Gavi-Roberto
Yamal-Ferran-Fermin + B-sek
is elegek kellene, hogy legyenek 50-100 milliós kerettel, költsègvetèssel bíró csapatok ellenèben,
(A tavalyi keretünk, ha kezdőnk nem is, mèg szerintem ettől is erősebb volt a támadók miatt.)
de èppen azèrt amit leírtam a komment első felèben, ezzel senkit nem győzök meg, de remèlem pár embert elgondolkodtatok.

Most ott tartunk, hogy majdnem egèsz kerettel tartunk otthon egy Portótól ès idegenben egy Royal Antwerptől, a BL továbbjutás miatt, egy EL szintű csoportban.

Remèlem este mindenki ... növeszt, ès magabiztos játèkkal behúzzuk a meccset, ès csoportelsőkènt továbbjutunk, mert szerintem ez a minimum elvárás.

Szerk: a Sport szerint 3 kh felállás, Cancelo bal hátvèd + Gündogan, De Jong, Pedri, Raphinha, Felix, Lewa.

Szerintem a legerősebb felállás, csak Koundet tegye ki jhv-nek. Erre nagyon kíváncsi lennèk, ha beválik, erre a kezdőre lehetne alapozni egy top csapat ellen is.
Andris
Adminisztrátor

2023.11.28. 10:04:42

Azt hiszem én két minimális elvárást fogalmazok meg mára, aludva egyet a dolgokra:
1. Nem érdekel, jól játszunk-e, csak azt akarom látni, hogy megszakadnak a srácok az eredményért!
2. Egy döntetlen, mint minimum.

Ha kikapunk, akkor nagyon csalódott leszek. Xaviban is csalódott leszek, de ettől függetlenül továbbra se szeretném és szeretem majd azt olvasni tőletek, hogy csak és kizárólag ő a felelős. Nagyon sok múlik majd Lewán, a kapus szituáción, Gündoganon, úgy alapvetően a veteránokon - tapasztaltakon.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
drobika
Entrenador del Barça

2023.11.28. 08:54:26

A BL továbbjutást ma kell megszerezni, és nem Belgiumra hagyni. Ma egy vereség egyenlő lenne majdnem a kieséssel.
Akkor Antwerpenbe már remegő lábakkal és tele gatyával érkeznénk, akkor is, ha ott más esetben simán nyernénk. El lehetett volna kerülni ezt a helyzetet Hamburgban, nem tettük, így most nagy a tét.
Továbbra is azt mondom, most reggel, hogy nem esünk ki, de az esti meccs döntő lesz az tuti.
Sinya22
Director del Fútbol

2023.11.28. 08:23:12

A bl továbbjutás nem csak a plusz pénz miatt fontos, hanem az önbizalmaknak is jót tenne az elmúlt évek után. Én attól félek, hogy ha ma a Porto ellen nem jön ez össze, akkor megzuhanunk, úgy, hogy jön az Atletico majd a Girona, és a Valencia, tehát az a 10 pontos hátrány ami itt felmerült a napokban könnyen összejöhet. Úgyhogy a mai az nem csak 3 pontot ér szerintem.
Andris
Adminisztrátor

2023.11.27. 23:20:59

Jack Napier írta:
2023.11.27. 23:17:26
FactOfTheNight:
Felmerult a neve lentebb (nem olvastam el mindent)...

Frenkie allitolag apa lett nem rég ez allhat a kihagyasa mogott. A kommentator pedzegette meccs kozben ugy remlik. Igaznak tunik.
-----------------------------------

A kvalitasaival kapcsolatban pedig maradjunk annyiban, hogy fizikumban top de amugy fogalmatlan Rice-okert Caicedokert, Enzo F.-ekért (stb. nem tudom) repkedtek a 100 miller kozeli osszegek iden es egyikuk se kozeliti meg FDJ-t skillben.
Nem értem, milyen kihagyása mögött? Lemaradtam valamiről?
- József Attila
Jack Napier
Jugador d'estrella

2023.11.27. 23:17:26

FactOfTheNight:
Felmerult a neve lentebb (nem olvastam el mindent)...

Frenkie allitolag apa lett nem rég ez allhat a kihagyasa mogott. A kommentator pedzegette meccs kozben ugy remlik. Igaznak tunik.
-----------------------------------

A kvalitasaival kapcsolatban pedig maradjunk annyiban, hogy fizikumban top de amugy fogalmatlan Rice-okert Caicedokert, Enzo F.-ekért (stb. nem tudom) repkedtek a 100 miller kozeli osszegek iden es egyikuk se kozeliti meg FDJ-t skillben.
"8-szor nyertük meg a bajnokságot 11 év alatt! Nem értékeljük ezt annyira, mint amennyire kellene de az évek során majd látni fogjuk mennyire nehéz is volt ezt elérni."- Lionel Messi 2019
Deluigi
Entrenador del Barça

2023.11.27. 22:26:14

mar elore latom, hogy Romeu a kezdoben lesz :)
gránit
Director del Fútbol

2023.11.27. 22:05:20

bence0330 írta:
2023.11.27. 21:52:09
a passzjátékot tényleg eléggé lassítja, illetve nehéz hátul hagyni egyedül ugyanezen okok miatt, kicsit lassú az átvételnél-továbbadásnál. Vele nem lesz gyors, klasszikus értelemben vett rövidpasszos játék.
Közel sem akkora eresztés, mint amekkorának gondoljuk. Münchenben nevetség tárgya lett, amikor úgy gázoltak át rajta, mint kés a vajon. Ő, mint vkp? Na ne... Barcelonába meg szerintem főleg nem volt jó vétel. Passzjátékban sokkal pörgősebb emberre lenne szükségünk.
Troym írta:
2023.11.27. 21:28:31
Egyik mondattal mindenki elmondja mennyire gyenge a csapat, másikkal meg már a világ legjobb középpályáját emlegetjük. El kéne dönteni. Összeszokás után ez lenne a világ legjobb középpályája, de jelenleg meg be vagyunk gazolva egy portugál csapattól?
Valóban ebben az ellentmondásban élünk jelenleg. Nem megy úgy a szekér, ahogy szeretnénk, de azért mindenki világklasszis. Egyelőre Xavival oldjuk fel ezt az ellentmondást, hogy ő a hibás mindenért, és más többet hozna ki belőle. Én erről nem vagyok meggyőződve. Véleményem szerint nincs olyan erős keretünk, mint gondoljuk.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2023.11.27. 21:52:09

Én ugyan nem értek egyet vele, de értem, miről beszél Gránit. Frankie-t még így is abszolút elit középpályásnak tartom, de a passzjátékot tényleg eléggé lassítja, illetve nehéz hátul hagyni egyedül ugyanezen okok miatt, kicsit lassú az átvételnél-továbbadásnál. Vele nem lesz gyors, klasszikus értelemben vett rövidpasszos játék.
Cserében viszont ő az egyetlen középpályásunk, aki lendületből át tudja játszani a középpályát, és nagyon jó íveléseket tud a támadóinkra rakni akár, fontos pillanatokban is. Kicsit hiányolom belőle azt, ami Koeman idején megvolt, akkor remekül érkezett a kapu elé.

Azért bennem semmi kérdés nem merülne fel a középpályától előrefelé; Pedri-DJ-Gündogan; Felix-Lewy-Raphinha kezdőre. Akár Gündo-DJ duplaszűrővel 4-2-3-1, akár klasszik 4-3-3.

A hátvédsor csak a bőség zavara miatt nem megjósolható Baldén kívül. Még akár Cancelot is ki lehet hagyni, Koundét a szélre tenni, ha nagyon óvatosak akarunk ott lenni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2023.11.27. 22:06:03-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

2023.11.27. 21:28:31

Andris írta:
2023.11.27. 20:20:38
No, mindenesetre én megmaradnék annál a felállásnál, amit a meccseink és edzéseink döntő többségén használtunk, ami 2 khv, Cancelo, Baldé, 3 klasszikus középpályás, és 3 támadó.

Ami szerintem biztos, hogy Penával nehéz lesz a labdakihozatal, sokkal de sokkal nehezebb, mint TSel. Ez szerintem egy kulcs tényezőként jelentkezhet majd. Araujot semmiképp nem hagynám ki, és elivleg meg gyakorlatilag is úgy tűnik, hogy Inigo a legjobb középhátvédünk labdakihozatalban.
Szerintem egy percig nem kérdés, hogy a Frenkie Pedri Gündogan trió kezd, valaki írta is, hogy kis összeszokás után ők akár a világ legjobb középpályájaként is felbukkanhatnának. Az viszont szintén a labdakihozatal szempontjából lehet fontos, hogy szerintem Frenkie és Gündogan gyakran lesz hátrébb húzva, akár egyszerre kettejük is, közben pedig rengeteg mozgás kell majd a támadó hármastól, még Lewától is. Cancelotól és Baldétól is. Nagyon fontos lesz, hogy minél többet mozogjunk labda nélkül, hogy legyen minél több megjátszható ember folyamatosan.
TS labdás képességeinek hiányát kibalanszolni iszonyú melós lesz, azt hiszem.
Megint a barokkos túlzások... Egyik mondattal mindenki elmondja mennyire gyenge a csapat, másikkal meg már a világ legjobb középpályáját emlegetjük. El kéne dönteni. Összeszokás után ez lenne a világ legjobb középpályája, de jelenleg meg be vagyunk gazolva egy portugál csapattól?
Én visszaállnék 4 védőre, Balde, Araujo, Inigo, Kounde középpályára mehetne Christensen, Pedri, Frenkie és Gündogan előre meg Ferran és Lewa mert ha már előre gyengén játszunk, legalább ne kapjunk gólt és megvan a továbbjutás.
gránit
Director del Fútbol

2023.11.27. 21:01:08

baas11 írta:
2023.11.27. 20:41:44
Balde , Kounde, Christensen , Araujo , Inigo Martinez , Cancelo … ez 6 védő jatékos akarhogy nezem es akárhová pakolgatjuk őket !
Balde és Cancelo nem védőjátékosok. Nálam pláne nem lennének azok. Vissza tudnak zárni vész esetén. De sokkal nagyobb a szerepük a támadásokban.

https://en.as.com/resultados/futbol/pri ... adisticas/

Ha Xaviból indulunk ki, újabban az ívelgetést vettük elő, be középre. Ez is támadó szélsőket igényel, csak ott akadozik a gépezet, hogy ebben a felfogásban két center hatékonyabb, mint egy, akit hárman fognak. Roque itt jönne a képbe. Ő tudná tehermentesíteni Lewandowskit. Nyár óta követtem az AP mérkőzéseit, elképesztő formában játszott. Erős is, nem nagyon lehet kibillenteni. Csak van egy olyan gyanúm, hogy Xavi akkor is egy centerrel fog majd játszani, aki továbbra is egyedül lesz bent a sűrűben.
baas11
Entrenador del Barça

2023.11.27. 20:41:44

Balde , Kounde, Christensen , Araujo , Inigo Martinez , Cancelo … ez 6 védő jatékos akarhogy nezem es akárhová pakolgatjuk őket !
Ez a mezőnyjátékosok 60% !
Még egy kis csapattól is túlzás lenne , nem hogy egy BL csoportelsőség ert induló Barcatol !
De amugy se működne annyira borítja a balanszot !

Viszont ahigy ismerjük tuti lesz Xavinak valami meglepetése holnapra csak higy az összhangot erősítse !

Fontos meccs, tehát Gundogantol várom a kezdést …

Tolodasokkal:
Cancelo - Araujo - Inigo - Balde
———————-De Jong ——————-
Raphinha—Pedri- Gundogan- Joao
——————Lewandowski—————-
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
Andris
Adminisztrátor

2023.11.27. 20:20:38

No, mindenesetre én megmaradnék annál a felállásnál, amit a meccseink és edzéseink döntő többségén használtunk, ami 2 khv, Cancelo, Baldé, 3 klasszikus középpályás, és 3 támadó.

Ami szerintem biztos, hogy Penával nehéz lesz a labdakihozatal, sokkal de sokkal nehezebb, mint TSel. Ez szerintem egy kulcs tényezőként jelentkezhet majd. Araujot semmiképp nem hagynám ki, és elivleg meg gyakorlatilag is úgy tűnik, hogy Inigo a legjobb középhátvédünk labdakihozatalban.
Szerintem egy percig nem kérdés, hogy a Frenkie Pedri Gündogan trió kezd, valaki írta is, hogy kis összeszokás után ők akár a világ legjobb középpályájaként is felbukkanhatnának. Az viszont szintén a labdakihozatal szempontjából lehet fontos, hogy szerintem Frenkie és Gündogan gyakran lesz hátrébb húzva, akár egyszerre kettejük is, közben pedig rengeteg mozgás kell majd a támadó hármastól, még Lewától is. Cancelotól és Baldétól is. Nagyon fontos lesz, hogy minél többet mozogjunk labda nélkül, hogy legyen minél több megjátszható ember folyamatosan.
TS labdás képességeinek hiányát kibalanszolni iszonyú melós lesz, azt hiszem.
- József Attila
gránit
Director del Fútbol

2023.11.27. 19:49:33

Andris írta:
2023.11.27. 19:36:21

Ami Áront illeti, ott nem igazán válaszoltál a kérdésemre, bár explicit nem fogalmaztam meg: Inaki Pena az első számú kapusunk TS hiányában. Mit keres a 0 perces, 0 edzéses, 17 éves srác helyette a kezdőben? Vagy lemaradtam valamiről, Pena is megsérült?
Pena nálam nem opció. Már Neto idején hangoztattam, hogy szükség van cserekapusra is. A szezon nagy részében nem látjuk ennek a hatalmas jelentőségét, hiszen kapusposzton kell a legkevesebbet rotálni. De ha lesérül a kezdő kapusunk, írtó gáz, ha egy szerencsétlen áll csak rendelkezésre. Be lehet rakni Penát is. Csak nehogy megint elmenjen virágot szedni meccs közben. Már az előző szezonban sem bíztam benne, olyanokat bénázott.
Andris írta:
Nem egészen értem, hogy miért osztasz meg egy olyan kezdőt, ahol teljes mértékben figyelmen kívül hagyod a valóságot. Én is leírhattam volna, hogy szerintem Szoboszlaival és Haalanddal kéne kezdenünk, meg rombusz középpályával, mert én őket igazoltam volna és úgy játszatnám a csapatot. De van ennek bármi értelme? :D Másként fogalmazva egyszerűen tényleg nem értem, hogy miért osztottál meg egy olyan kezdőt, ami abból indul ki, hogy az elmúlt hónapokban teljesen másként játszattad volna a csapatot, és ennek fényében holnap jó lenne.
Bármit írunk, csak elméleti. A döntés Xavi kezében van. Mi véleményt formálhatunk, ahogy mi döntenénk. Szoboszlai és Haaland nincsenek a csapatban. Én csak olyan játékosokat írtam, akik jelenleg a klub kötelékében vannak. Én teljesen másképp használnám őket, mint Xavi. Néha gondolatban meg is előzöm, amikor visszarakja Koundét a szélre. Ő középre nem való. Araújo játsszon középen, vagy Christensen. Attól, hogy Xavi úgy játszatja a csapatot, ahogy, az engem meg mást semmire nem kötelez. Ez csak egy játék, legalábbis a részemről, hogy mi hogy döntenénk.
baas11 írta:
2023.11.27. 19:46:37
Huu azert ez kemény igy …
3 belső védős felállás nálam ez alapbol katasztrófa , ez ilyen Juventus fele idétlen olasz csapatoknak valo … soha nem vált be !
Es ugye ez 6 védő játékost jelent a gyakorlatban ha jol számolom mit akarunk 6 vedovel ?!?! :D

Felix nem befejezo csatar ( kb ugye ez karrierje átka )
Mert nem jól alkalmazzuk. A két szélső védő is felhúzódik, így hatalmas lyukak keletkeznek, az egy szem belső ember meg egyedül marad. Az Alaves ellen is ezt láttuk. Vonalba rendeződve, előttük egy vkp-val ez nagyon is stabil.

Miért lenne 6 védőjátékos? Ez négy védekező mezőnyjátékos.

Felix kapcsán egyetértek. Ferran lehet még egy opció, de mindkettő nagyon súlytalan az utóbbi időkben. Roque nagyon kellene már.
baas11
Entrenador del Barça

2023.11.27. 19:46:37

gránit írta:
2023.11.27. 18:56:26
Nálam:

Yaakobishvili
Koundé Araújo Martinez
Christensen
Cancelo Gündogan Pedri Balde
Lewandowski Felix
Huu azert ez kemény igy …
3 belső védős felállás nálam ez alapbol katasztrófa , ez ilyen Juventus fele idétlen olasz csapatoknak valo … soha nem vált be !
Es ugye ez 6 védő játékost jelent a gyakorlatban ha jol számolom mit akarunk 6 vedovel ?!?! :D

Felix nem befejezo csatar ( kb ugye ez karrierje átka )

Egy viszont tetszik meg pedig Christensen mint a pivot egyik tagja 4-2-3-1 ben!
Ahigy City is meghúzta ezt vagy hasonlót a Rodri - Stones pivot párral!
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
Andris
Adminisztrátor

gránit írta:
2023.11.27. 19:24:07
Andris írta:
2023.11.27. 19:14:17
1. Frenkie de Jong. Az egész keret legjobb játékosa talán, teljesen egészségesnek és fittnek tűnt. A kihagyását mégis mivel indokolnád?
Nem értek egyet azzal, hogy az egész keret legjobb játékosa. A keret legkörülményesebb mezőnyjátékosa. Lemegy a Nap, mire átvesz egy labdát, utána még hatszor megkerüli, mire kezdene vele valamit. Szombaton is majdnem ráfáztunk erre, amikor lelopták a lábáról a labdát, amíg ott szöszmötölt. Ő az egyik oka annak, hogy belassult a játékunk. Teljesen alkalmatlan az egyérintős, gyors adogatásra, megalszik a tej a szájában. Ezer éve itt van, és soha nem léptünk vele előre. Roppant túlértékelt játékosnak tartom, legalábbis a Barcelona-szurkolók között (mondjuk Barcelonában kapott már füttyöt). Máshol nem annyira jegyzik. Jól lehúzott vele minket az Ajax.
1.
Nem tudom eldönteni, hogy csak a bolondját járatod velem, vagy ezt komolyan gondolod Frenkieről. Nem viccelek, ha most az utcán beszélgetnénk, a kandi kamerát keresném már a mellényzsebedben. :D
2.
Ami Áront illeti, ott nem igazán válaszoltál a kérdésemre, bár explicit nem fogalmaztam meg: Inaki Pena az első számú kapusunk TS hiányában. Mit keres a 0 perces, 0 edzéses, 17 éves srác helyette a kezdőben? Vagy lemaradtam valamiről, Pena is megsérült?
3.
Nem egészen értem, hogy miért osztasz meg egy olyan kezdőt, ahol teljes mértékben figyelmen kívül hagyod a valóságot. Én is leírhattam volna, hogy szerintem Szoboszlaival és Haalanddal kéne kezdenünk, meg rombusz középpályával, mert én őket igazoltam volna és úgy játszatnám a csapatot. De van ennek bármi értelme? :D Másként fogalmazva egyszerűen tényleg nem értem, hogy miért osztottál meg egy olyan kezdőt, ami abból indul ki, hogy az elmúlt hónapokban teljesen másként játszattad volna a csapatot, és ennek fényében holnap jó lenne.
- József Attila
gránit
Director del Fútbol

2023.11.27. 19:24:07

Andris írta:
1. Frenkie de Jong. Az egész keret legjobb játékosa talán, teljesen egészségesnek és fittnek tűnt. A kihagyását mégis mivel indokolnád?
Nem értek egyet azzal, hogy az egész keret legjobb játékosa. A keret legkörülményesebb mezőnyjátékosa. Lemegy a Nap, mire átvesz egy labdát, utána még hatszor megkerüli, mire kezdene vele valamit. Szombaton is majdnem ráfáztunk erre, amikor lelopták a lábáról a labdát, amíg ott szöszmötölt. Ő az egyik oka annak, hogy belassult a játékunk. Teljesen alkalmatlan az egyérintős, gyors adogatásra, megalszik a tej a szájában. Ezer éve itt van, és soha nem léptünk vele előre. Roppant túlértékelt játékosnak tartom, legalábbis a Barcelona-szurkolók között (mondjuk Barcelonában kapott már füttyöt). Máshol nem annyira jegyzik. Jól lehúzott vele minket az Ajax.
Andris írta:
2. Áron a kapuban? nulla perccel, még csak a kerettel se edzett kb soha életében, egészen a múlt hétig. 17 éves talán?
Ha a labdarúgásban lenne rá mód, igazolnék egy tűzoltót a Ligából, aki gyorsan be tudna ugrani. Sajnos most abból kell főzni, ami van. Van helyette jobb? Ter Stegen nem játszik. Nem írtam, hogy jó megoldás lenne. Ez van. Nem jó, de ez van.
Andris írta:
Soha nem látott, soha ki nem próbált felállás, és szerkezet menjen ki? Nulla középső védőt hagyva a padon? Egy szem csere védőt hagysz a padon, Alonsot? Christensent bedobni egy posztra, ahol még egy percet nem játszott a Barcában? 6 védő profilú játékos egyszerre a pályán?
Én nem most állnék ki így először. A saját véleményemet osztottam meg. Xavi másképp gondolja, de ez az ő dolga.

Ha lesérülne egy belső védő, Christensen menne hátra, és szerkezetet váltanánk. Ha rajtam múlna, Kessié játszana most ott, mögötte Araújo, Christensen és Martinez. De hát le kellett őt cserélni Romeura, aki életveszély. Ferminen is gondolkodtam Felix helyett. Zöldfülű, de lőni tud.
Válasz küldése