Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Azért az amerikai sportokkal nem lehet teljesen összehasonlítani.bence0330 írta: ↑2023.12.07. 21:23:27Persze, azért is írtam, hogy más sportágakban, nem hogy a többibenEgyetlen amerikai sportot sem követek, mert nem érdekel, de sejtettem, hogy valahogy úgy lehet, ahogy leírtad, mert sokkal profibbak odaát.
A tenisz rossz példa, ott csak a kint/bent téma van megoldva, az végülis itt is, mint a gólvonal (a ligák többségében legalábbis) meg a lesszabály. minden más teljesen nevetséges, van olyan bíró, aki kb minden meccsén hibákat vét, lassan már MÉM a csávó, de soha nem kérte még számon senki ott sem. Amikor a játékos reklamál neki (esetleg kicsit hevesebben), akkor meg általában pénzbüntetés a vége a játékos részére, horror ami ott van, kb egy az egyben a foci. Persze ott nincs videóbíró a vonalakon kívül, úgyhogy a bírónak pillanatok alatt kell különböző döntéseket hozni, amiben benne van a hiba, pont mint a focipályán az on filed bírónál. De semmi más nem nézhető vissza ott sem.
Onnan max azt lehetne átvenni, hogy egy edzőnek lehetne mondjuk 3 VAR kikérése egy meccsen. Mert sokszor az a gond, hogy nem érti az ember, hogy egyáltalán miért nem nézik vissza. Amikor visszanézik, szerintem az esetek többségében jó ítélet születik.
De szomorú, hogy amerika ennyivel előrébb tart profizmusban.
Egyre hangosabban kell protestálni és "igazságot követelni", előbb-utóbb majd lesz valami. Ezért nem érdekel, mikor Xavi, Ancelotti, Klopp, stb bírózik. Ritkán jogtalanul.
Nekem abszolút nem ez a benyomásom. Eleve 99%-ban ha kihívják, akkor meg fogja változtatni a véleményét. Nem is nagyon emlékszem olyanra, hogy ne így lett volna.
Persze, azért is írtam, hogy más sportágakban, nem hogy a többiben
Egyáltalán nem minden sportágban van így.
Nálam MAtS egyértelműen jobb. Legalábbis számunkra. A belga lábbal sokkal gyengébb mint a német,ez pedig kulcsfontosságú, amellett sokat fejlődött kijövetelekben, amiben nagyon bizonytalan volt és az volt nála a legkockázatosabb. Bravúrokban is, ha csak hangyányival de veri TC-t.Troym írta: ↑2023.09.25. 21:47:22Nekem összehasonlítva
TS ~ Courtois, szerintem a belga egy árnyalattal jobb.
Bhv: Alaba-Mendy-Garcia-Camavinga biztos mélyebb merítés, mint Balde-Alonso és szerintem, ha Alaba játszaná a bhv posztot magasan vernének is.
Khv: Militao-Rüdiger-Alaba-Nacho szerintem gyengébb, mint Araujo-Christensen-Kounde-Inigo.
Jhv: Oké Cancelo magasan jobbnak tűnik Carvajalnál, de a keret ott mélyebb. Nálunk SR keveredik a pályára csereként, nála még Vazquez is jobb.
Kp: Szerintem egyértelműen jobb a Madridé. Valverde, Bellingham, Kroos, Modric, Camavinga, Tchouameni 6 minőségi játékra képes középpályás, rotálva őket komolyabb játékerőt képviselnek. Nekünk meg van Gündogan, Frenkie, állandóan lesérülő Pedri, kiforratlan hullámzóan játszó Gavi és a szerintem gyenge Romeu.
Támadóknál meg 9-es poszton állunk jobban, a többi max egál.
Szóval jelenleg kapus, khv, jhv és középcsatárban vagyunk erősebbek, ők bhv, kp, szélső posztokon.
Ezt el tudom fogadni még ha nem is értek egyet vele teljesen.brazilfan írta: ↑2023.09.25. 20:26:30Vinicius nagyon jó, de rapszodikus és könnyen kizökkenthető. Modric megöregedett, már nem képes sorozatban végigjátszani a meccseket. TC hosszú időre kiesett, ahogyan Militao is. Szerintem józanul látom a bajnoki esélyeinket.Jack Napier írta: ↑2023.09.25. 18:20:58Ne haragudj brazilfan de te melyik dimenziobol nezed a labdarugast?
És megismétlem, három ilyen fejesgólt kapni, mint amilyeneket a Real kapott, nagyon gáz a védőikre nézve.
Vinicius nagyon jó, de rapszodikus és könnyen kizökkenthető. Modric megöregedett, már nem képes sorozatban végigjátszani a meccseket. TC hosszú időre kiesett, ahogyan Militao is. Szerintem józanul látom a bajnoki esélyeinket.Jack Napier írta: ↑2023.09.25. 18:20:58Ne haragudj brazilfan de te melyik dimenziobol nezed a labdarugast?
Valamit félreértettél, én nem azt írtam, hogy már meg is nyertük, hanem hogy esélyesebbek vagyunk, mint a többiek, a két madridi csapatot is beleértve. Harcosabbnak, elszántabbnak látom magunkat, és az összes poszton jobb, de legalábbis a többiekével egyenrangú játékosaink vannak. Sérülések náluk is lehetnek, nem csak nálunk.