ON: Szoboszlai hihetetlen jó, tudtam, hogy húzóember lesz a Poolban, de ilyen szinten talán nem gondoltam volna. Hirtelen nem tudom, ki jobb nála a posztján. Ha Bellingham-et odavesszük, akkor kb ő.
De az egész Pool megint egyben van. Ők valahogy 1 év betli, 1 év csúcsfocit váltogatnak pár éve. Szerintem most akármilyen erős a PL, a City, Pool, Arsenal, Tham kvartett eléggé kiemelkedik játékban. Még a Newcastle úgy-ahogy ott van kinézetre, de a többiek egy szakadék után jönnek, és ez nem az ő kritikájuk feltétlen, csak van 4 zömében űrfocit játszó csapat.
Az Arsenalban most végre meg tudtam magamban fogalmazni, mi a az a plusz, ami bennünk nincs meg. Az önbizalom. De nem csak sima önbizalom, a fanatikus fajta. Ezek a játékosok nem tudják elképzelni, hogy egy meccsen kikaphatnak. De még azt sem, hogy ki tudnak hagyni egy helyzetet. Ellentétben velünk, akik el sem tudjuk képzelni, hogy berúgjuk a helyzetet. Teljesen bele vannak hajszolva a győzelembe, illetve 1-1 párharc, szituáció, helyzet megnyerésébe már. Ez nagyrészt gondolom Artetáék érdeme, másfelől meg szomorú, de a Nou Camp (Montjuic-ról nem is beszélek) hangulata olyan, mintha pár nyugdíjas szakértő lemenne szemlélődni, néha tapsolnak, néha egy kicsit énekelnek, nem lehet belőle energiát meríteni. 3-4 top angol stadionban, mint ott is, ez totál más, úgy érzik szerintem, hogy egy pillanatra nem állhatnak meg, űzik, hajtják őket, teljes fanatizmus van. Mindig is sajnáltam, hogy spanyolországban ez csak 1-2 kiscsapatnál van meg. Az egész nézői élményt is fel tudja dobni a csapaton kívül.
A Unitedben azért nagyon jó játékosok vannak. A CFC a nagy értéke mellett jelenleg nem BL-induló keret, de a Unitedé simán, és 1,5 éve már elég okosan is igazolnak. Így sem ciki, ha épp lemaradnak róla egy 5. hellyel, mert már ennyire erős a PL, de azért egy 7.-8. hely már kellemetlen lenne edzői szemszögből. Azért két erőszaktevővel/állattal nagy pechük volt, mert főleg Greenwood volt igazi gamechanger, de azért Sancho sem rossz, ha nem az árához képest nézzük.
Az utolsó City gól nagyon tetszett, Haaland simán beverhette volna a 8933. mesterhármasát, de inkább bepasszolta Fodennek. Ilyet leginkább csak Messitől láttunk.

A CFC-re már nincsenek is szavak.
Annyira nem vagyok képben a jövő évről induló új BL-rendszerrel, de ha ez maradt volna, már nem is 5-re, hanem rögtön 6-ra kellett volna emelni az angol kvótát.