Chino írta: ↑2023.09.26. 15:16:04
Én inkább Gündogantól várnék többet, bár szokott próbálkozni. A Pedrinek adott gólpassza is ilyen volt. Nagyon gyorsan, szinte reflexszerűen meglátja a folyosókat, mint az Antwerp ellen, mikor Lewy hirtelen beindult és elvitte az embereket Felix pedig egy pillanatra üresen maradt, kapta is az assistot.
Az ilyen bunker csapatok ellen is ez lehet a leghatékonyabb, egy-egy ilyen ritmusváltással mélységből a védelem mögé kerülni. A távoli lövések folyamatosan elakadnak a falban vagy kilépnek rá, egyedül megverni is rendre 2-3 védőt kellene, a beadások ritkán veszélyesek.
Igen, nem tudom őt miért felejtettem ki amúgy, ebben Gündogan az egyik legjobb a világon. De én még úgy érzem, hogy az eddigi meccsein nem hozta ki magából a maxot. Jó volt, néha nagyon jó, érződik rajta a klasszisszag, csak valami mintha még hiányozna a korább formájából. A kapu előtt mindenképp.
Amúgy most az a jó, hogy egészségesen van 4-5 olyan játékosunk, akik képesek a kulcspasszokra, ráadásul elég különböző stílusban, van akinek a kicsi, ütemtelen, vagy épp elegáns passzok mennek jól (Gündogan, Felix), Raphinha-Yamal inkább a becsavart lasztik, de más módon is át tudják játszani a védelmet, DJ egyértelműen a mélységi indításaival tűnik ki... szóval foghatják a fejüket a védők, de egyelőre kicsit még mi is, hogy kitől mit várhatunk, hogy alakuljanak ki ezek az automatizmusok. Most az alapanyag abszolút megvan hozzá, hogy összeálljon elöl egy igazán félelmetes rendszer. És ennyi remek játékosból azért szinte mindig lesz 1-2, aki villanni fog. Lewy most aztán nem panaszkodhat - nem is teszi - tényleg lehet, hogy megint visszatalál a meccsenkénti góllövéshez, és újra top2 center lesz Európában. Amúgy én azért többet rotálnám ki, elővigyázatosságból, de félelmetes, amilyen fizikuma van. Megkockáztatom, jobb a korához képest, mint Ronaldo volt ilyenkor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy