2023.09.24. 12:08:27
Nekem pár dolog az, ami nem először tűnik fel.
Pl. FT sokkal hasznosabb amikor a padról jön, legalábbis az én szememben.
Mind Raphinha, mind Yamal jobb nála szélső pozícióban, még akkor is ha Yamal tegnap gyengén muzsikált.
Raphinha jól néz ki középen, de ez megint olyan dolog, hogy tegnap minden mindegy alapon mentünk, kényszer szülte dolog volt, mert pályára kellett minden támadót rakni, így oda szorult.
Variációs lehetőségnek jó lesz.
Romeu nélküli kp sokkal jobb, pörgősebb, gyorsabb. Ez is szembetűnő volt, és ezzel nem azt mondom, hogy nincs rá szükség, de a Gavi, DJ, Pedri, Gündogan kp-t akárhogy felteszed, jobb lesz, mint egy Romeus kp.
A két portugál komoly minőséget hozott a csapatba, velük egész máshogy fest pl a támadójáték is. Remélem nem lesznek visszafogva, mert ők direkten, előrefelé fociznak. Látványosan feljavult az elől lévők teljesítménye, köszönhetően annak,hogy nem hátul tötymörgünk, hanem megyünk előre, így tudnak érvényesülni.
És bár gyengén, de nyomtunk tegnap, a gólig mondjuk kilátástalanul, de így is a celta védelmén komoly nyomás volt, nem csoda, hogy a gól után teljesen összeroppantak.
Végre eljutottunk oda, hogy nem nagyon van vakfolt a csapatban, legalábbis amíg egészségesek maradunk.
De a padról is tudunk minőséget hozni mostmár, nem csak futottakmég játékosokat.
Bizakodó vagyok a szezonra nézve, ezen az őszön meg kell alapozni a győztes mentalitást (lásd tegnap), és akkor a tavasz is szebb lehet az elmúlt évekénél.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."