Troym írta: ↑2023.09.25. 21:47:22
Nekem összehasonlítva
TS ~ Courtois, szerintem a belga egy árnyalattal jobb.
Bhv: Alaba-Mendy-Garcia-Camavinga biztos mélyebb merítés, mint Balde-Alonso és szerintem, ha Alaba játszaná a bhv posztot magasan vernének is.
Khv: Militao-Rüdiger-Alaba-Nacho szerintem gyengébb, mint Araujo-Christensen-Kounde-Inigo.
Jhv: Oké Cancelo magasan jobbnak tűnik Carvajalnál, de a keret ott mélyebb. Nálunk SR keveredik a pályára csereként, nála még Vazquez is jobb.
Kp: Szerintem egyértelműen jobb a Madridé. Valverde, Bellingham, Kroos, Modric, Camavinga, Tchouameni 6 minőségi játékra képes középpályás, rotálva őket komolyabb játékerőt képviselnek. Nekünk meg van Gündogan, Frenkie, állandóan lesérülő Pedri, kiforratlan hullámzóan játszó Gavi és a szerintem gyenge Romeu.
Támadóknál meg 9-es poszton állunk jobban, a többi max egál.
Szóval jelenleg kapus, khv, jhv és középcsatárban vagyunk erősebbek, ők bhv, kp, szélső posztokon.
Nálam MAtS egyértelműen jobb. Legalábbis számunkra. A belga lábbal sokkal gyengébb mint a német,ez pedig kulcsfontosságú, amellett sokat fejlődött kijövetelekben, amiben nagyon bizonytalan volt és az volt nála a legkockázatosabb. Bravúrokban is, ha csak hangyányival de veri TC-t.
BH poszton a Mendy-FG-Cama trió nem ér fel Baldéhoz, plusz az utóbbi még nagyon fiatal, sokat fejlődhet, a francia is azon a poszton max. egy közepes. Ő Mendyhez képest nagy előrelépés. Alaba egyre ritkábban játszik a baloson, sokszor inkább Nacho van ott, mint ő. Az idei formája pedig vicc a Bayernhez képest.
Nehezen bírom nézni SR-t jobb bekként, de LV-nél még ő is jobb. Szerintem ha megkérdezed a Real drukkereket még ők is azt mondják. Carvajal pedig még nem olyan idős, de egy 33-34 évesként mozog a pályán, vagy éppen sérült. A válogatottban sem tudja egyértelműen kiszorítani a nyugdíjas Azpilicuetát meg Navast. Belső védők, no comment, Cancelo szintén.
A kp-n Modric már nem szint, legalábbis a 2-3 évvel ezelőtti önmagához képest. Főleg, ha Kroos-szal vannak fent. Még a kiscsapatok is úgy rohannak át rajtuk, ahogy nem szégyellnek. Bellingham meg kb. annyira középpályás, mint nálunk Felix. Szerintem egy De Jong-Pedri-Gündogan-Gavi-Romeu nem egyértelműen jobb. Főleg, ha megnézed, hogy pl. Modric,Kroos,Tcsou az utóbbi másfél évben hogyan játszik. Inkább azt mondanám,hogy számban jobban megvannak, a sérüléshullámot kevésbé érzik meg. Támadók közül ott van Vinicius, de nagyon hullámzó. Rodrygot simán veri Raphinha, max. FT szint, Bellingham pedig nem csatár, kényszerűségből játszik támadót (még ha visszavontan is), de még így is ő az akiben benne van a gól, bár nagyrészt oltári mákkal.
Az a 7 meccsen 12 gól elég sokatmondó. (Csak összehasonlítás: Girona 6 meccs 16 gól, ATMA 6/14, Soci 7/13, mi 7/20)