Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Szerintem jót tenne neki némi változás, főleg, hogy csak kölcsönbe megy - legalábbis a hírek szerint...Ronaldinho&Barca írta: ↑2023.08.30. 21:49:40Ez a legszebb az egészben, ellenben lehet szerencsétlent szapulni. Most is kap 15-20 perceket nagyon max, aztán a vak is látja sokkal jobb a hozzá állása mint tavaly, abban a 15 percben meg próbálkozik ahogy tud, a hibákat meg mèg a következő harmadik generáció is emlegeti.
Ez a legszebb az egészben, ellenben lehet szerencsétlent szapulni. Most is kap 15-20 perceket nagyon max, aztán a vak is látja sokkal jobb a hozzá állása mint tavaly, abban a 15 percben meg próbálkozik ahogy tud, a hibákat meg mèg a következő harmadik generáció is emlegeti.
Csak erről nem ő dönt.NovaProspekt írta: ↑2023.08.30. 20:25:59Hiába kölcsön, ha vmelyik PL-csapatban megragadna, a helyében én vissza nem néznék ebbe a langyos állóvíz La Ligába.
Már bocsánat, de lentebb pont te írtad, hogy Lewy gyengébb játéka még nem jogosíthatná fel kezdőtagságra, emitt meg épp a gyengébben játszó játékos alternatívájának hiányáról beszélsz.Andris írta: ↑2023.08.28. 12:49:51
PS: Gavi hiába volt gyengébb tavasszal, még mindig igaz volt, hogy nincs nála jobb, vagy hozzá hasonlóan jó játékos, akit a helyére lehetne tenni. Próbáljuk már meg mindig körülményekkel együtt, kontextusban elemezni a dolgokat.
Egyébként most, hogy lett Romeu és Gündogan, meg Pedri is egészséges volt, Gavi a kevésbé jó formája miatt egyből padon is találta magát.
Nem állást akarok foglalni ebben a témában csak azt emelném ki, hogy amikor egy adott játékos pályán töltött perceivel érvelünk abból sokszor szerintem fals konkluzióra lehet jutni.menczel írta: ↑2023.08.28. 13:20:58Andris veled értek leginkább egyet, többiekében csak részigazságot érzek.
Plusz adalékként be szeretném dobni, hogy (nem nézek utána) nagyságrendileg 40 meccsen játszott tavaly Fati.
Megnéztem, csak a Ligában 36 meccset játszott, szinte percre annyit, mint Ferran és Dembele. Ez nem bizalomhiány az edzőtől, megkapta rendesen a lehetőséget.
ez látszik is Ferranon, ki van pattintva és dinamikusabb is. A tekintetén és a testtartásán is látszik, hogy duzzad az önbizalomtól. De ő nyíltan beszélt a mentális gondjairól, hogy mivel jár az FC Barcelona játékosának lenni és pszichiáter segítségét vette igénybe.FCBsteve írta: ↑2023.08.28. 13:07:59Csak annyit tennék hozzá, hogy Ferran egy ideje DUPLA edzésen van... Lenyomja a többiekkel, aztán még egyet - gondolom főleg erőnléti...
Célzott is erre a meccs utáni beszédében, hogy nem biztos, hogy kívülről látszik a befektetett munka... Pedig, úgy tűnik, az eredményeire hatással van!
Troym írta: ↑2023.08.28. 13:19:45A gólok egy cserecsatártól valamennyire szerencse is. Pont őrá jöjjön ki olyan helyzet, az az 1 db helyzet pont olyan legyen, esetleg úgy pattanjon ki a labda. Ez már véletlenszerű.gránit írta: ↑2023.08.28. 12:39:43Mit jelent az, hogy Ferrannak szerencséje volt? Jól helyezkedett középen, máskor visszalépett szervezni, volt gólt érdemlő indítása. Aktív volt, nagy kedvvel játszott. Fatitól egyelőre semmit nem láttunk a három meccsen, pedig több lehetőséget kapott, mint Ferran. Lewandowski gól és gólpassz. Fati az, aki lefelé lóg ki jelenleg. Hangsúlyozom, hogy jelenleg, mert hosszú a szezon, még összeszedheti magát.
A gólok egy cserecsatártól valamennyire szerencse is. Pont őrá jöjjön ki olyan helyzet, az az 1 db helyzet pont olyan legyen, esetleg úgy pattanjon ki a labda. Ez már véletlenszerű.gránit írta: ↑2023.08.28. 12:39:43Mit jelent az, hogy Ferrannak szerencséje volt? Jól helyezkedett középen, máskor visszalépett szervezni, volt gólt érdemlő indítása. Aktív volt, nagy kedvvel játszott. Fatitól egyelőre semmit nem láttunk a három meccsen, pedig több lehetőséget kapott, mint Ferran. Lewandowski gól és gólpassz. Fati az, aki lefelé lóg ki jelenleg. Hangsúlyozom, hogy jelenleg, mert hosszú a szezon, még összeszedheti magát.
Csak annyit tennék hozzá, hogy Ferran egy ideje DUPLA edzésen van... Lenyomja a többiekkel, aztán még egyet - gondolom főleg erőnléti...gránit írta: ↑2023.08.28. 12:39:43Mit jelent az, hogy Ferrannak szerencséje volt? Jól helyezkedett középen, máskor visszalépett szervezni, volt gólt érdemlő indítása. Aktív volt, nagy kedvvel játszott. Fatitól egyelőre semmit nem láttunk a három meccsen, pedig több lehetőséget kapott, mint Ferran. Lewandowski gól és gólpassz. Fati az, aki lefelé lóg ki jelenleg. Hangsúlyozom, hogy jelenleg, mert hosszú a szezon, még összeszedheti magát.
Kiemeltem a mondatom lényegi elemét, amivel értelmét veszti szerintem a dőlt betűs részed. Semelyikük se úgy kezdte, hogy felhívták az első kerethez edzeni, és másnaptól már fix kezdő volt. Akkor se, ha valamelyik tavaly volt, vagy épp tavaly előtt.Troym írta: ↑2023.08.28. 12:20:56Ferrant vegyük külön, ügyes volt, kijött a lépés, de szerencséje is volt.Andris írta: ↑2023.08.28. 08:45:19Értem én, hogy bizalom meg játéklehetőség meg kezdőtagság... de valahogy Ferran, korábban Lamine, vagy éppen Fermin nem zavartatja magát, ahogy korábban Gavi vagy Baldé sem. Élnek a kevés lehetőséggel, amit kaptak, és bejátszották magukat a kezdőbe. Alázattal, kemény munkával minden valószínűség szerint.
Ha 0 gólon állna, akkor sem lehetne pálcát törni felette, mert 0, 8 és most 30+ percet kapott. Ez nem bizalom. Kiérdemelné, de nem kapja meg.
- Lamine kapott 170 percet 2 meccsen kezdőként és jó volt.
- Balde minden meccsen kezdő, kb a tavalyi 2. forduló óta
- Gavi szintén
Ezek nem kevés lehetőség, ezt hívják bizalomnak.
Éltek vele, de először meg kell kapják a lehetőséget, az edző kell, hogy bízzon bennük és nem csak 1-1 meccs erejéig. (Tavaly a 2. fordulóban Balde sem szolgált még rá semmire.)
Gavi akkor is megkapta előző szezonban a lehetőséget és bíztak benne, mikor meccsről meccsre gyengébben játszott tavasszal, Balde se kerül padra azutáni héten, ha gólt kapunk róla, vagy gyengén játszik 1 meccsen.
Fermin még nagy talány, nem kezelném kicsit sem befutott játékosként, szerintem jövő nyáron őt is el/kölcsönadjuk, ha majd jön valami középpályás mert lesz 5 Eurónál több a bankszámlánkon.
Mindegy meg van magyarázva, hogy minden baj forrása egy 20 éves támadó, aki kihagyott 3-4 helyzetet idén a kapott meccsenkénti 10-15 percnyi lehetősége alatt.
Ferrant vegyük külön, ügyes volt, kijött a lépés, de szerencséje is volt.Andris írta: ↑2023.08.28. 08:45:19Értem én, hogy bizalom meg játéklehetőség meg kezdőtagság... de valahogy Ferran, korábban Lamine, vagy éppen Fermin nem zavartatja magát, ahogy korábban Gavi vagy Baldé sem. Élnek a kevés lehetőséggel, amit kaptak, és bejátszották magukat a kezdőbe. Alázattal, kemény munkával minden valószínűség szerint.
Andris van amiben igazad van, de azért azt tegyük hozzá hogy Lewandowski is ugyanezt csinálja már hónapok óta. Csak ő állandóan kezd, és nincs pihentetve sem. Nem Fatit védve, de az ő hibái felett is szemet hunynak jópáran. Fati szerintem sem lesz már értékelhető tagja a csapatnak, ha jönne egy 50-60 millás ajánlat érte, elegendném.Andris írta: ↑2023.08.28. 08:45:19Érdekes, hogy néhányan mennyire nem látják, vagy nem zavarja őket, hogy Fati mennyire tartósan és rendszeresen rossz döntéseket hoz a pályán. Iszonyatosan önző, és még ezen felül is rengetegszer nem a jó vagy legjobb megoldást választja. Ilyenkor elgondolkodok, hogy ennyire rosszul érzékelem én ezeket, vagy ennyire más az értékrendem, mint bizonyos más szurkoló kollégáknak?