A klub vb-t adnám nagyon. Egy nagy tornán, ami közös helyszínen van, nem kell visszavágókat játszani, így minden klub több csapattal tudna megmérkőzni, ahelyett, hogy csak néhánnyal oda-visszavágóznának.sansz írta: ↑2023.08.18. 14:01:50Az,hogy van egy-két extrém eset a ligák és az UEFA/FIFA pénzéhsége miatt egy dolog. De ezt nem lehet túlhúzni. Szerintem a foci nagy baja,hogy túlhajtják a játékosokat és erre a tempóra egyre kevésbé alkalmasak az igazi foci tehetségnek születők. Futni kell, ütközni kell. Belegondolsz, ki az aki komoly szinten cselezni szokott manapság Neymaron kívúl? Ilyen Dembelékre mondjuk,hogy cselt csinál,mert ma már annak számít,ha csak gyorsan fut labdával.
A minőséghez kevesebb meccsre és kevesebb utazásra lenne szükség.
Én amúgy el tudnám képzelni a dolgot mondjuk klub vb-nek,amit évente rendeznének torna szerűen január-februárban mondjuk egy országban. A kieső bajnokikat pedig nem nyáron kéne pótolni,egyszerűen kevesebb meccset kéne játszani.
Nekem a BL-lel az a bajom, hogy nagyon kevés a meccs. Nem tartom jó dolognak, hogy sok élcsapat nem is játszik egymással egy szezonban. Miközben rengeteg meccset játszanak gyenge csapatokkal. Ennek nem sok értelmét látom. Sokféle ötletet meg lehetne valósítani. Egy nagy klub vb ilyen lehetne.
Szerintem azért is egyre kevesebb a tehetség, mert egyre kevesebb gyerek focizik, és erről a FIFA meg az UEFA is tehet. Más sportágakban pörögnek a szuperligák, szupertornák, a legjobbak meccselnek egymással. A fociban meg a meccseink többsége dögunalom. Brazíliában ma háromszor annyian laknak, mint Pelé idején, de nem lepne meg, ha harmadannyi gyerek focizna már csak. Magyarországon nem is mondom a különbséget, egészen döbbenetes szám lenne. Ennek persze vannak más okai is, de a foci iránti érdeklődés esése egyértelmű, ennek pedig a sok érdektelen meccs az oka. Ha választhatok egy Denver-Boston vagy egy Barcelona-Cadiz között, nem kérdés, melyiket választom, és ezzel egyre több ember van így. Az unalmas meccseinket is csak megszokásból nézem, de egy kisgyerek, akinek minden sportág új és még semmihez nem kötődik, nem fogja ezt a nagy semmit nézni.
Nyilván van felső határa a terhelhetőségnek, én a töltelékmeccseket szórnám ki.