sansz írta: ↑2023.08.17. 00:13:54
Én szuperliga pártján voltam, nem mintha Perezék szimpatikusak lennének, de jó lett volna, ha az UEFA kapott volna egy gyomrost. Ez inkább bűnszervezet már lassan, mint bármi más...
Ugyanakkor a BL-nek nem tenne rosszat szerintem pár szaudi csapat, pláne, ha nem ilyen tenyészbikák gyülekező helye lesz, mint mondjuk a MC.... Én azt mondom, hogy a focinak kevesebbet árt az arab pénz, ha az arab országban van befektetve, mint mikor a PL csapatokat veszik meg. Nyilván fura lesz majd nézni a BL döntőt mondjuk egy Bayern-Alhilfostalicskacsakra párharcban. De ha ők fognak szépen és eredményesen is játszani, akkor miért ne... Semmivel sem kevésbé autentikus egy ilyen csapat, mint mondjuk a City, akik nagy versenyben lennének a PL-ben a 15-ik helyért Manszúr sejk nélkül..
Én is abszolút a pártján voltam.
Angoloknál a Brexit óta lett durva erőfölény, egyszerűen semmiféle szabályozás, munkavállalói gondjaik nincsenek, feltűnő, hogy a PL mekkorát ugrott azóta.
De lehet véletlen.
Nekem a cityvel semmi bajom, egyszerűen azért, mert bár költenek, ott látszik valamiféle szakmai koncepció, összehasonlítva a Chelseaval, vagy a szigetekről kitekintve a PSG-vel.
Azért látszik, hogy az ottani sejk nem akar mindenhatóvá válni, adja a pénzt, de nem Kheilafi módra akarja intézni a klub ügyeit.
Előbb utóbb valami szabályozás kelleni fog, akár légiósszabályozás, akármi, mert kizárólagos bajnoksággá fog válni a PL.
Az, hogy egy szaudi csapat mit csinálna itt, az érdekes kérdés.
EGyelőre 1-2 csapat van, akik nem zúgnának ki a csoportkörből egyből, mert hiába van egy csapatban 2-3 jobb játékos, 1-2 klasszis, ez még kevés.
De ha a tendencia folytatódik, márpedig miért ne folytatódna, akkor viszont versenyképessé is válhatnak.
Az uefanak nagyon észnél kell lennie, mert itt most a töménytelen pénz és bevétel van az egyik serpenyőben, a másikban viszont az, hogy ha ebből precedenst teremtenek, akkor az UEFA és az európai klubfoci lassan-lassan lehúzhatják majd a rolót.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."