Ousmane Dembélé

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Peter
Director del Fútbol

2023.07.31. 18:39:23

Atlantis írta:
2023.07.31. 17:55:57
Nem hiszem, hogy itt a klubbnál erre most jönnek rá, hanem inkább csak ez volt az egyik ára annak, hogy hosszabbított.
Ez a része teljesen érthető, amennyiben nem lenne ott, hogy augusztus 31. viszont 100 millió.
Szóval nekem együtt a kettő furcsa. Persze azt sem tudjuk, abból a százból mi mennyi, illetve én biztosan nem tudom.
Ha azonban ez volt az ára és nem volt választása a klubnak a szerződés megkötésekor, miközben valós komoly szándék lett volna megtartani őt, akkor szezon közben is lehetőség lett volna módosítást kezdeményezni valami kedvező pillanatban, hogy legalább azt a júl.31. időpontot és 50 milliót töröljük, olyan áron is, hogy 70-30 vagy akár 60-40 az augusztusi, avagy az augusztus 31.-et és 100-at előrehozni.
Mégsem 50 millió ami 25-25.
Nem rosszindulatot feltételezek, pusztán nem értem :oops:

Nálam a fő probléma az, hogy júl.31. 50 illetve aug.31.100.....egy hónap és ekkora különbség?
Ez nem tűnik kristálytiszta normális alkunak. Legalábbis kívülről....

Ebben nekem garantált a dobbantási vagy/és elengedési szándék.
gránit
Director del Fútbol

2023.07.31. 18:31:34

Atlantis írta:

Mivel az összes hír szerint jelenleg a meglévő játékosok hosszabbítása és a már leigazoltak bejegyzéséhez is megint vagyonértékesítésekhez kell nyúlni.
Ez nekem nem azt mutatja, hogy ha eligazolna Dembelé akkor hirtelen egyből lenne pénzünk hasonló kaliberű játékost vásárolni hasonló fizetéssel. Leginkább pont a meglévő dolgokat tudnánk lezárni belőle.
Plusz gyanús az is, hogy az eddigi legnagyobb igazolásunk július végén Romeu 4 milláért. :D

Ekkora plusz bevétel esetén ez elég durva lenne, még a Ligától is. Ha még ekkora plusz bevétellel sem igazolhatunk, akkor tényleg vagy fel kell tennünk a kezünket és fehér zászlót lengetve letenni a fegyvert, vagy másik bajnokságot kell keresni.
ikajli
Capitá del Barça

2023.07.31. 18:14:58

Két dolgot nem értek.

Ha a PSG meg akarta szerezni Dembélét, akkor nyilván tudtak a mai határidőről. Azért nekik sem mindegy, hogy 50 v 100 millió a kivásárlási ár. De akkor miért az utolsó pillanatban kezdik a dolgot? Miért nem kezdeményeztek két hete?

A másik meg az, hogy megteheti-e a Barca, hogy egy kicsit húzza az időt, és ezzel az 50 millió 100-ra ugrik? Ez azért elég furán hangzik.

(az már csak hab a tortán, hogy mi ez, hogy a pénz fele a játékosé? ilyen megállapodást azért nem szabadott volna kötni.)
Atlantis
Capitá del Barça

gránit írta:
2023.07.31. 16:44:48
Atlantis írta:
2023.07.31. 16:40:07
pótolni igazolással biztos nem fogjuk tudni.
Miért ne tudnánk?
Mivel az összes hír szerint jelenleg a meglévő játékosok hosszabbítása és a már leigazoltak bejegyzéséhez is megint vagyonértékesítésekhez kell nyúlni.
Ez nekem nem azt mutatja, hogy ha eligazolna Dembelé akkor hirtelen egyből lenne pénzünk hasonló kaliberű játékost vásárolni hasonló fizetéssel. Leginkább pont a meglévő dolgokat tudnánk lezárni belőle.
Plusz gyanús az is, hogy az eddigi legnagyobb igazolásunk július végén Romeu 4 milláért. :D

Peter írta:
2023.07.31. 17:15:11
Andris írta:
2023.07.31. 16:03:59
Alapvetően ha el is kéne adnunk, 100 millióról kéne elkezdeni alkudozni a rohadék olajosokkal.
Osztom a véleményedet.
Ugyanakkor ha van egy szerződésben meghatározott határidő - júli 31. éjfél és 50 - akkor nem az utolsó pillanatban kellene rájönni a székházban, hogy "hoppá, ezzel bukhatunk nem keveset".

(...)

Aki megállapodott abban, hogy 50 millió a kivásárlási ár és ebből 25 a játékosé, az már akkor sem gondolta komolyan megtartani őt, ha a játékost illető 25 millió valami hókuszpókusz átütemezés vagy bármi hasonló.

Ez csak gyarapítja az érthetetlen dolgaink esetszámát.
Azért ne felejtsük el, hogy a legutóbbi "hosszabbításakor" nem igazán voltunk túl jó alkupozícióban. Teljesen biztos vagyok benne, hogy ezt nem a Barca szerette volna a szerződésbe beletenni, aki minden játékosnak 200-400 milliós kivásárlási árakat tesz a szerződésébe. :D Egy Oriol Romeu elvileg 400 millió eurós kivásárlási záradékkal írt alá....

Nem hiszem, hogy itt a klubbnál erre most jönnek rá, hanem inkább csak ez volt az egyik ára annak, hogy hosszabbított. Sok olyan játékos van, főleg fiatalok akik szándékosan csak reális kivásárlási árral hajlandóak aláírni valahova, pontosan azért hogy tudjanak váltani ha akarnak és a klub nem akarja elengedni őket.

Illetve ha most van egy 50 milliós kivásárlási záradéka, akkor az nem alku kérdése. :D
Valóban ahogy elhangzott, holnap estére már okosabbak leszünk mi a helyzet, mennyi volt igaz a mai pletykákból.
Peter
Director del Fútbol

2023.07.31. 17:15:11

Andris írta:
Alapvetően ha el is kéne adnunk, 100 millióról kéne elkezdeni alkudozni a rohadék olajosokkal.
Osztom a véleményedet.
Ugyanakkor ha van egy szerződésben meghatározott határidő - júli 31. éjfél és 50 - akkor nem az utolsó pillanatban kellene rájönni a székházban, hogy "hoppá, ezzel bukhatunk nem keveset".

Mbappé lába már tavaly az utolsó pillanatig kilógott Párizsból. Azt is erősen sejteni lehetett, hogy amennyiben pótolni kell, legkézenfekvőbb opciójuk Dembelé (bárki is legyen az edzőjük).

Aki megállapodott abban, hogy 50 millió a kivásárlási ár és ebből 25 a játékosé, az már akkor sem gondolta komolyan megtartani őt, ha a játékost illető 25 millió valami hókuszpókusz átütemezés vagy bármi hasonló.

Ez csak gyarapítja az érthetetlen dolgaink esetszámát.
gránit írta:
2023.07.31. 15:36:17
100 millió euró alatt szóba sem szabad állni a PSG-vel. Annyiból viszont bőven tudnánk pótolni, sőt.
Egyetértek. Valamilyen formában vagy ilyen-olyan kisebb átgondolással, variálással egészen biztosan könnyebben pótolható lenne, mint abból a 25-ből.
Minél többet "rágom", ez annál gázosabb sztori.... :mrgreen:
Fernando
Llegenda del Barça

2023.07.31. 16:46:35

Adama Traore free agent. 😀 csak szólok. Beraknam jobbhatvednek, hagy szóljon. (Nyilván vicc).
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
gránit
Director del Fútbol

2023.07.31. 16:44:48

Atlantis írta:
pótolni igazolással biztos nem fogjuk tudni.
Miért ne tudnánk?
Atlantis
Capitá del Barça

Sajnálnám ha távozna, mert az utóbbi időben úgy érzem sokat fejlődött fejben, és egyre inkább szerethető játékossá vált. Ráadásul amiket már mások is lentebb felhoztak: a játékában mindig benne van a váratlan, amire egy alapvetően támadó szellemű csapatnak aki betömörült ellenfelekkel játszik legtöbbször, nagy szüksége van.

A támadó szekció egyértelműen erősen megérezné a hiányát, és pótolni igazolással biztos nem fogjuk tudni. Bár ezzel Abdénak nagy lehetőség nyílhatna.

A Neymar párhuzamot pedig egyáltalán nem értem. Az eligazolása nem először merül fel, mint egy villámcsapás a semmiből. :D Az 50 millió érte nem sok egyáltalán, egy teljesen reális kivásárlási árat fizetnének ki. A csapat sem rá tervezett épülni a következő években.

Az egyedüli párhuzam az, hogy PSG és kivásárlás. :D

Mindettől függetlenül amúgy engem meglepne ha elmenne. Főleg a friss interjú után amit épp a pletyka előtt tettek ki ide. :D
Andris
Adminisztrátor

Annyira kellemetlen amúgy ez a szituáció: már javában benne vagyunk az előszezonban, a felkészülésben, ráadásul a támadósorunk egyáltalán nem túl izmos még Dembelével sem. Még az is megfordult a fejemben, hogy a PSG szándékosan így alakítja.

Az időzítés meg végképp nonszensz: minek szórakoztak idáig, ha előre is lehetett tudni, hogy 31.én lejár az 50 milliós kivásárlási záradék?
Én azt mondom, mostmár várjuk ki az éjfélt (a mi éjfélünket kell szerintem, nem az amerikait), aztán eldől, hogy mégis mi van.

Lehet hogy a PSG lerakott valami nagy összeget fizetésnek, amire egyből ráharaptak Dembeléék. Most azért nem keres túl sokat, és jövőre se keresne.
Viszont ha éjfélig nincs megegyezés, nemtom van-e elég idejük befejezni a formális dolgokat a kivásárlási záradékhoz. Alapvetően ha el is kéne adnunk, 100 millióról kéne elkezdeni alkudozni a rohadék olajosokkal.

Dembelé amúgy tényleg érvágás lesz nekünk, de ha ilyen könnyedén le lehet őt kenyerezni, akkor úgysem érdemes rá hosszabb távon építeni. Csupán azért, mert túl magas fizut mi úgyse adhatunk neki egyelőre, és akkor meg egy bizonytalan elem lenne. Várjuk ki a végét viszont.

Azt továbbra se tudom felfogni, hogy miért sértődnek meg egyesek azon, ha valakinek csak egy munkahely a Barca, és nem élete klubja. Ha máshol jobb fizetést kap, vagy úgy gondolja, jobb lesz neki, hát menjen csak. Ez bárkire érvényes, alapvetően ez a dolgok rendje. Augusztus 30.ig bárkinek lerakhatnak bármilyen ajánlatot, amitől átgondolja az életét.
Olyan nincs, hogy mindenből a Barca jöjjön ki jól. És olyan sincs, hogy bármely egyén majd aláveti magát a klub érdekeinek, ez egyáltalán nem a normális hozzáállás. Ez az extra. A rendkívüli. Ne normalizáljuk azt, amit egyes katalánok, illetve saját nevelések hoznak hozzáállás terén. Legalábbis szerintem ne, mert több irányból megközelítve is nagyon gáz.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
NovaProspekt
Entrenador del Barça

2023.07.31. 15:58:09

Itt van már a pali vagy 5-6 éve, a világot nem váltotta meg összességében. A hiányát fogjuk érezni, mert a támadósorunkból hiányzik a váratlan nélküle, de a La Ligát behúzhatjuk nélküle is akár, a BL-t ööö bocsi EL-t meg vele se nyerünk, és nélküle sem. Ha menni akar, menjen.
Nagybarcelona
Capitá del Barça

2023.07.31. 15:51:10

Valaki zárja be Dembelèt èjfèlig a WC-be :)
Ha valahogy meg tudnának állapodni, hogy mindenki jól járjon, ès kapnánk 50 milliót tisztán, akkor 85 milliónál járunk eladásban+ apróval elèrhetjük a 100-at, amivel az 1-az 1-es szabályt is (el kellene)egyben. Ennyi pènzből simán tudni kell hozni 2-3 minősègi játèkost, amivel jobban is járhatnánk, mint egy fèlszezonos Dembelevel. Remèljük a legjobbakat, az már off, ès egy jó kèrdès, Xavi kikre kőltenè az összeget
gránit
Director del Fútbol

2023.07.31. 15:36:17

100 millió euró alatt szóba sem szabad állni a PSG-vel. Annyiból viszont bőven tudnánk pótolni, sőt.
menczel
Entrenador del Barça

2023.07.31. 15:30:44

"Na itt van az utolsó lehetőség, hogy... " legalább a minimális elfogadható, emberi hangnemet üsd meg a csapat játékosaival, meg úgy általában bárkivel kapcsolatban.
soadroli
Llegenda del Barça

2023.07.31. 15:07:19

CONFIRMED: Ousmane Dembélé has just asked FC Barcelona for ‘formal permission’ to start talks with PSG!
There's a feeling that his €50M release clause cannot be activated in time today. Ousmane wants to do everything the correct way. @FabrizioRomano
Kép
FCBsteve
Entrenador del Barça

2023.07.31. 14:49:40

Melcior Mauri írta:
2023.07.31. 14:18:50

Az pedig, hogy most Dembélé is távozna, azt bizonyítaná, hogy még egy második polcos "sztárt" sem tudunk megtartani. Akkor hogyan lehetne ez jó tárgyalási alap teszem azt egy Bernardo Silva esetében, aki mondjuk BL-párharcokat dönt el? Tavaly is milyen "közel" voltunk a megszerzéséhez, mégis oly távol, aztán inkább BL-t nyert a Citynek. Ha pedig ez a tendencia folytatódik - nagyon úgy tűnik -, akkor nekünk maradnak a közepes tehetségek, akik esetében már a leigazoláskor tudjuk, nem lesznek Messihez, Ronaldinhóhoz és Rivaldóhoz fogható világklasszisok.

Ezért is szerintem komolyabb üzenete van egy Dembélé elvesztésének, mintsem annyi, "végre eltakarodott ez az ingyenélő, sérülékeny, lőni nem tudó, pénzéhes" francia.
A csapat tele van fiatal tehetségekkel (és pár idősebb sztárral), akik a Barca-t választották a pénz helyett, szóval nem gondolnám, hogy bármilyen üzenet értéke lenne Dembouz távozásának.
Ha pl Yamal, Balde, Araujo, Gavi egyike ment volna, az lenne gáz!

A történetből kimaradt a legfontosabb tényező, az ügynök Sissoko... Sztem ez neki volt a legfontosabb, hogy pénzt lásson Dembouz-ból!
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2023.07.31. 14:29:24

Szerintem nem lesz top5ös csapat Európában az, ahol Dembelènek szekérhúzónak és meghatározó játékosnak kéne lennie. Xavi alatt sztem is javult, de egy jó megmozdulásàra jut négy rossz, alap passzokat is elront, helyzetkihasználása gyatra, testi kontaktokba szinte alig megy bele. És akkor a sérülékenységèről mèg nem beszéltünk.

Az 50 kevés érte a mai árak mellett, és rövidtávon lehet érezzük majd a hiányát az egyébként is karcsú tamadosorunk miatt, de hosszútávon jó döntés elengedni, ha komolyabb ambícióink vannak, nem top játékos.
Melcior Mauri
Barça B

2023.07.31. 14:18:50

Res írta:
2023.07.31. 13:56:35
Azért csak ne legyenek illúzióink. Ha elmegy, az csak anyagilag lesz jó a csapatnak, más okból nem.
Pontosan, másrészről lesz még egy fontos aspektus: átigazolási piac, ahol szintén visszaüthet a Dembélé-transzfer. Akadtak tavaly jó igazolások (Koundé vagy Christensen), akikkel lehet hosszabb távra is tervezni, viszont az igazán nagyhalak esetében fel sem merülünk, mint reális célpont. Nekem kicsit olyan utánérzésem van, mint a Juventus kapcsán, amikor fokozatosan esett az ázsiójuk, mostanra pedig, ha minden így marad, majd versenyezhetnek a 4-5. helyért az olasz ligában. Kiöregedő, már mindent megnyert labdarúgókat tudnak hozni, de tehetséges fiataloknál, illetve azok megtartására sok esélyük nincsen. Nagyobb csapatként hivatkoznak rájuk, de mindenki tudja, hogy már iszonyatosan messze van a City, Bayern, Real és a többiek szintjétől.

Az pedig, hogy most Dembélé is távozna, azt bizonyítaná, hogy még egy második polcos "sztárt" sem tudunk megtartani. Akkor hogyan lehetne ez jó tárgyalási alap teszem azt egy Bernardo Silva esetében, aki mondjuk BL-párharcokat dönt el? Tavaly is milyen "közel" voltunk a megszerzéséhez, mégis oly távol, aztán inkább BL-t nyert a Citynek. Ha pedig ez a tendencia folytatódik - nagyon úgy tűnik -, akkor nekünk maradnak a közepes tehetségek, akik esetében már a leigazoláskor tudjuk, nem lesznek Messihez, Ronaldinhóhoz és Rivaldóhoz fogható világklasszisok.

Ezért is szerintem komolyabb üzenete van egy Dembélé elvesztésének, mintsem annyi, "végre eltakarodott ez az ingyenélő, sérülékeny, lőni nem tudó, pénzéhes" francia.

A másik dolog, hogy az említett Juventus vagy épp a Milan példája lehet aggasztó számunkra, ugyanis nagyon gyorsan el lehet tűnni azon csapatok közül, akikhez szívesen igazolnak. Olyan 6-8 évvel ezelőtt kis túlzással, de bárkit meg tudtunk szerezni, most egy Dembélét sem tudunk megtartani, arról nem is beszélve, hogy Lionel Messit kétszer sem tudtuk meggyőzni. Ezzel nem azt mondom, hogy Messire szükség lett volna - mert nem volt -, hanem arra, hogy egy olyan játékost sem tudtunk visszaigazolni, akinek elvileg élete a klub. El lehet képzelni, milyen szakértelem van Laportáéknál, illetve milyen perspektívát kínálnak. Valószínűleg közröhej tárgya vagyunk az átigazolási piacon. Itt tényleg abban lehet bízni, amiben korábban is, hogy Laportának megint szerencséje lesz, megint beérik egy generáció és majd hozzájuk akar csatlakozni a többi klasszis, ha ők eredményeket érnek el. Mert enélkül mi semmilyen topjátékost nem fogunk meggyőzni (még egy Dembéléhez fogható sérülékeny félklasszist sem), hogy jöjjön hozzánk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Melcior Mauri 2023.07.31. 14:35:17-kor.
ukjent140
Barça C

2023.07.31. 14:14:30

Az itt töltött ideje alatt 119 :!: meccset hagyott ki sérülések miatt, átlagosan 23-at szezononként. Hiába fejlődött sokat Xavi alatt, egyszerűen egy ennyire sérülékeny játékosra nem lehet alapozni, arról már nem is beszélve, hogy mind láttuk, hogy az igazán fontos meccseken sosem nyújtott semmit.

Egy kudarc volt a leigazolása, mind sportszakmai, mind morális szempontból. Nagyon remélem, hogy legalább nem ezt a nevetséges 50 milliót köhögik ki érte.
vinszentvega
Capitá del Barça

2023.07.31. 14:14:17

Deluigi írta:
2023.07.31. 14:05:08
szerintem Raphinha egy szezon alatt tobb meccset eldontott, mint Dembele 6 szezon alatt

egy orok remenyseg maradt, nem nott fel a feladatahoz Ousmane
Köszönöm! Valaki más is úgy látja mint én végre
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
Deluigi
Entrenador del Barça

2023.07.31. 14:05:08

szerintem Raphinha egy szezon alatt tobb meccset eldontott, mint Dembele 6 szezon alatt

egy orok remenyseg maradt, nem nott fel a feladatahoz Ousmane
Res
Jugador d'estrella

2023.07.31. 13:56:35

Azért csak ne legyenek illúzióink. Ha elmegy, az csak anyagilag lesz jó a csapatnak, más okból nem. Ahogy itt valaki írta korábban ő egy "playmaker", aki a különbséget jelenti a fontos meccseken. Nincs hasonló képességű szélső a keretben. Elveszíteni egyértelmű visszalépés, amit csak az anyagi megfontolások indokolhatnak. Utóbbi viszont nekünk szurkolóknak nem sok jót jelent, már ami a következő szezont illeti…
Nyiri81
Entrenador del Barça

2023.07.31. 13:43:08

Soha nem kellett volna megvenni főleg nem annyiért. Folyton sérült volt. Rendszeresen késett. Nem nagyon érdekelte az egész. Sokszor buktunk rajta pontokat. Mindig egy igéret maradt. Amennyibe került és amennyi lehetőséget kapott nagyon nem vált be. Persze csalóka lehet az elmúlt 2 szezon de 6 éve van itt. Én nagy reményeket fűztem hozzá de legalább olyan stilusos a búcsúja mint az egész 6 év amit itt töltött. Az bánt hogy ha olcsón megí és hát mi vagyunk a Barca. Tuti olcsón megy.
Csak is Puyol
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2023.07.31. 13:11:03

bence0330 írta:
2023.07.31. 11:57:32
No offense, de FT jobbszélsőként folyamat tud(na) extrát hozni? Ha ő a mi megmentőnk, akkor ismét kegyetlen szezonok elé nézünk.... A pali egyenest nem tud a labdába rúgni, párharcot meg igazán megnézném mikor nyert jó százalékkal, e mellett pedig lélektanilag is nulla, nem bírja ő el egy ekkora csapat sikerorientált súlyát. Illetve a 16 éves Yamal lesz a megmentő, aki pár büfé meccsen kapott lehetőséget futkosni a nou camp gyepén? Ez minden, csak nem egy sikeres szezon és egy nemzetközi szinten versenyképes Barca védjegye. :(
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
drobika
Entrenador del Barça

2023.07.31. 13:07:04

Szubjektív dolog két játékos összehasonlítása, a mateknak meg nincs értelme. Ki hány perc/gól, meg assziszt/krumpli...
A helyzet az, hogy a csapatnak lendülete, támadásbeli lehetőségei sokkal jobbak vele, mint nélküle.
Aki nem látja, az nem akarja látni valamilyen okból. Ez pedig nem Raphinha kritizálása, hanem tény.
Ami pedig az eladásából befolyó összeget illeti a kiadási összeggel összevetve valakinek 5 év szigorított lenne egy normális helyen.
Cseri
Entrenador del Barça

2023.07.31. 12:19:01

A távozásának a körülményei szerintem tiszták,ha valójában így kötötték a szerződést,akkor nincs itt semmi látnivaló. Sportszakmailag nézve, tud olyat,amit a jelenleg keretből senki,vagy csak nagyon kevesen,ezért érdekes,hogy amikor maródi volt,az nem vetette vissza a csapatot,jöttek a pontok is. Ez bizakodásra adhat okot,hogy házon belül megoldható a pótlása. Szerencsére olyan posztról távozik,amelyre nem létszükséglet még így sem igazolni.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Válasz küldése