Marc-André ter Stegen

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
davi10
Llegenda del Barça

2023.08.25. 13:50:00

Hivatalos is!
Nagyon remélem, hogy miután tavaly rendberakták a térdét (meg a haját :D ) még sokáig tudja majd hozni amit mostanában csinált.
És igen, Araujo mellet még Ő az a játékos a keretben, aki szerintem jelenleg bármelyik csapat kezdőjébe beférne.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Nagybarcelona
Capitá del Barça

2023.08.25. 13:45:48

davi10 írta:
2023.08.25. 13:02:00
Fabrizio szerint ma aláírják az új szerződést, gondolom utána jöhet csak Cancelo

🚨 𝐁𝐑𝐄𝐀𝐊𝐈𝐍𝐆: Marc André ter Stegen signs new long term deal at Barcelona today 🔵🔴

Agreement completed after positive talks and deal until June 2028 will be signed in the next hours 🇩🇪🤝🏻

©️ It will also help Barça’s Financial Fair Play in terms of salary structure — captain on and off the pitch.
Több helyen (règebben is)olvastam már, hogy nettó 4 körül keres, ebből enged. Ez számomra hihetetlen, mikor Messiè 70, Robertoè 10 volt, mikor Stegent választották pár ève a szezon játèkosának a Barcánal. Mind1 is. 1-2 ève már eladtam volna, de rámcáfolt, Araujo mellett szerintem a legjobb játèkosunk jelenleg.
davi10
Llegenda del Barça

2023.08.25. 13:02:00

Fabrizio szerint ma aláírják az új szerződést, gondolom utána jöhet csak Cancelo

🚨 𝐁𝐑𝐄𝐀𝐊𝐈𝐍𝐆: Marc André ter Stegen signs new long term deal at Barcelona today 🔵🔴

Agreement completed after positive talks and deal until June 2028 will be signed in the next hours 🇩🇪🤝🏻

©️ It will also help Barça’s Financial Fair Play in terms of salary structure — captain on and off the pitch.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Peter
Director del Fútbol

2023.07.27. 11:50:27

LG írta:
2023.07.26. 20:28:30
Pont ilyeneket nem kéne emlegetni, hogy mi is ott lehettünk volna az Inter helyett
Ilyet a fórumon még ma is olvashatsz, de - szerencsére :wink: - az nem TS nyilatkozat.
Egyébként amit Te gondolsz és nem kéne emlegetni, arról hasonló a véleményem.
LG írta:
Ami minket illet: úgy gondolom, több van csapatban, mint ami az utóbbi években a BL-ben kijött belőle,
A BL az, amit nem adnak ajándékba. Nem hiteles hivatkozás és azt sem kéne emlegetni, hogy a fejekben ott vannak a korábbi zakók.
Akinek remeg a lába, tele a gatya, ott hiányos a felkészülés, kevés a befektetett munka. Egyszerűen nincs mire épülnie a magabiztosságnak és önbizalomnak.
Ha rendben lesz az erőnlét, a sebesség, az intenzitás, akkor a fejekben is rend lesz.... :wink:
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2023.07.27. 09:21:42

Az totálisan igaz hogy szerencse nélkül nem lehet BL-t nyerni, ezt mi is tapasztaltuk, kicsivel több szerencsével 2009-2012 között 4/4 BL-t hozott volna az a Guardiola csapat, kevesebb szerencsével viszont annyit se.(2009 Chelsea, 2011 Arsenal,de ide lehetne venni a 2015-ös Bayern ellenit is)

Viszont azt sem szabad elfelejteni(és remélem Xavi beleveri a fejekbe) hogy szerencse csak azoknak jár akik keményen megdolgoznak érte és hisznek is benne, ugyanis a szerencséért TENNI is kell, hiszen a szerencsés csapatok ismérve hogy ha azon múlik akkor a 120 perc alatti 1 helyzetet is képesek belőni, míg mi 0-0-nál hagyunk ki hatalmas ziccereket, vagy párharcot eldöntő helyzetnél nem tudjuk lezárni.

Mi a nagy zakóinknál elnézve abban sem hittünk hogy a pályáról élve kijutunk
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2023.07.26. 21:15:21

LG írta:
Mondjuk ter Stegen pont nem, de bízom benne, hogy ő nem az az ember, aki tele gatyával fog kimenni a következő BL-rangadón.
Én mondjuk egyetértek vele, max azzal nem, hogy ennél tán kicsit polkorrektebb nyilatkozatokat lehetne adni. Nekem a ránk eső részével nem volt gond, az Interre esővel viszont igen, elég lenézős így. Ellenünk szerintem is piszok nagy mákjuk volt vagy 3 szinten (de a minden védőnk sérült, nyilvánvaló tizi esetekben minimum minimum), de tavasszal amit lehoztak, az megsüvegelendő nem csak eredményben, játékban is. És tényleg ők voltak az egyetlen csapat, akik megnehezítették a City dolgát, a játék képe alapján még meg is nyerhették volna a trófeát.

De amit idéztem: én attól tartok, hogy akármennyire is stabil top3-as játékosunk, és a világ egyik legjobb kapusa, attól még az ő lába remeg szinte a legjobban. Legalábbis a BL-ben tavaly is több fura hibát vétett, mikor amúgy szenzációs szezonja volt. Szerintem talán az egész csapatból őt viselte meg legjobban a 2-8. Ezért sem kellett volna sérülten játszatni, egyéb racionális okok mellett.
Szerintem ő Emi Martinez inverze, aki nem tud egy nagyon stabil szezon lehozni, de amikor nagyon kell, akkor egy isten.
De ne legyen igazam, és védje ki az ellenfél szemét a BL-ben is. :)
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
LG
Az Év fórumozója 2016

Pont ilyeneket nem kéne emlegetni, hogy mi is ott lehettünk volna az Inter helyett egy kis szerencsével. Hiszen valóban ott volt a lehetőségünk, két meccset játszottunk velük, 1 pontot sikerült szereznünk. Ez nem szerencse kérdése.

A későbbi ellenfeleiket sem tartom annyira kutyaütőnek, mint sokan. És szerintem elég impresszív teljesítményt mutattak ellenünk, ahogy a döntőben is megnehezítették a City dolgát,

A Bayern ütötte őket ősszel, de a tavasz mindig más tészta. Én úgy látom, hogy a milánóiak jelentősen feljavultak, a Bayernnál pedig láttuk, hogy pont akkora jöttek ki a problémák. Ha májusban játszanak egy párharcot, nem vagyok benne biztos, hogy akkor is a bajorok jönnek ki jól belőle.

Ami minket illet: úgy gondolom, több van csapatban, mint ami az utóbbi években a BL-ben kijött belőle, de ez sem a szerencsén múlott. Sokkal inkább azon, hogy ott voltak a fejünkben a korábbi nagy zakók, amiken nem tudtuk túl tenni magunkat. Talán majd az új szezonba sikerül ez is, hiszen már a legtöbben befejezték nálunk az akkori főszereplőkből. Mondjuk ter Stegen pont nem, de bízom benne, hogy ő nem az az ember, aki tele gatyával fog kimenni a következő BL-rangadón.
Chino
Llegenda del Barça

2023.07.26. 15:26:02

LG írta:
2023.07.26. 14:19:48
Én kedvelem őt, nagyon fontos játékosnak tartom, de ez a legutóbbi nyilatkozat, amit a főoldalon olvastam tőle, kiakasztott. Remélem nem gondolta komolyan. Vagy ha igen, és a csapatnál valóban abban hisznek, hogy a BL a szerencsén múlik, akkor sok jóra ne számítsunk. Persze, másoknak összejön a jó eredmény, mert szerencséjük van, jó a sorsolásuk, elkerülik őket a sérülések, stb., csak mi vagyunk olyan balszerencsések, hogy ezekből mindig rosszul jövünk ki. Engedjük már el ezeket. #-o
Ez így nem teljesen igazu, amit írsz. Azt nyilatkozta, hogy ha szerencséd is van, sok egyéb tényező mellett. És ez 100 %-ig igaz, ha például legutóbb az Intert vesszük. Ha azt mondja valaki a sorsoláskor, hogy az Inter döntős lesz, kb. körberöhögik. És az erősségük alapján valóban nem oda valók. Ott volt a Bayern, aki klasszisokkal erősebb, veretlenül ment tovább, pont az Interrel törölte fel kétszer a padlót, de olyan ágra került, olyan ellenfelekkel amit nem tudtak megugrani. Az olaszok megkapták végig a szembejöhető leggyengébb csapatokat és begyalogoltak a döntőbe. Ráadásul már a csoportkörben is kellett szerencse, hogy továbbjussanak. Ha mindent összevetve nézzük (csapat minőség, játékosok 1vs1 stb) papíron egyértelműen esélyesebbek voltunk. Ahogy itt is mindenki a játékosok minőségét nézi. Ezért szentségtörés már azt is megemlíteni, hogy az elődöntőig mehetünk.
Amúgy lehetne említeni a Chelsea-t, vagy a 15/16-os Realt, a Spurs se elit ellenfeleken gázolt át, de van még jó pár példa. Nem véletlenül létezik az a mondás, hogy szerencse nélkül nem lehet BL-t nyerni. Legyen az sorsolás, bírói ítélet, sérülések/eltiltások elkerülése, forma (lásd MU) stb.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2023.07.26. 15:09:16

" Az Interrel bebizonyosodott, hogy ha szerencséd is van sok egyéb tényező mellett, akkor bejuthatsz a döntőbe és harcolhatsz a trófeáért."

Szóval, ha szerencséd IS van sok egyéb tényező mellett.....többek között én sem kedvelem a "csak a szerencsére" való hivatkozásokat, de ebben a szövegkörnyezetben teljesen rendben van ez a mondata. Ráadásul a sok egyéb tényezővel kiegészülve....

Amúgy pedig az Inter döntőig menetelése valóban iskolapéldája annak, hogy menni kell, alázatosan tenni a dolgodat, elébe menni a szerencsének és amennyiben az melléd áll, képesnek kell legyél azt magadhoz ragadni.... :wink:

Szóval a szerencse sem olyan egyszerű, mint amilyen egyszerű hivatkozni rá!
sanika01
Jugador del Barça

2023.07.26. 14:36:32

Szerintem nincs semmi gond a nyilatkozatával. Azt csak nem nyilatkozhatta, hogy úraim, esélyünk sincs a Bajnokok Ligájában, csak abban reménykedünk, hogy a csoportból talán kijutunk valahogyan... Amúgy meg legyünk öszinték, a BL sok esetben tényleg a szerencsén múlik. Elég ritkán nyeri az a csapat, akit a legesélyesebbnek tartanak.

És amúgy, csodák tényleg vannak, bár azt meg kell jegyezni, azok általában nem Barcelonában történnek. :)
"Football is a simple game; 22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans win." - Gary Lineker
LG
Az Év fórumozója 2016

2023.07.26. 14:19:48

Én kedvelem őt, nagyon fontos játékosnak tartom, de ez a legutóbbi nyilatkozat, amit a főoldalon olvastam tőle, kiakasztott. Remélem nem gondolta komolyan. Vagy ha igen, és a csapatnál valóban abban hisznek, hogy a BL a szerencsén múlik, akkor sok jóra ne számítsunk. Persze, másoknak összejön a jó eredmény, mert szerencséjük van, jó a sorsolásuk, elkerülik őket a sérülések, stb., csak mi vagyunk olyan balszerencsések, hogy ezekből mindig rosszul jövünk ki. Engedjük már el ezeket. #-o
bence0330

2023.07.08. 10:57:01

bunga írta:
2023.07.08. 10:41:16
Inaki Penanak végképp ideje lenne oda igazolni, ahol ő a kezdő kapus. MAtS mögé kiválóan megfelelne Tenas, aki még nem türelmetlen, hogy mikor kap perceket.
Mondjuk nem árt, ha van egy jó cserekapusunk. De amúgy szerintem is túl jó és túl fiatal a padra. Jó lett volna, ha itt lett volna akkor, mikor szerencsétlen TS sérülten játszott pl a BM ellen.
A Galatában komoly szezont futott, a mi szemünket is kivédte közben. Itt mondjuk mikor beállt, pont nem volt annyira meggyőző, nem tudom, hogy ez csak véletlen volt-e, vagy neki kell a folyamatos játék. Ha utóbbi, akkor eleve nem túl megbízható cserekapusnak.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
bunga
Capitá del Barça

2023.07.08. 10:41:16

Inaki Penanak végképp ideje lenne oda igazolni, ahol ő a kezdő kapus. MAtS mögé kiválóan megfelelne Tenas, aki még nem türelmetlen, hogy mikor kap perceket.
Gaillard
Jugador d'estrella

2023.06.15. 19:25:35

Tényleg megérdemelte.
Ritka szimpatikus, csendes, alázatos szorgalmas és nem mellesleg nagyon jó képességekkel megáldott csapattag.
Voltak és talán még most is vannak "gyengébb" szegmensei, de azt bőven elfedik a pozitív tartalmak, az egyik legjobb igazolás volt az elmúlt évtizedben.
Nagybarcelona
Capitá del Barça

2023.06.15. 18:29:35

Troym írta:
2023.06.15. 17:15:03
A sok pletyka közt elveszett hírként, hogy TS. Laliga MVP. Egyrészt nagy gratula és tényleg megérdemli, másrészt nem is tudom hallottam -e valaha olyat, hogy foci bajnokság legjobbja a bajnokcsapat kapusa. :⁠-⁠)
Oblak kapta mèg a bajnoki címük èvèben. Stegen minden szurkolói oldalon amit olvastam a Barca legjobbja. Nagyon megèrdemli szerintem, nèlküle valószínűleg nincs bajnoki cím a sok 1-0-s győzelemnèl rengeteg fontos vèdèse volt.

Bence:bevallom őszintén, már vagy 2-3 ève eladtam volna, szerintem az ideitől sokkal gyengèbb volt, most pedig csodálkoztam a minap, hogy a Transfermarkt-on 35-ről 30-ra csökkent az èrtèke. Jelenleg talán a legjobb kapus, de biztosan a legjobbak között. Remèlem tudja tartani a jó formáját, ès nem esik vissza az utóbbi èvek szintjère.

Azèrt kicsit a Liga színvonalát is minősíti, de Stegen èrdemeiből semmit nem von le.
Cseri
Entrenador del Barça

2023.06.15. 18:28:33

Vissza gondolva,hogy kik áltak a kapuba a Barcába az elmúlt 30 évben,ez a srác magasan a legjobb közöttük,még is eléggé alulértékeltnek tűnik időnként a fórumon is.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
bence0330

2023.06.15. 17:45:46

Megérdemli. Ha Ara nem lett volna sérült fontosabb időkben, egy hangyányival lehet, hogy elé teszem, mert szerintem látványosabb a kapott góljaink száma, ha ő nincs, akkor általában TS sem tud mit csinálni.
De így megérdemelte. Amióta focit nézek, a legnagyobb feltámadást mutatta be szerintem, egyik évben a topligák egyik leggyengébb kapusa, a következőben meg a világ legjobbja. Nélküle ugyanúgy nem lett volna meg ez a Liga győzelem, mint ahogy elöl ősszi Lewy, téli-tavaszi Raphinha nélkül nem lett volna meg, csak a két támadó helyett ha két másik jön nyáron, lehet, hogy ők is lehozzák a számokat, de ha TS helyett más kapus lett volna, akkor bajban lettünk volna, nem lett volna helyettesíthető. Elképesztő, amit művelt.

Csak a remegő lábait nője ki, mert BL meccseken rendre a legroszabb énjét hozza, ez az egy negatív dolog van már csak. Ha ebben tudna fejlődni jövőre, simán a világ legjobb kapusa lesz. TC ebben kb pont a fordítottja. Bár igazságtalan talán pont a németnél kiemelni ezt, mert a fél csapatunkra igaz. :)
Troym
Director del Fútbol

2023.06.15. 17:15:03

A sok pletyka közt elveszett hírként, hogy TS. Laliga MVP. Egyrészt nagy gratula és tényleg megérdemli, másrészt nem is tudom hallottam -e valaha olyat, hogy foci bajnokság legjobbja a bajnokcsapat kapusa. :⁠-⁠)
gránit
Director del Fútbol

2023.04.30. 23:56:46

A legtöbb kapott gól nélküli mérkőzés egy kiírásban Francisco Liaño nevéhez fűződik, 26 meccsen nem kapott gólt az 1993-1994-es bajnokságban.

Gólátlagrekordot is dönthet ter Stegen. A legkevesebb kapott gólt egy kiírásban José Vicente Train tartja 1963-1964-ből, 10 kapott góllal, de ő csak 15 meccset játszott abban a kiírásban. Ma legalább 28 meccsen kell pályára lépni ahhoz, hogy valaki Zamora-díjas lehessen.

A gólátlagrekordot Francisco Liaño (1993-1994, Depor, 38 meccsen 18 kapott gól) és Jan Oblak (2015-2016, Atleti, 38 meccsen 18 kapott gól) tartják, meccsenkénti 0,47 a kapottgólátlaguk. Ezt a rekordot is megdöntheti most ter Stegen, eddig 32 meccsen 11 gólt kapott, 24 kapott gól nélküli mérkőzéssel.
Asensi
Jugador del Barça

2023.04.30. 19:38:40

"Marc-André ter Stegen nyilatkozott a pálya széléről, aki a 24. kapott gól nélküli mérkőzését hozta le a La Ligában ebben a szezonban, ezzel most már neki van a legtöbb ilyen találkozója egy adott idényben a spanyol bajnokságban a klub történetében, megelőzve Claudio Bravót (23)."

Tudjátok esetleg, hogy ki tartja és mennyivel a LaLiga rekordot?
bunga
Capitá del Barça

2023.04.30. 10:57:06

A figyelem máshová fókuszált és így nem esik szó arról, hogy MaTS rekordot ért el a tegnapi gól nélkül lehozott meccsével. Pikáns körülmény, hogy az előző rekorder, Claudio Bavo a vesztes csapat kispadjáról nézte végig "trónfosztását".
Chino
Llegenda del Barça

2023.03.13. 17:20:05

Nagyon pang a topicja, pedig tegnap is sokat köszönhettünk neki, jó helyre került az MVP cím.
Nagy valószínűséggel meglesz a Zamorája, amit bőven ki is érdemelt már.
És lehet mondani, hogy jó a védelem, a csapatvédekezés, de az ő keze is vastagon benne van (szó szerint) abban, hogy ennyi kapott góllal állunk.
Forca Barca!!!!
Kovbal88
Entrenador del Barça

2023.01.24. 18:38:54

Peter írta:
2023.01.24. 09:22:31
Ezt a topicot meglátva lepörgött a szemem előtt gyorsan 2014-15-től - mennyi is? - 8 év biztosan... :lol:
Ma bizony azt mondom, örüljünk, hogy ő még egyáltalán itt van és nem ugrott ki a süllyedő hajóból.
Ezen a szinten nem volt nála kiszolgáltatottabb kapus a mezőnyben.

Nálam ő az egyetlen olyan játékos a jelenlegi öltözőben a BL győztes csapatból, akit a pályán nyújtott teljesítménye alapján a mai nap és még holnap is bátran és esélyesként pályára lehet küldeni bármelyik BL csapat ellen.
Karrierje második felében úgy tűnik lesz ismét védelem előtte, így vele együtt bizakodva remélhetjük, hogy lesznek még emlékezetes időszakai.

Érdekes és tanulságos volt visszapillantgatni, beleolvasni ebbe a topicba.... :roll:
Nem sokan maradtak volna azok után, ahogy az első két évben bántak vele. Bár lehet, hogy akkoriban nem is nagyon volt hova menni.
MU-ba is csak egy kapus kellett hosszú idő után (van der Sar) és jöttek az eredmények, előtte a két bohóc milyen gólokat kapott.
Peter
Director del Fútbol

2023.01.24. 09:22:31

Ezt a topicot meglátva lepörgött a szemem előtt gyorsan 2014-15-től - mennyi is? - 8 év biztosan... :lol:
Ma bizony azt mondom, örüljünk, hogy ő még egyáltalán itt van és nem ugrott ki a süllyedő hajóból.
Ezen a szinten nem volt nála kiszolgáltatottabb kapus a mezőnyben.

Nálam ő az egyetlen olyan játékos a jelenlegi öltözőben a BL győztes csapatból, akit a pályán nyújtott teljesítménye alapján a mai nap és még holnap is bátran és esélyesként pályára lehet küldeni bármelyik BL csapat ellen.
Karrierje második felében úgy tűnik lesz ismét védelem előtte, így vele együtt bizakodva remélhetjük, hogy lesznek még emlékezetes időszakai.

Érdekes és tanulságos volt visszapillantgatni, beleolvasni ebbe a topicba.... :roll:
recrea
Llegenda del Barça

2023.01.23. 23:39:24

Asszem a Tico tartja a rekordot 18 kapott góllal 15/16-ból, amióta 20 csapatos a bajnokság. Arányában kb most mi is itt tartunk.
Válasz küldése