2023.07.26. 12:04:10
Nehéz ez a téma. Ennél undorítóbb élcelődést tényleg nem tudok elképzelni, látszik is a videón, hogy alig bírja visszafogni magát a pályán, már ütésre emeli a kezét, és szinte könnyezve, erejét vesztve engedi le. Nyilván kb semmilyen verbális abúzusra nem megoldás az ütés, de ezt abszolút meg lehet érteni. Amúgy nem voltam képben, most ránéztem, és nemigen láttam bizonyítékot sem a tettlegességre (még ha elég jó eséllyel így is történt), innentől kezdve meg szerintem elég nehezen vitatható az ítélet. Lewy esetét mindenki látta, és kb nem is magyarázható amúgy semmivel erkölcsi oldalról olyan értelemben, hogy az égvilágon semmi oka nem volt rá, a bíró azonnali pirossal is kiküldhette volna akkor, jogosan.
Rohadtul nem vagyok erőszakpárti, de ha tényleg ez volt az élcelődés tárgya, akkor bőven megérdemelt egy monoklit, főleg, hogy nem 10 millió gyerek szeme előtt történt a pályán. A verbális abúzus ugyanais majdnem olyan súlyos, mint a fizikai (egy pontig), és még sincs semmilyen következménye. Ha lenne, és komolyan lenne véve, akkor lehet, hogy sokkal kevesebb lenne az ilyen megtorlás is. De amíg erre csak egy legyintés a válasz, addig megértem azt a tehetetlen dühöt, keverve az igazságtalanság érzetével, ami ide vezet. Nem feltétlen helyeslem, de abszolút megértem.
Nekem is amúgy az egyik legszimpatikusabb Reál játékos, kb mindig mintaszerű viselkedéssel, úgyhogy elhiszem, hogy ennyire brutális volt a hergelés.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy