Barca Igazolások
Ugyan lehet volt már szó róla, de Gavin kívül a többi szerződést hosszabbító / érkező játékos már regisztrálva van? Csak mert még egy ifista se ment el (nemhogy 5-8 távozó), így gondolom nem egyszerű regisztálni. Volt szó valami 6-7 milliós elnöki letétről, de az elég mindenkire?
Hol lehet megnézni, mert én csak a laliga.com-ot találom és aszerint 13 regisztrált játékosunk van. TS, 3 védő (Kounde, EG, Christensen), 4 középpályás (Gavi, Pedri, Kessie, FdJ) és 5 támadó (Lewa, FT, Fati, Raphinha, Dembele) Ha ez igaz, Gündogan záradéka nem lép életbe, hogy mehet ha akar?
Hol lehet megnézni, mert én csak a laliga.com-ot találom és aszerint 13 regisztrált játékosunk van. TS, 3 védő (Kounde, EG, Christensen), 4 középpályás (Gavi, Pedri, Kessie, FdJ) és 5 támadó (Lewa, FT, Fati, Raphinha, Dembele) Ha ez igaz, Gündogan záradéka nem lép életbe, hogy mehet ha akar?
A nyilatkozatok alapján Busi szerepköre kettéválik, sztem.
Védekező rész Romeu, előre játék/szervezés FdJ (+Pedri, Gündogan). Ilyen alapon Romeu részéről a védekező készségek a hangsúlyosak, nem a Busi féle játékszervezés - a védekező szerepkörre pedig kifejezetten jó lehet!
-
- Jugador del Barça
Semmi baj, ha egy 19 éves srác kopogtat a nagycsapat ajtaján. Amennyiben tényleg 3 belső védővel áll fel a csapat, akkor kell Inigo is és Faye is. Remélni lehet, hogy jobb szintet hozva mint Piquet - Garcia duo. Hosszú lesz a szezon. Faye egy-két éven belül stabil első keret tag lehet, és addigra Inigo meg jól kiokítja a kis ballábas utódját.
Középpályán lehet, hogy én is beáldoznám Frenkiet egy Bernardo cserébe,ha ennyire nem tud kiteljesedni nálunk, és neki a legnagyobb a bére. [auto_cenzúra] helyzetben vagyunk, ha ez az ára, hogy kimásszunk a slamasztikából, hát legyen.
Középpályán lehet, hogy én is beáldoznám Frenkiet egy Bernardo cserébe,ha ennyire nem tud kiteljesedni nálunk, és neki a legnagyobb a bére. [auto_cenzúra] helyzetben vagyunk, ha ez az ára, hogy kimásszunk a slamasztikából, hát legyen.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Benne én is nagyon bízom, csak akkor meg Inigo volt felesleges.MessiNeymarSuarez írta: ↑2023.07.17. 20:11:31Mikayil Faye:
Könnyen lehet hogy ezt a nevet hamarosan megjegyezzük, már napok óta arról cikkeznek hogy a friss 19 éves alapvetően B-s igazolás( aki amúgy ballábas hátvéd) eléggé lenyűgözte a szakmai stábot.
Amúgy a srác eléggé visszafogott, az első edzéseire gyalog(!) ment el![]()
Samir Toplak volt az edzője mint Gvardiolnak aki azt nyilatkozta hogy ő és Gvardiol volt a 2 legjobb játékos akiket edzett
Nem véletlenül illetik a "Szörny" becenévvel, tényleg egy vadállatnak tűnik, és bitang gyors. Plusz ballábas és nem ügyetlen.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Mikayil Faye:
Könnyen lehet hogy ezt a nevet hamarosan megjegyezzük, már napok óta arról cikkeznek hogy a friss 19 éves alapvetően B-s igazolás( aki amúgy ballábas hátvéd) eléggé lenyűgözte a szakmai stábot.
Amúgy a srác eléggé visszafogott, az első edzéseire gyalog(!) ment el
Samir Toplak volt az edzője mint Gvardiolnak aki azt nyilatkozta hogy ő és Gvardiol volt a 2 legjobb játékos akiket edzett
Amúgy a srác eléggé visszafogott, az első edzéseire gyalog(!) ment el

- NovaProspekt
- Entrenador del Barça
Értem, köszi. Nos kumma gáz, ha ilyen aprópénzeken szöszölünk már, de nyilván benne van a trutyiban a klub anyagilag, csak nincsen kimondva, mert az rosszul néz ki. Egy ilyen ízig-vérig populista arc, mint Laporta meg végképp nem fogja ezt a hibát elkövetni.bence0330 írta: ↑2023.07.17. 19:30:07Egyetértek, de szerintem a stílusa+pénz van a dolog mögött. Előbbire nálam egyértelmű, hogy senki nem nézett róla meg a stábban egyetlen meccset sem. Vagyis Xavi nem, mert Laportáék tuti nem nyolcasnak akarták (már Xavi érkezése előtt levajazták vele a dolgot). És szerintem Kessié távozni fog, mélyen a piaci ára alatt, de még így is 15-20 misi körül, plusz a bére is felszabadul. Helyette meg érkezik egy gyengébb, de ide jobban illő játékos 6-8 misiért plusz kevesebb fizuért, és nyertünk az üzleten pár miskát.
- bence0330
Egyetértek, de szerintem a stílusa+pénz van a dolog mögött. Előbbire nálam egyértelmű, hogy senki nem nézett róla meg a stábban egyetlen meccset sem. Vagyis Xavi nem, mert Laportáék tuti nem nyolcasnak akarták (már Xavi érkezése előtt levajazták vele a dolgot). És szerintem Kessié távozni fog, mélyen a piaci ára alatt, de még így is 15-20 misi körül, plusz a bére is felszabadul. Helyette meg érkezik egy gyengébb, de ide jobban illő játékos 6-8 misiért plusz kevesebb fizuért, és nyertünk az üzleten pár miskát.NovaProspekt írta: ↑2023.07.17. 19:20:34Azért ne haragudjon senki, de nem hiszem el, hogy nem lehet inkább Kessié-t benyomni vkp.-nak ilyen noname arcok helyett, még ha nem is mutatott eddig sokat. Ezeket a dolgokat sosem fogom megérteni a klubbal kapcsolatban, de nyilván fingom nincs mi van a színfalak mögött.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- NovaProspekt
- Entrenador del Barça
Azért ne haragudjon senki, de nem hiszem el, hogy nem lehet inkább Kessié-t benyomni vkp.-nak ilyen noname arcok helyett, még ha nem is mutatott eddig sokat. Ezeket a dolgokat sosem fogom megérteni a klubbal kapcsolatban, de nyilván fingom nincs mi van a színfalak mögött.
És még röhögtem mikor a Real Benzema helyére hozta a 33 éves Joselut. Na mi Busi helyére Romeut. Mondjuk ők 1 év múlva visszaadhatják, mert az csak kölcsön.
- davi10
- Llegenda del Barça
Igen, náluk alacsonyabban van a léc is, meg talán idősebb fejjel jobban kezelik a nyomást, mint tizen-huszonévesen.
Kicsit Paulinho-érzésem van a sráccal kapcsolatban, de majd meglátjuk. Mondjuk a brazilt eredetileg nem a kezdőbe igazoltuk.

"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
- Ronaldinho&Barca
- Director del Fútbol
- bence0330
Ha a nyers tények érdekelnek: Roque a miénk, de jövő nyártól csak sajna. Romeut pillanatokon belül bejelentik. Kb annyit tudok még hozzátenni, hogy Dest kap még egy lehetőséget, elvileg megy velünk az usába.Andris írta: ↑2023.07.17. 09:43:12Nem egészen értem, hogy mi történik most a Barca körül, Gündogan és Inigo óta, és hetekig nem voltam netközelben. Na meg most sincs időm.. ha valakinek volna kb 4 mondatra ideje, nagyon hálás lennék, ha össze tudná foglalni, mi is történik igazából.1-1szer belenéztem a Munodba meg ebbe a topikba, de 5 perc alatt nem sikerült kihámozni semmit.
Szeerintem kb ennyi történt. Erősebb pletykának számít, hogy Kessié távozására van némi esély, mehet vissza olaszba, Lengletért meg továbbra is megy a birkózás, a Barca 15-öt akar érte, a Tottenham meg 0-pár misit.
Ha kihagytam valamit, majd mások megírják.

- Andris
- Adminisztrátor
Bár ez alapvetően off, de azért csak megkérdezem: elgondolkodtál már, hogy vajon miért buktatták meg?
Megnéztem jónéhány meccsét, mert állították, hogy mekkora edző... az embered a pálya szélén épp olyan szimpatikus figura, mint Koeman, Conte, vagy épp Mourinho. A jó isten mentsen meg minket attól, hogy ő itt valaha edző legyen.
Szerencsére nem téma ez most még valószínűleg jó pár évig.
Nem egészen értem, hogy mi történik most a Barca körül, Gündogan és Inigo óta, és hetekig nem voltam netközelben. Na meg most sincs időm.. ha valakinek volna kb 4 mondatra ideje, nagyon hálás lennék, ha össze tudná foglalni, mi is történik igazából.

"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
- József Attila
mondjuk úgy, hogy koemannak voltak jó ötletei, de a közeg toxikus volt, jobb, hogy már nincs itt.
én nagelsmannt küldtem volna el spanyolul tanulni abban a pillanatban, ahogy megbuktatták münchenben.
én nagelsmannt küldtem volna el spanyolul tanulni abban a pillanatban, ahogy megbuktatták münchenben.
-
- Capitá del Barça
Èn is így látom. Èn erősítettem volna Koemannak, aztán hozom Ten Haagot ès vègre felhagyok ezzel a Barca DNS töketlen takás oldalpasszos, jelenleg ívelgetős, elspanyolosított rendszerrel.Magnus írta: ↑2023.07.16. 20:52:10de jong 5 meccset nem játszott egyhuzamban a posztján mióta itt van, úgyhogy nem releváns őt megítélni azon a poszton.
koemannak volt igaza, amikor elkezdett kísérletezni a 352-vel, most is azt kellene nyomni, ahhoz van meg a keret. meg úgy középen a 3 kp-s egymáshoz közel lehetne, nem pedig a vonal mellé tolva egymás nyakára a szélsőkkel.
na de látom beindult a propaganda már a főoldalon is, szerintem gündogan meg egy vagy kettő cserecsatárra lett volna szükségünk, plusz nicot beépíteni, de ez van.
Bence: nekem jobban tetszett Koeman nyers nyilatkozatai az igazságról "mit vártok ettől a kerettől, tiki-takát"
Mint a magas volt a fű, Auba nem illik a rendszerbe, mert nem Barca DNS, Barca DNS, ès mèg sokszor. Azután lenyilatkozta, ha tehetnè 1-0-ra nyerne mindig, amivel hamar feladta a Barca DNS elveket, ha a helyzet megkívánta.
Tartok tőle, hogy gyengítjük szèp lassan a keretet.
Pènz hivatalosan 27 (Griezmann ès Trincao)millió+apró fele áll rendelkezèsre. Ebből pl. A lejáró szerződèsű Guido kijönne valamilyen konstrukcióval, de Romeu kell a DNS-be.
Szeretnèk vègre holland alapokra èpülő gyors, modern focit (Frenkie topicban írtam erről), mint Rijkaardnal, ahol nem a mi kutyánk kölyke elv dominált, a poszton kívül játszatás, ès az, hogy igazoljunk egy játèkost a DNS-be, hanem igazoljunk minősègi játèkosokat, akivel felèpítjük a taktikát az alapjainkra.
Ezt adom. Egy gólerős csatár érkezésével szerintem is a 3-5-2 feküdne leginkább a keretnek. Ha gólerős csatár nem, de egy minőségi vkp jön, akkor pedig a 3-2-4-1. Sajnos lehet, hogy nem jön egyik sem.Magnus írta: ↑2023.07.16. 20:52:10
koemannak volt igaza, amikor elkezdett kísérletezni a 352-vel, most is azt kellene nyomni, ahhoz van meg a keret. meg úgy középen a 3 kp-s egymáshoz közel lehetne, nem pedig a vonal mellé tolva egymás nyakára a szélsőkkel.
tehát ugyanott vagyunk, hogy xavi tudja a 433-at, vagy a 4kp-s rendszert és ezekbe kell beleerőltetni mindenkit.
A 4-3-3 erőltetése nagy gond szerintem, ezt akkor érdemes játszani, ha olyan támadóink vannak a "széleken" (mert ők azért nem vonalszélsők), mint Ronaldinho, Giuly, Messi, Henry, Neymar. Különben puszta pazarlás egy masszívabb hadrend rovására.
- bence0330
Nem mondtam, hogy erős, csak hogy mer.Troym írta: ↑2023.07.16. 23:25:38Vagy 3 tucat játékos érkezett az elmúlt években aki mer lőni.
Mind abbahagyta.
A taktika nem engedi, mert arra épül, hogy játszuk ki a helyzeteket, ezért vagyunk teljesen veszélytelenek még szögleből is, mert az esetek felében csak egy passz lesz abból is. Innentől felesleges távoli lövésekben erős játékost hozni, úgyse használjuk ki.

Vagy 3 tucat játékos érkezett az elmúlt években aki mer lőni.
Mind abbahagyta.
A taktika nem engedi, mert arra épül, hogy játszuk ki a helyzeteket, ezért vagyunk teljesen veszélytelenek még szögleből is, mert az esetek felében csak egy passz lesz abból is. Innentől felesleges távoli lövésekben erős játékost hozni, úgyse használjuk ki.
- bence0330
Ezt nem kérdőjelezem meg, szerintem itt az lesz a mérleg, hogy mennyivel ad többet pár dologban, mint amennyivel kevesebbet párban. De tényleg nem tudok róla annyit, hogy teljes mellszélességgel "védjem", csak első benyomások alapján. Kicsit úgy érzem, gyorsítani fog a támadásainkon. Plusz mer lőni, amit a statok is alátámasztanak, ott óriási lesz a javulás, plusz egy embert kell majd felállt védelemnél levédekeznie az ellennek. És direktebb az előrejátéka is.
- MatyiG
- Adminisztrátor
Lehet harciasabb és agresszívabb, de futballtudasban nem egy szint még a 34 éves Busihoz képest sem. Romeu sem egy sebes játékos.bence0330 írta: ↑2023.07.16. 23:13:36A tavalyi Busi után? Összességében szerintem nem. Kiscsapatok ellen talán, ez majd kiderül. Viszont sokkal harcosabb, agresszívebb az öregnél, és ez már elég régóta gond a gyorsabb csapatok ellen. De nem láttam belőle túl sokat, csak pár videót, mint gondolom itt kb mindenki, szóval majd meglátjuk.
- bence0330
A tavalyi Busi után? Összességében szerintem nem. Kiscsapatok ellen talán, ez majd kiderül. Viszont sokkal harcosabb, agresszívebb az öregnél, és ez már elég régóta gond a gyorsabb csapatok ellen. De nem láttam belőle túl sokat, csak pár videót, mint gondolom itt kb mindenki, szóval majd meglátjuk. Én úgy érzem, hogy maga a stílussal előrébb leszünk, amit képvisel.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2023.07.16. 23:16:55-kor.
tehát ugyanott vagyunk, hogy xavi tudja a 433-at, vagy a 4kp-s rendszert és ezekbe kell beleerőltetni mindenkit.