Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Szerintem elég jól összefoglaltad, annyi, hogy Xavinak azért nem csak véleményezési joga van, sokkal több a beleszólása, mint egy másik edzőnek normális üzemmenetben lenne, Laporta maximálisan kiszolgálja és hallgat rá.Troym írta: ↑2023.06.14. 20:52:32Valaki tudja az igazolások / eladások során kinek mi a jogköre, lehetősége? Ki dönt, ki vétózhat stb.
Annyira érdekelne, amikor valaki érkezését Xavinak, Laportának, Alemanynak, Deconak tulajdonítják, akkor ez hogy is épül fel.
Én azt hittem Deco (Jordi korábban) kapcsolatfelvétel, puhatolózás, kezdeti tárgyalásokat végez főleg ügynökökkel, Alemany klubbokkal tárgyal, végső döntést hoz és ír alá mindent, Xavinak maximum véleményezési joga van és Laporta csak a sajtó előtt mondja el ki jön-megy, plusz esetleg pénzt kunyerál valahonnan (Banki hitel, igazgatósági tagok garanciája, üzletrész eladás, stb).
Máshogy van? Más a folyamat egy Lewa, vagy egy 19 éves szenegáli noname védő szerződtetésekor?
Ennek megfelelően Suarezhez is hasonlítják legjobban. A mozgása neki még darabosabb volt, nem volt gyors, stb, és mégis a 21 század egyik legjobb centere volt.dinnyesz írta: ↑2023.06.14. 15:39:19Én abszolút partoltam a brazil erkezeset, nagyon jó felallasnak gondoltam, hogy egy kioregedo játékos helyét egy fiatal tehetség veszi át szép lassan. Most, hogy felelenkultek a pletykák raneztem YT-n a fiúra, és egyáltalán nem győzött meg. Szerintem életkora ellenére kifejezetten lassú és darabos mozgása. Megneztem a statisztikait, nincs 30 meccse talán a felnőtt csapatban. Valaki esetleg, aki jobban képben felvilagositana, hogy miért röpködnek vele kapcsolatban ekkora összegek?
Èn is így látom minden második jelenetben elveszíti a labdát, vagy belevezeti az ellenfèlbe ès "izomból" próbálkozik. Brazíliában van területi bajnoki is, ott van 4 gólja 2 gólja 6 meccsen. Az országosban ès a Libertadoresbe , valamint a kupában nem ilyen jók a számai. Van pár büntető ès tap in gólja, 1-2 nagyobb, távoli.dinnyesz írta: ↑2023.06.14. 15:39:19Én abszolút partoltam a brazil erkezeset, nagyon jó felallasnak gondoltam, hogy egy kioregedo játékos helyét egy fiatal tehetség veszi át szép lassan. Most, hogy felelenkultek a pletykák raneztem YT-n a fiúra, és egyáltalán nem győzött meg. Szerintem életkora ellenére kifejezetten lassú és darabos mozgása. Megneztem a statisztikait, nincs 30 meccse talán a felnőtt csapatban. Valaki esetleg, aki jobban képben felvilagositana, hogy miért röpködnek vele kapcsolatban ekkora összegek?
Mellette egy Gavi-Gündögan-Torre cseresor.
Az komoly túlzás, hogy egy éven belül pótolni kell. Amikor idehoztuk 2 éven keresztül magas szinten, kezdőként teljesíthet, most is elnyerte a Pichichit csak akciógólokból (tizenegyes, szabadrúgás nélkül), ami kb. annyi volt mint Messinek az itt töltött utolsó két évében. Nélküle nem lett volna meg ez a bajnokság.Troym írta: ↑2023.06.13. 21:52:06Na ez volt a fő gondom már tavaly Lewa idehozásakor. 1 év és pótolni kell(ene).
Jövő ilyenkorra szerintem teher lesz a jelenléte.
Senki nem fog velem egyetérteni, de mikor mindenki írogatja kit kéne eladni, talán pont Lewát (is) kéne eladni. Gondolom röhögve adna egy szaudi klub érte pénzt és ő is kapna pár száz milliót. És akkor érteném Roque (hátha tényleg annyira jó) idehozását, aki kapna elég lehetőséget, plusz jöhetne mellé tapasztalt váltótársnak Aubameyang (Firmino) töredék annyiért, mint Lewa. Plusz az egyik legizmosabb FFP tétel pont Lewa.
Regisztrálni is tudjuk majd, vagy el kell hozzá adni 4 játékost, akik közül egy sem akar elmenni?Nagybarcelona írta: ↑2023.06.13. 20:51:03
Ez a Roque gyerek óriási lutri 40 millióèrt.
Lehet Mendest ès a menedzselt játèkosait kritizálták, de neki az az èrdeke, hogy a legtehetsègesebb játèkosok tartozzanak hozzá, mert ebből lát pènzt, Yamalèrt állítólag fizetett a családjának.
Na ez volt a fő gondom már tavaly Lewa idehozásakor. 1 év és pótolni kell(ene).
Viszont most Lewa pótlásán kellene fáradozni. Az, hogy brazil szerintem nem oszt vagy szoroz annyira. Nem olyan típusnak tűnik, mint Vinicius vagy Neymar. Ha nem brazil, hanem mondjuk argentín vagy uru lenne más lenne a vélemény róla. Egy olyan játékos mellett "betanulni" mint Lewandowski tökéletes egy fiatalnak. Úgy érzem Xavin fog sok minden múlni vele kapcsolatban. Ráadásul a vételi díjat is sikerült úgy kalkulálni, hogy ne kelljen az összes pénzt egyszerre beleverni és a további minőségi erősítésre keresztet vetni.Troym írta: ↑2023.06.13. 21:13:2740 millióért ebben a helyzetben nagy lutri egy elsőbálozó. Ráadásul engem se nyugtat meg, hogy brazil. Ők, ha nagyon jók elviszi őket az éjszakai élet, vagy igazi flop lesz. Ennyiért én Veigát hoztam volna, nem csatár ugyan, de Laligában lőtt 11 gólt. Cserecsatárnak 3 percekre Lewa mögé ennél olcsóbb megoldás is lett volna.
Nem tudom, szerintem csak kevésbé üti át az emberek ingerküszöbét, hogy piál, drogozik egy focista. Azért Dani Alves sem könyvtárban kavarodott össze azzal a nővel, de David Luiz is elég nagy partiállat, Richarlison szintén. Nyilván vannak komolyabb figurák, anno is voltak, mondjuk Cafuról nem a bulizás jut senki eszébe, Dungáról sem. Egy 18-19 éves brazil kölyök egy olyan városban, mint Barcelona, annyi pénzzel a zsebében, azért ki tudja...fanbarca írta: ↑2023.06.13. 21:18:57
1. Azért nem teljesen igaz, hogy a brazilok mind ilyenek lennének. Az elmúlt időszakban nagy komolyodáson estek át, nagyon sok a rendkívül professzionális játékos. Ronaldo, Adriano és Ronaldinho kora lejárt, Neymar pedig inkább számít kivételnek.
2. Fiatal támadó szellemű kp-kból nagyon jól állunk, oda inkább tapasztaltabb játékos kellhet, nem véletlenül számolnak Gündogannal. Sokkal logikusabb egy fiatal csatár a tapasztalt Lewa mögé.
Valójában itt a fórumon is - és utólag nyilvánosságra került balhék miatt a vezetőségen belül is volt egy kisebbség - néhányan ezt már annyi éve toltuk, de sokan személyeskedésnek vették. Ma pedig sajnálatos a hangulat a helyzetünk miatt. Velük és bizony miattuk is vagyunk jelenleg ott, ahol és persze a gyenge, erőtlen, többségi vezetésnek.MessiNeymarSuarez írta: ↑2023.06.13. 19:20:14Lehet szídni Piquét és Busit(én is szoktam), de valójában a probléma nem csak velük van/volt, hanem a helyzettel hogy ők a legjobb alternatívák.
1. Azért nem teljesen igaz, hogy a brazilok mind ilyenek lennének. Az elmúlt időszakban nagy komolyodáson estek át, nagyon sok a rendkívül professzionális játékos. Ronaldo, Adriano és Ronaldinho kora lejárt, Neymar pedig inkább számít kivételnek.Troym írta: ↑2023.06.13. 21:13:2740 millióért ebben a helyzetben nagy lutri egy elsőbálozó. Ráadásul engem se nyugtat meg, hogy brazil. Ők, ha nagyon jók elviszi őket az éjszakai élet, vagy igazi flop lesz. Ennyiért én Veigát hoztam volna, nem csatár ugyan, de Laligában lőtt 11 gólt. Cserecsatárnak 3 percekre Lewa mögé ennél olcsóbb megoldás is lett volna.
Személy szerint nagyon örülök Roque-nak. Ennyi pénzért centerbe max. egy alsó vagy épp hogy középszintet találnánk, benne viszont megvan a lehetőség, hogy hosszú távra megoldás legyen. Mindenki Suarezhez hasonlítja a Tigrist a stílusa miatt és amit láttam róla van benne igazság. Nem tudom Jackson miért kisebb lutri. Kb. másfél hónapnak köszönheti, hogy egyáltalán pozitívan szóba kerülne. Egész ősszel és a tavaszi szezon első felében semmit nem mutatott (tudom, volt egy sérülése) és az utóbbi időben sem a legveretesebb csapatokat szórta meg, ha itt pl. Fati ilyen kritikákat kap. Tavaly-tavalyelőtt például még keretbe sem került a Villarrealban 19-20 évesen.davi10 írta: ↑2023.06.13. 19:44:26Hát már vagy fél éve írkálnak róla
Kiváncsi leszek rá, valaki nagyon kell Lewy mellé/mögé, és ezt a Vitor gyereket nagyon dicsérik, velem olyanok jöttek szembe, hogy nagyobb tehetség, mint Endrick.
Amennyire láttam a baloson is elvan, az most nagyon lyukas lesz, ha elszórjuk Fati-t meg FT-t.
Még Gündogan, meg egy vkp (ahova szintén pörögnek a nevek), és meg is vagyunk. Ez nálam nagy pozitívum, hogy az előszezonnak meg a haknitúrának már úgy tudunk nekimenni, hogy minden fontosabb érkező megvan már. Aztán ha találnak még egy jhv-et, nem bánom
Meg tetszik ez, hogy nyitunk a fiatalok felé, Torre, Roque, most ez a szenegáli védő, meg esetleg az uru kp. Ha nem is fog mindegyik beválni, az irány jó.
Hát már vagy fél éve írkálnak róla