gránit írta: ↑2023.06.09. 22:12:05
Pedri és Gavi nagyon túl van értékelve, főleg Gavi. Mezőnyben tényleg nem tudjuk úgy domonálni a játékot, mint Xavi és Iniesta idején, pont ezért kellene a MatsMessi által emlegetett védekezőbb, erősebb középpályás. Kessiétől reméltem hasonlót, sajnos csalódás. Xavi és Iniesta idején olyan szinten uraltuk a játékot, hogy egyszerűen nem volt rá szükség, annyival a mezőny felett állt a csapat. Most, hogy nincs ilyen dominanciánk, szerintem kellene egy passzjátékban ügyes, de azért erős, ütközni tudó vkp. Ha jön Gündogan, még mellé leigazoltuk volna MacAllistert (amit nem tettünk), meg egy Yaya Toure típusú játékos, és atom középpályánk lenne.
Ott van FDJ aki azért fizikumban, és játékintelligenciában is elég erős. Pedrinek ugyan nem durva a fizikuma, de képtelenség szabályosan elvenni tőle a labdát.
Kimmich sem pl. az az erős testfelépítésű, ütközős típus, MacAllister is kb. ott van fizikumban, mint Gavi.
A testfelépítés egy dolog. Gavit nem sokan és nem egyszerűen ütközik le. De vehetjük példának anno Riquit, aki volt kb. 55 kiló meg vagy 165-170 centi aztán pattogtak le róla az emberek.
Az argentínnal kapcsolatban azért nekem fenntartásaim vannak. Nem bántásból írom és akinek nem inge ne vegye magára, de a VB előtt ki ismerte egyáltalán? A Brightonban húzott le 3 évet, azelőtt meg oda-vissza dobálták az angolok a Juniorsnak.
Volt egy jó VB-je de 5-6 válogatott meccs alapján nem mondanék ilyen ítéletet. Ha a VB előtt valaki megemlíti mint olcsó, 40 milliós igazolást szerintem kiröhögik.
De hogy Leonál maradjunk. Szerintem akár kétéves távlatban sem lett volna jó ötlet. Le kell zárni azt a korszakot. 10 évig róla szólt a játék, nem lehetett volna úgysem beállítani a sorba. Ilyen fizuval és sztárkultusszal ami körülveszi nem lehetett volna eljátszani, hogy majd ül a padon, aztán bejön frissen. Vele kb. dobhattuk volna ki azt amit eddig kezdtünk felépíteni. Egy évig még biztos lendített volna a játékon, de már nincs Alba akivel olyan összjátékokat tolhatott, Raphinha/Dembélé is még hátrébb szorult volna, az pedig kérdés, hogy Lewaval megfértek volna-e ketten a pályán és ha igen mennyire lett volna meg köztük az összhang.