Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Hát nem rakta tele. Ellenkezőleg: nyugdíjas csapatot igazol össze.Ha ezzel nem hozza a várt sikert, még az a vígasztalásunk se lehet, hogy majd a jövő. És különben is, miért volnának a tinik nivótlanok, harmadosztályúak. Soha rosszabbat, mint Balde, Pedri, Fati. És ha a La Masia nem képes további sztárokat produkálni, akkor milyen alapon van körülötte ekkora nimbusz és miért megy rá annyi pénz?gránit írta: ↑2023.07.13. 16:07:52Sőt, vele kapcsolatban attól tartottam, hogy egykori la masiásként telerakja majd a csapatot mindenféle nívótlan tinivel, és ovicsapatot csinál a nagycsapatból. Ehhez képest egyáltalán nem elfogult az utánpótlással, nem rakja tele a csapatot mindenféle harmadosztájú játékossal. A Koeman-korszakból mindenképp tanulni kellett, amikor Nicóval meg Gavival lett pályára küldve a csapat, aztán a 8-10. helyeken tanyáztunk a tabellán. Tartottam attól, hogy Xavi erre még rátesz egy lapáttal, és egy harmadosztályú csapattá zülleszti a társaságot, ehelyett az igazolások kerültek előtérbe,
Peter írta: ↑2023.07.13. 15:33:14
Xavi vesztét egészen biztos, hogy nem fogja ez elhozni a közeljövőben, de az edzői karrierjére jelentős hatással lehet.
Xavi tevékenysége - szerintem - nem fafejűségre utal, hanem ő egész egyszerűen ebben hisz.
Ami az eddigi munkásságát illeti, egy kockázatkerűlő biztonsági játékra alapoz. Próbáljuk meg eldugni a labdát, aztán majd valami történni fog. Ezzel csak az a baj, hogy azt a téves látszatot kelti, mintha a mi csapatunk irányítana. Nálunk a labda, miénk a statisztika, de az ellenféltől függ a hatékonyság.
A progresszív foci bátrabb, tudatosabb és minden tekintetben határozottan és hatékonyan irányító is egyben, ami az eredményeket is magabiztosabban hozza.
Elkaptam ezt a labdát és élek az alkalommal:MessiNeymarSuarez írta: ↑2023.07.13. 08:10:09Ha valami Xavi vesztét fogja hozni akkor az bizony a fafejűsége.
Èn is nagy kritikusa vagyok, ki is akadtam a spanyol 12-s híren, ami top 5-ös fizetès. A 8 az reális lehet, csak ne hoszabbítsunk 3 èvre. Szerintem 1+1 vagy 2-t nyártól számítva. Ès akkor ha idő előtt távozik, nem kel 24+ milliót kifizetni, mert minden euró számít mostanában.
A játék képe alapján a 4 pont hogy elég neki. Az hogy behúztuk a bajnokságot az egy dolog, de errea szezonra ne kérjen már fizuemelést... Majd talán jövőre amikor fejlődik a tamádásunk és nem zúgunk ki minden nemzetközi kupából megalázva.Nagybarcelona írta: ↑2023.06.09. 12:02:02A Cadena Ser èrtesülèsei szerint mèg mindig távol állnak a nèzőpontok Xavi fizetèse terèn.
Xavi állítólag 12 milliós nettó fizetèst szeretne kiharcolni magának, a jelenlegi 4 helyett.
https://www.football-espana.net/2023/06 ... 30m-demand
Azért kb. sérülésből visszatérve Fati 1300 perc alatt elrakott 7 gólt 4 assistot, viszont teljes meccseket nem igazán kapott. 90 %-ban 20 perceket, úgy azért nem a legegyszerűbb. Dembélé 5/7 statisztikája sem tűnik a legfényesebbnek, de ha megnézed a lassan aranylabdára felterjesztett Viniciust, aki minden meccset végigjátszott, hozott egy 284 perc/gól, 284 perc/assist átlagot. Fatinál ez 198 és 345, Dembouznál 283 és 202.gránit írta: ↑2023.06.08. 13:50:22Végül is, a majdnem nullának tényleg nem nehéz a másfélszeresét meg a kétszeresét összehozni. Sokkal persze úgy sem lennénk beljebb.
Az idő úgy tűnik, tényleg meg tudja szépíteni a dolgokat. Fati szinte egész évben azt sem tudta, hol áll a feje, rengeteg meccsen minusz embernek számított (szó szerint, amikor a csapattársak találatait hiúsítja meg az ellenfél második kapusaként), az utolsó két fordulóban betalált, és már nem is tartjuk szükségesnek a személyi változásokat.
Boldog ember, aki a Barcelona játékosa lehet. Egy jó meccsből simán meg lehet élni minimum fél évig. Aztán majd megint megy az elégedetlenkedés, Fati out, majd talál egy gólt, és fél évig elleszünk azzal, hogy miért nem nyomatta őt az edző.
Lewandowski idén 35 éves. Rá hosszú távon már nem építhetünk. Benzema tavaly még aranylabdás volt, idén már kifújt. Lewandowskitól másfélszer ennyit várni... 36 évesen kétlem, hogy 35 gól körül jár majd a Ligában.
Kellenek az igazolások.
Biztos ugyanazokat a meccseket néztük?gránit írta: ↑2023.06.08. 13:50:22Végül is, a majdnem nullának tényleg nem nehéz a másfélszeresét meg a kétszeresét összehozni. Sokkal persze úgy sem lennénk beljebb.
Az idő úgy tűnik, tényleg meg tudja szépíteni a dolgokat. Fati szinte egész évben azt sem tudta, hol áll a feje, rengeteg meccsen minusz embernek számított (szó szerint, amikor a csapattársak találatait hiúsítja meg az ellenfél második kapusaként), az utolsó két fordulóban betalált, és már nem is tartjuk szükségesnek a személyi változásokat.
Boldog ember, aki a Barcelona játékosa lehet. Egy jó meccsből simán meg lehet élni minimum fél évig. Aztán majd megint megy az elégedetlenkedés, Fati out, majd talál egy gólt, és fél évig elleszünk azzal, hogy miért nem nyomatta őt az edző.
Lewandowski idén 35 éves. Rá hosszú távon már nem építhetünk. Benzema tavaly még aranylabdás volt, idén már kifújt. Lewandowskitól másfélszer ennyit várni... 36 évesen kétlem, hogy 35 gól körül jár majd a Ligában.
Kellenek az igazolások.
Bence én nem osztom az optimizmusodat, nehezen tudom elképzelni bármelyik szélsőnkről,hogy meglője a 15 gólt szezononként,ami szerintem Barca szinten elvárható lenne. Biztosan van szerepe az edzőnek a gólszerzésben,de a nyomás elviselését nem tudom,hogy neki kell-e átadnia. Dembele megcsinálja a helyzeteit,de képtelen kapu előtt hatékony lenni,valaki írta,hogy soha nem lőtt +10 gólt/szezon,Raphi szélső létére nem tud 1v1zni,viszont ő tudná hozni a 10 +/- 2 gólt,de én nyolcast próbálnék faragni belőle. FT szerintem egyszerűen nem ide való,Fati meg,passz.bence0330 írta: ↑2023.06.08. 11:17:02
Lewyből simán ki lehetne húzni közel másfélszer ennyi gólt, mint idén. Raphinhából szintén, lőtt ugyan 10-et, de horror mód alullőtte az xG-jét, Xavi dolga lenne feloldani a görcsösségét, 15-ös szezon simán benne kell, hogy legyen, kis szerencsével most is lehetett volna. Fatiból meg szintén simán ki lehetne hozni a másfél, sőt, kétszeresét is. És azért Torresből se lenne nagy szám a kétszeresét kihozni, kb azt a szintet, mikor idekerült, hasznos játékot, gólpontokkal, mert mindkettő eltűnt belőle.
Dembéléből kihozta a maxot kb, a sérüléséről nem hiszem, hogy ő tehet a franciát ismerve.
Plusz a kp-ról egyedül Pedri tud második hullámból gólt lőni, nyomatni kell Torrét, mert ő még képes erre, illetve egy új, gólerősebb kp-s is javítana a helyzeten.
Szerintem ebből a támadósorból simán ki lehetne hozni személyi változás nélkül 1,5-ször ennyi gólt. De ez egy sajátos skillset, van, amelyik edzőben megvan, van, amelyikben nem. Sőt, van, aki ebből él (Carlo).
Lewyből simán ki lehetne húzni közel másfélszer ennyi gólt, mint idén. Raphinhából szintén, lőtt ugyan 10-et, de horror mód alullőtte az xG-jét, Xavi dolga lenne feloldani a görcsösségét, 15-ös szezon simán benne kell, hogy legyen, kis szerencsével most is lehetett volna. Fatiból meg szintén simán ki lehetne hozni a másfél, sőt, kétszeresét is. És azért Torresből se lenne nagy szám a kétszeresét kihozni, kb azt a szintet, mikor idekerült, hasznos játékot, gólpontokkal, mert mindkettő eltűnt belőle.Andris írta: ↑2023.06.08. 11:08:55Alapvetően bárki rúghatja a gólokat, de a helyzetek nagy részét mégis csak a támadóknak kell befejezni, vagy kialakítani mások számára. Értem én, hogy a szélsők felfutnak, résztvesznek, beadnak, meg a középpályások is osztanak kiugratást, beívelést, és lépnek is felfele, de azért struktúrálisan mégis csak a 2 vagy 3 támadó van legfentebb, nekik összehasonlíthatatlanul nagyobb esélyük van gólokat kreálni számunkra. Bárkik is legyenek ott a felső 3 ember.
Sajnos én az idei legjobb hármasunknak egy rengeteget bénázó, nagy csapatok ellen nulla, kiöregedő Lewát, egy hatalmas hiányosságokkal (is) rendelkező Raphit, és egy ki tudja mikor sérült Dembelét láttam. Ez így akárhogy is nézem, nem túl bíztató, és szerintem nincs az az edző, aki ebből bármilyen zsenialitással másfélszer annyi gólt elérő csapatot csinálna.
Spanyol bajnokság, BL továbbjutás a csoportból. Szerintem ezek a reálisan kitűzhető maximum célok, így hogy Messi nem lesz. És a körülmények alakítják, hogy pl kipattintják-e a realt nyáron, vagy lesz-e megint kirtikus szakaszokban 1-1 teljesen lesérült csapatrészünk.
A klub anyagi helyzetét? Orrba-szájba igazoltunk tavaly nyáron is. Persze, sok csapatnak ilyen sincs. Kérdés, mi a célunk. Ha az a célunk, hogy a Cadiz előtt végezzünk, ahhoz bőven elég ez a támadósor is. Ha komolyabb céljaink vannak, Spanyolországon kívül is, akkor ez a támadósor ehhez aligha elég. Mondom, lehet mentegetni a játékosállományt, de ott évről évről pofára esünk.Nagybarcelona írta: ↑2023.06.08. 10:01:27
Gránit: figyelembe kell venni a klub anyagi helyzetèt. Ahhoz kèpest van minősègi támadósor, sok csapatnak mèg ilyen sincs. Szerintem a kp-a minősège miatt sem könnyű a támadóknak.
Ez igaz (bár a kiszolgálók ugyanazok, szóval ha annyir rúg, mint a többi sztár, vagy még többet, az azért mindenképp dicséretre méltó), de a spanyol válogatotban még jobban rúgdosta a gólokat, ott meg kb ugyanazok voltak mögötte, mint nálunk. És miután hozzánk került, már ott sem rúgott kb egyet sem. Pedig a válogatott nem változott mögötte.gy írta: ↑2023.06.08. 08:40:37Haaland nyilatkozta, hogy azért igazolt oda mert nézte a City játékát és az volt az egyetlen gondolata, hogy atyaúristen, ha én ilyen kiszolgálást kaphatnék mennyi gólt tudnék szerezni...
Szóval a City-beli termelékenység sajna nem releváns a világ kb egyetlen másik csapatának esetén sem, egyszerűen annyira ég és föld kiszolgálás amit a támadók kapnak, a csapatjáték teljesen más szinten van.
Igen Torres rúgdalt a Cityben és szerintem ezzel lyukra is futottunk, nem tudja ő azt hozni sehol máshol....
+1