2023.05.15. 10:15:43
Laporta nyilatkozott tegnap pár apróságot, amiről volt már szó a fórumon korábban.
Pl megerősítette, hogy megyünk Messiért, és a lehető legmagasabb számokkal próbáljuk meggyőzni. Ugyanakkor azt is említette, hogy jelenleg pár általános, személyes sms váltásnál jár a kapcsolatfelvétel, és hogy ezeken próbálja rendezni valamelyest a kapcsolatot, ami a két évvel ezelőtti ügyek kapcsán rossz állapotba került.
Ezen felül említette a jövő évi szezonbérlet árakat is (amit kb pont a 70%-al kevesebb helyjegy bevétel kompenzálására szabtak, magyarul rohadtul megnövelték). Az elnökség viszakozik, és hamarosan új árakkal jelentkezik.
Kis saját adalék, elmentem múltkor megnézni a stadiont a Montjuicra. Jelenleg leginkább koncert helyszínként üzemel, semmiféle munkálatok nem kezdődtek még meg ott, gyep helyett szemét és hangosító eszközök hevernek mindenfelé. A klub ugye 49500 főt határozott meg a közleményében, amit nagyon furcsálltam. A stadion egyik falán van egy tábla, ami szerint maximálisan 57805 ember tartózkodhat odabent, erre van engedélyeztetve. (A wikipédia szerint 56ezer fős volt kb eredetileg) Gondolom ennek a számnak megfelelő mosdó, vészkijárati kapacitások és egyéb felszerelés van bent, erre van hitelesítve.
Szóval továbbra se értem, miért mennének alá, túristákkal szerintem bármikor meg lehet tölteni. Most, hogy változnak a meghirdetett bérletárak, lehet, hogy ezt is átgondolják majd.
Megközelíthetőségben amúgy nyilván sokkal rosszabb, mint a Camp Nou. Fel kell menni a metrótól a hegyre. Na jó, inkább dombra. Nem nagy dolog felmenni a diadalívtől, és az Espanya sokkal nagyobb metrócsomópont és tér, mint a Camp Nou bármelyik oldalán lévők, de azért muszáj lesz külön buszjáratokat rendszeresíteni meccsekre. Annyiból mondjuk jó, hogy odafent nincs semmi kb, ez egy tisztán túrisztikai látványossághalmaz kb odafent, szóval egyéb forgalmak nincsenek, ellentétben a Les Cortsal.
Viszont a nagy gyalogos forgalomnak elég karcos fel-le mozogni. Nem hosszú, nem is vállalhatatlanul meredek, de elég szűk "folyosók" vannak csak felfelé, ha a szerpentines műutat szabadon akarják hagyni buszoknak. Mindenesetre Olimpiai komplexum volt ott, nem csak egy stadion, erre lett kipreparálva az egész környék elvileg, habár 92ben.
Egy másik adalék: elvileg 88500an voltak a Betis ellen a stadionban, az Osasuna ellen meg 76k. Teljesen kizártnak tartom, különösen az előbbit. Elég sok meccsen voltam már, elég sokszor figyeltem heteken keresztül, az utolsó percig az elérhető jegyek mennyiségét, meg persze azt, hogy mikor mennyire vannak tömve a lelátók. Meggyőződésem volt, hogy kb 70ezren leszünk, és látványra valóban nagyon messze voltunk a 88-89 ezres teltháztól. Nem csak meccs közben, mikor többé-kevésbé váratlan zuhogó eső sokakat elüldözött a lelátóról, hanem már a kezdő sípszónál is.
Nem tudom, pontosan mi okunk lehet, hogy kozmetikázzuk a nézőszámokat, és persze lehet, hogy egyszerűen tévesen ítéltem meg, de nagyon furcsa volt, és gondoltam érdekességként megosztom.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila