2023.05.11. 09:45:25
Nem olvastam végig mindent, de ahelyett, hogy különböző lényeges szempontokat teljesen figyelmen kívül hagyó logikai szálak mellett erősködnétek, próbáljátok inkább beleképzelni magatokat Messi helyzetébe.
Nem a pénzről szól, nem a fociról, nem a családról, hanem mindről együtt. Meg még ki tudja, miről.
1. Totál kizártnak tartom, hogy "szögre akarja akasztani" a cipőt, magyarul hogy megnyert mindent, elég neki, és csak ezért elmegy valahova lötyögni. Ha szaudi vagy usa lötyögés lesz, akkor az nem azért lesz, mert már nem akart volna a legmagasabb szinten focizni. Gondoljatok bele, ez az egész életetek ovi óta, ezt senkinek nem könnyű feladni, akkor se, ha már nyilván nem vagy rá alkalmas. És ez rá egyszerűen nem is igaz.
2. Pénz.. a biznisz menedzserei, meg a fater biztos azt nyomatnák, hogy nem elég a dollármilliárdos státusz, menjünk rá a következő nagyságrendre. És persze pénzből sose elég, az embert elkapja a gépszíj. Hiába keresel havi 4 milliót, és költöd el csupán a 10%át, felcsillan a szemed a 8 milliós fizura.
De ugyanakkor ha és ameddig ez a mennyiségű pénz ügyesen van karban tartva, addig csak további pénzt szül. Ha nem jön valami világégés, akkor ebből Messi ükunokái is még a világ leggazdagabbjai közt lesznek, attól függetlenül, hogy soha egy percet nem dolgozott senki ezen a családfán 2023 óta.
Némi adalék: Ha megkapná azt a nem túl magas fizut tőlünk, amit elvileg ígérni tudunk, ami a Laporta féle plafon, az nem olyan rossz pénz. Ennyit keresnek kb pl a City legnagyobb sztárjai (kivéve Haaland, de neki is elvileg ennyi kb a fix rész), ennyit keres nálunk kb Frenkie meg Lewa... nem sok, de egy európai topklubhoz méltó sztárfizetés.
+ ugye Messi még két év múlva is gond nélkül kapni fog egy csilliárdos ajánlatot keletről, ha mutat hajlandóságot
3. A családod talán mégis a legfontosabb. Persze van akinek nem, de Messiéknél úgy tűnik, hogy igen. Persze kibírják a gyerekek, hogy életük első 10 évében 1-2 évente sulit, barátokat, országot, akár kontinenst váltanak, de azért nagyon nem jó ez. Nem hiszem, hogy szeretik, de szerintem még a szülők se szeretik. Nyilván Barcelonában képzelik leélni az életüket, ezt a részét elmondták ezerszer nyilvánosan. A legjobb forgatókönyv család szempontból kérdés nélkül ez. 2 év páriszi túra, oké, de akkor még két év mondjuk a sivatagban? Szerintem ez egy katasztrófa. Bár az is lehet, hogy a család és a gyerekek még Barcelonában is nagyon izoláltan élnek, és akkor kb mindegy hogy a világon hol, de alapvetően nem ez volt a benyomásom a sajtómegjelenések alapján.
Ez csak elméleti fejtegetés mind, részemről is, meg részetekről is, de próbáljátok a helyébe képzelni magatokat. Focizni akartok, boldog családot akartok, és sok pénzt akartok keresni.
Messi szándékán épp úgy múlik, mint a Barcáén, de szó sincs arról, hogy Messi valami alamizsnáért jönne, vagy hogy hálából kéne elfogadnia a Barca ajánlatát... arról meg végképp nincs szó, hogy tárgytalan az egész, mert annyival jobb pl a szaudiak ajánlata. Mert nem csupán fizetést, szerződést választ, hanem teljes életet, a következő évekre.
Sztem a PSG folytatás lett volna a minden szempont alapján ideális számára, de a szurkolók (és mostmár újabban a vezetőség) is elrontotta ezt valszeg. Ha én lennék az ő cipőjében, most 1+1 évre Barcelonába venném az irányt. Nem vagyok, szóval nem biztos, hogy így lesz. De ne egyszerűsítsétek le túlságosan a helyzetét, és a szempontrendszerét.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila