Troym írta: ↑2023.05.09. 20:49:46
Nagybarcelona írta: ↑2023.05.09. 17:08:02
Így látom èn is. Kedvelem Busquetset, de ha lesz rá lehetőség hoozunk egy új kp-t. Nem tudom De Jong mennyire válna be a posztján, de más lenne a stílus. Nekem Busquets a tiki-taka meghatározója, sokszor már negatív èrtelemben. Átigazolások topikban Troym-al vitatkoztam Nevesről. Nem akarom sztárolni a csávót, de vèdekezèsben minimum annyit hozzátesz a meccsekhez, közben Busquets 0,2; Neves 2 kapura lövèst hoz le meccsenkènt. Amíg Busquets hátrapasszolja Stegennek, visszakapja, kipasszolja oldalra, visszakapja, odaadja valakinek előre, vagy kiteszi szèlre, addig Neves megkapja, ès indít egy 40 mèterest. Persze le van sarkosítva amit írok, de így tudom legkönyebben pèldázni a jelenlegi helyzetet, ès mit várhatnánk mástól, ami nem biztos, hogy rosszabb, de más.
Lehet félreértesz.
Szerintem 1. Jobb ha megy Busi. 2. A jelöltek a helyére viszont gyengék. 3. eddig nem írtam, de defektes a taktika. Egyébként nem véletlen Xavi távozása óta nem érünk el BL címet. Amíg ő itt volt játékosként nem Businak kellett szerveznie az előre játékot, minthogy szinte sehol nem a vkp dolga. Erre való előtte a többi középpályás.
Sima szűrőket kéne használni azon a poszton, erre meg jó mondjuk Kessié, eddig jó, ha 1 meccsen játszhatott ott. Venni egy random középcsapat középpályást (Amrabat, Zubimendi, Guido akárki, Neves) 20-30-40 millióért szerintem túl nagy luxus jelen helyzetben, főleg ha Gündogant is hozzák és Busin kívül mindenki marad.
Másik oldalon
Egyszerűen érthetetlen, hogy 7 éve nincs jhv, aki elfogadható szintet hoz. 2008-ban jött Alves, előtte ugyanez volt a helyzet, vele rögtön kupákat nyertünk. Ez is nyilván túlzás, de a poszt fontossága nem az.
Jelenleg a jobb oldalunkon Kounde kavarog össze-vissza és Raphinha, aki szerintem egy bóját is nehezen cselezne ki.
Kesssiére építeni ezt a posztot még nagyobb kockázat. Ha Busi nem tud szervezni, irányítani, Kessié még kevésbé. Attól, hogy nincs azon a poszton több mint 1-2 jó meccse kellett volna legyen. De a technikai képzettsége sem tűnik elégnek egy Barca kp-ra és a testi adottságait sem nagyon használja ki.
Amúgy akik így élből elutasítják Amrabatot például, hányan látták tényleg játszani? Nemzetközi kupákban biztosan nem, egy olasz középcsapat meccseit kik azok akik követik? Nem hiszem hogy olyan sokan. Nyilván nem jelenti azt, hogy ő aztán egy spíler, és megoldja a posztot, főleg hosszútávon, de sok játékost úgy írnak le egyből sokan, hogy nem is követték/ismernék igazán.
Nevesre visszatérve, nem lehet összehasonlítani egy PL középcsapat játékát egy Barcáéval. Más klub, más liga, más stratégia. Az, hogy milyen jól lő meg hagyjuk. Itt van pl. Raphinha, tavaly ontotta a bombákat, rendre lőtte a távoli gólokat. Itt alig-alig próbálkozik, meg lövi a homályokat. De max. inkább idén vállalkozik de ilyen átlövésből szerzett gólra is talán csak az előszezonban volt példa, ha jól emlékszem.
Szóval az, hogy Nevesnek vannak távoli lövései nem igazán releváns.
Jobbhátvéd poszt pedig világszinten a legnagyobb hiánycikk. Van legfeljebb 3-4 top aztán egy hatalmas szakadék és jönnek a közép/alsó-közép kategóriás játékosok. Még a nagyobb csapatok is szenvednek a jh kérdésben.
Koundé pedig nem is tipikus jobbhátvédet játszik. Ugyan fel-fel megy de inkább három védővel játszunk, főleg, ha másik oldalon Alba van.
De hogy ne legyen teljesen off. Lehet, hogy Busi eldöntötte mi lesz jövőre, de ezt hétvégénél előbb biztos nem tudjuk meg, habár szerintem is sanszosabb a távozása. Sajnálni fogom ha elmegy, mert egy fantasztikus korszak alappillére volt és a posztján nem sok jobb játékos volt, ilyen kvalitások egyedülállóak.
A csk ha nem jön Messi ha hivatalosan nem is de gyakorlatilag jó eséllyel MAtS lesz. Alba már elkezdett kiszorulni, SR szintén távol áll a kezdőtagságtól.