Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Áthoztam, főleg jelen körülmények közt nem tartanám illendőnek szétoffolni Busi topikját.Andris írta: ↑2023.05.10. 12:42:26CSK téma:
Én sokatokkal, sőt kb mindenkivel vitatkoznék, szerintem nem azok az emberek a legideálisabb csapatkapitányok, akik a játékban vezérek. Egybeeshet a kettő, de két független dolog.
Javítsatok ki, de szerintem objektív meghatározhatóság alapján a csk-nak egy valódi, és fontos feladata van, még pedig ez: ő reklamálhat hivatalosan a játékvezetőnél.
Szerintem kapitánynak így olyanokat kell választani, akik: inteligensek, több nyelven jól beszélnek (minimum spanyolul és angolul folyékonyan), képesek érzékelni hogy milyen a játékvezető hangulata, stílusa, habitusa, és ehhez maximálisan igazítani a saját stílusukat reklamálás közben.
Annyira nem kiemelkedő ez a szám, Busquets is lehozza de ha a játékát nem látod nehéz véleményt mondani, főleg nem szavazni egy válogatottba. Az, hogy ennyit játszik inkább az az oka, hogy nincs konkurenciája. Camavinga félig-meddig de őt se ott játszatják. Ha a Realból valakit beválogatnék a kp-ról az Valverde lenne. Veigaról nekem az a véleményem, hogy egy tehetséges játékos, de egyelőre nem több. Plusz, ha valaki tagja egy ligaválogatottnak, az egy alsó-középszintű csapatnak legyen alapembere, még egy, de inkább 2 év kell, hogy kiderüljön valami róla. Egy Pedri azért sokkal előrébb van mint az általad felsoroltak, de még De Jong is, akár vkp-ként, akár kkp-ként.Nagybarcelona írta: ↑2023.05.02. 17:02:59Nem nèzek Reál meccseket. Tchuameni mièrt nem jó, ès mièrt szorult ki a kezdőből? Vkp-kènt 2+ szerelès meccsenkènt ami nem rossz, ès van 4 gólpassza. Persze örülnèk ha nem válna be, de jókat írtak róla. Busquets aki mèg szóba jöhet ezen a poszton, De Jong alig játszott ott, Xavi kedvenc Zubimendije nálam közèpszerű játèkos. Ha nem vkp-t, hanem kp-t nèzzük, akkor már szóba jöhet Merino, Sancet, Brais Mendes, Aleix Garcia, Parejo, Veigat már írtam. Ebből is látszik milyen a La Liga jelenlegi színvonala.
Ha azt nézed, hogy kinek milyen formahanyatlása van, akkor Raphinhanak szintén semmi keresnivalója ott. Lehet, hogy idén összeszedte magát de ha a komplett szezonját nézzük, egész ősszel Dembélé árnyékában volt a játék minősége alapján és az eredményessége is enyhén hagyott kívánnivalót maga után. Amellett szép, hogy teper, védekezik stb. de egy idei Griezmanntól pl. nagyon távol áll. Mind összel, mind tavasszal.bence0330 írta: ↑2023.05.02. 15:21:23Ez tényleg roppant szórakoztató. Mondanám, hogy a sérülések belejátszhattak, de túl sok nem volt nekik, inkább csak rosszkor, plusz ott van a hónapokat kihagyó Pedri és Dembélé is. Ara és Chris is top5 játékosok a csapatunkban alsó hangon is.
Nálam tőlünk a komoly jelöltek TS-Ara-Chris-DJ-Raphinha-Lewy. Pedri és Baldé meg zárójelben, előbbi a sérülés miatt, utóbbi meg üde színfolt, de azért félig még a korához képest top szint "csak". És nagyon zárójelben a még hosszabb sérülése miatt Dembélé. Gavi a január óta tartó formahanyatlás miatt nálam kimaradna, Koundé is. Lewy ugyenezen okokból csak azért nem, mert még így is esélyes a gólkirályi címre.
Mögöttük Baldé, Koundé, Araujo, Christensen... hát ezzel jövőre szerintem darálnánk.
Utoljára azt olvastam, hogy Pedri, Frenkie az Atma ellen ott lehet, Dembele kapcsán semmi hír, gondolom decembercsababarca írta: ↑2023.04.11. 21:50:49Ez engem is érdekelne.
Pedri mint egy falat kenyér, úgy hiányzik a kp-ról, pláne mióta DeJong is maródi.
Dembelé meg visz kis ízt a játékba elől, ő is nagyon hiányzik.
Ez engem is érdekelne.
Ezt olyan középpálya képes megoldani, amelyik folyamatos és lendületes mozgásban van. Erre szükség van mind a kényszerítők, mind a háromszögelések szempontjából. A középpálya a lendület és robbanékonyság hiányában oldalpasszra vagy visszapasszra kényszerül, amit egyéb összjátékokkal vagy néhány játékos különösen sok futómennyiségével ki lehet kerülni, de hosszabb távon és tartósan ez a munkamennyiség törvényszerűen fáradtsághoz, könnyebb sérülésekhez vezet. Pedri, Gavi, de Jong fáradtsága egyáltalán nem a véletlen eredménye. Busi munkabírása olyan, hogy vagy elöl vagy hátul képes hatékony lenni, a folyamatos föl-le tempó már nem az ő világa.
Ez tényleg az egyik legnagyobb problémánk. Korábban a Barcelona a hatékony, egyérintős, gyors, szemet gyönyörködtető labdakihozatalokról is volt híres. A sok gyors cikk-cakk passzal az ellenfél szerkezetét is teljesen szét tudtuk zilálni. Évek óta elég nehezen hozzuk ki a labdát, amióta nincs Xavi meg Iniesta.Peter írta: ↑2023.04.01. 15:41:28
A 3 középpályás rendszerben és azzal a 3 középpályással, amit és akikkel elképzelt, már az előre építkezésnél is jelentkeznek nehézségek. A bajnokságban működget ez a felépítmény, de alkalmanként ott is kijön, hogy a labdatartással és a labdakihozatallal jelentkeznek problémák.