Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
10
22%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
17
38%
- Füstölök, mint a gyárkémény
11
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
16%
 
Szavazatok száma: 45
Avatar
gránit
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2540
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2023.04.30. 21:37:18

Spanyolországban több szivárványos táskát, logót láttam embereken, mint keresztet a nyakukban. A spanyol miniszterelnök sem tett már esküt a Bibliára, ami korábban szokás volt, de ma már ez sem érvényes, vannak dolgok, amik már sokkal jellemzőbbek Spanyolországra, és sokkal népszerűbbek, mint a katolicizmus. Egyre kevesebben veszik már komolyan a vallást, akik erőltetik, azoknak is inkább egy póz, legjobb példa erre a pápa budapesti látogatása. Akit korábban mindennek elmondtak. Ennyire lehet komolyan venni a kommentekben hőbörgőket. Ha megmondják nekik, hogy a pápát most éppen szeretni kell, akkor úgy tesznek. Ha éppen azt mondják meg nekik, hogy most éppen utálni kell, akkor meg utálják. Semmi komolyan vehető jelentősége nincs.

Többnyire már csak póz az egész. A szivárványnak már szinte nagyobb beágyazottságát látom, mint a keresztnek, lassan már többen veszik komolyan, talán már többen is gyakorolják. A nemi élet meg már serdülőkor óta teljesen nyílt beszédtéma, nem látom, miért ne lehetne téma az öltözőben.

Azt is hozzátenném, hogy a katolikusság és a szivárvány egyáltalán nem állnak ellentétben, legfeljebb a pózereknek. A katolikusok között nem szokatlan dolog a saját nemhez vonzódás, ezt elég sok papnövendék alátámaszthatja.
Magnus
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 269
Csatlakozott: 2022.08.04. 20:16:17

2023.04.30. 21:23:47

ez csak elterelés a lényegi dolgokról, az emberek 99%-nak sokkal nagyobb gondjai lesznek a következő 10 évben, a klímaváltozás nincs köztük.
Avatar
brazilfan
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1125
Csatlakozott: 2018.02.26. 09:49:51

2023.04.30. 20:21:42

davi10 írta:
2023.04.30. 15:05:18
Azt meg kicsit erősnek érzem, hogy a Fradi női focistáinak rejtőzködniük kéne, igaz más sportágból de van női élsportoló ismerősöm, ha annyira rejtőzködni kéne szerintem feleannyi légiós nem lenne a magyar bajnokságban. Mondjuk nyilván nincsenek annyira reflektorfényben, mint a Barca Femeni, de akkor is túlzásnak érzem ezt.
Én így hallottam attól a közeli ismerősömtől, aki a Fradiban dolgozott.

Azt nem értem, hogy ha a csapatok megemlékezhetnek például egy vasúti katasztrófa áldozatairól, ha kinyilváníthatják a támogatásukat Ukrajna iránt, ha a kezdőrúgást átengedhetik egy mozgáskorlátozottnak, vagy meccs után a játékos odaadhatja a mezét egy sérült gyereknek, és mindenki megtapsolja, mert tudják, hogy ezek a gesztusok a többségnek a kisebbségek iránti figyelmét fejezik ki (hiszen a csapatban sem balesetben elhunyt, sem fogyatékkal élő, sem ukrán nincs), akkor miért pont a szivárványos karszalag az, ami már nem fér bele? Pedig nem kizárt, hogy a csapatban pont van egy fiú vagy egy lány, aki egy kicsit jobban érezhetné magát tőle.
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6732
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2023.04.30. 15:05:18

Áthozom, aztán szóljon rám egy admin/moderátor társ, ha szerinte már az off-ban se férünk el
brazilfan írta:
2023.04.30. 13:04:01
Persze hogy katolikus ország, de egyúttal sokkal európaibb, mint a kelet-európaiak. Mondok egy idevágó példát, pl. a Barca Femeníben és a Fradi női csapatában is vannak a saját nemükhöz vonzódó lányok, a különbség csak az, persze a színvonalon kívül, hogy a Barca lányainak nem kell emiatt rejtőzködniük, a pletykáknak kitéve magukat, hanem ugyanolyan természetesen beszélhetnek, posztolhatnak a kapcsolataikról, mint ha férfiakkal élnének együtt.
A legismertebb ilyen lány történetesen a világ jelenlegi legjobbja, aranylabdás, világbajnok, BL-győztes. És ami nagyon fontos, a fiatalok példaképe, és Xavinak sem derogál fotózkodnia vele.
Erről az általad említett fanok is biztosan tudnak, nem titok.
Putellas (akiről amúgy nekem új infó, hogy a saját neméhez vonzódna, ennyire nem érdekelt a téma) gyanítom nem azért a fiatalok példaképe, és nem azért fotózkodik vele Xavi is, mert ahhoz a nemhez vonzódik, amelyikhez, hanem a sportteljesítménye miatt.
Én amit hallottam ismerőseimtől, hogy Spanyolország és Olaszország ilyen szempontból ég és föld, az egyik helyen teljesen normálisan viselkedett mindenki, az Olaszoknál meg féltek kb. kézenfogva sétálni. Itt inkább a németekkel való különbséget akartam mondani, náluk ez az elfogadás, refugeeswelcome, szivárvány, térdelés már nagyon más szinten van. A spanyolok ha jól emlékszem se nem térdeltek, se nem hordtak szivárványos karszalagot, ettől még nem homofóbok.

Azt meg kicsit erősnek érzem, hogy a Fradi női focistáinak rejtőzködniük kéne, igaz más sportágból de van női élsportoló ismerősöm, ha annyira rejtőzködni kéne szerintem feleannyi légiós nem lenne a magyar bajnokságban. Mondjuk nyilván nincsenek annyira reflektorfényben, mint a Barca Femeni, de akkor is túlzásnak érzem ezt.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
Leon
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2591
Csatlakozott: 2014.02.17. 16:20:26
Tartózkodási hely: Balkán sarkán

2023.03.11. 22:48:58

Miért van ez az egész? Ki a rossz vagy a jó? nem tom de ez a vidi adja:

https://www.youtube.com/watch?v=jYaE_PVh-g4
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 7510
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2023.03.07. 11:23:10

Andris írta:
2023.03.07. 11:06:48
Igyekszem, de sajnos én ezt nem érzem túlzásnak. Szerintem más szint a két játékos. Talán bizonyos helyzetekben nem, de nagy általánosságban igen.
Nem beszélve olyanokról, amik szintén mindennaposak szerintem, mint pl Ferran Torres és az el clasico esete. Ferran hozott egy két gólpasszos teljesítményt? Minden további nélkül. Mi került a statisztikába? 0 gólpassz. Az egyiket kivédte Fati, a másikat kihagyta Kessié, és öngól lett. Pedig mindkettő 100%os, szótári illusztrációnak megfelelő gólpassz volt.
Igen a statok azt jegyzik le, ami egy meccsen történt. Csak én azt állítom, hogy ami lejegyezhető egy meccsből, a történések amik kontextus nélkül számadatokká tehetőek, azok nem alkalmasak leírásra. Alkalmasak a meccs leírására? igen. Labdabirtoklás, gólok, lapok, stb... elolvassuk és látjuk hogy milyen események voltak. De alkalmasak a játék képének leírására? Aligha. És alkalmasak a személyes játékminőség leírására? Nem alkalmasak, sőt: a lehető leghamisabb képet is képesek alkotni valakiről, puszta szerencse kérdése. Szerintem alapjaiban, elvi szinten hibás az, hogy egy ilyen komplex csapatjátékban passz, csel és labdastatisztikákkal írjunk le egy játékost. Csak és kizárólag érdekességre jók, semmi másra.

Persze, hogy az elfogult szurkoló személyes, szubjektív benyomásai is torzítják a valóságot. Ha úgy tetszik, nincs is objektív valóság. De én állítom, hogy a számadatok ebben a formában sokkal messzebbre elvihetnek rossz irányba, mint akármilyen elfogultság.
Áthoztam, mert félig még on, de azért nagyrészt már off. Igen, a gólpassz ilyen, bár hosszabb távon kihozza azért magát, viszont ez egy 20 évvel ezelőtti példa, és rég nem aktuális, nem erről szólnak már a statok. Tegnapelőtt meg Raphinhának kellett volt 3 gólpasszal meg még két gólhoz vezető kulcspasszal állnia, de Fati és Torres kihagyott mindent, még a lehetetlent is. Dembélének is volt ilyen meccse, de ez totál irreleváns a mai statban, mert ezt is igazságosan ítéli meg. Szerintem HA nem annyira ismered mélyrehatóan a témát, érdemes egyszer belenézni, pusztán csak azért, hogy tudj róla, mi micsoda, mert úgy vettem észre, hogy sokan csak úgy mondják (nem rád célzok, általánosságban, még egy TV magyar kommentátora is), hogy a stat milyen hülyeség, és fogalmuk sincs róla, mi is az 2023-ban. Ha véletlen egyszer belenéznél, itt van egy ilyen pont kettejükről: https://fbref.com/en/stathead/player_co ... =2022-2023 toggle per90 statsra kattints, ha igen, az mutatja percarányosan az értékeket, ami ugye igazságosabb.
Ettől még lehet, hogy nem veszed annyira komolyan, csak akkor már legalább tudod, miről van szó, mert addig ez kb olyan, mintha azt mondanám, hogy a szomszéd néni egy idióta, és csak annyit tudok róla, milyen színű ruhát hord.

Pont erre van ott a várható gólpasszok statisztika, ami nem a végterméket veszi figyelembe, mert az tényleg nem a passzadón múlt (Pedrinek talán még mindig 0 gólpassza van minden sorozatot figyelembe véve, ami nyilván nem kóser). Azt figyeli, hogy milyen helyzetet teremtettél, abból hány százalékban fog gól rúgni a támadó, és ha valami óriási pech folytán rövidtávon két azonos gólpasszos 0-7-re áll, akkor is ki lehet deríteni, hogy ez igazából kb azonos szint, csak az egyikét épp kihagyta mindenki, a másikét meg berúgták, a várható assziszt stat ezt gyönyörűen ki fogja hozni. NEM hibátlanul, de elég jól.
És ebben is kb egálban vannak. A helyzetekialakításokra is van ilyen stat, ott ráadásul a cseleket és a passzokat is egybeveszik, szóval nem érdekli őket, ki hogy alakít ki helyzetet, és ott is egálban vannak kb, forma alapján kerülgetik egymást 1-2 tizeddel.

Amit te írsz a (szélirányról), ellenfél erősségéről, azok nagyon nem kézzelfogható dolgok, és nem is tudnál vele tényszerűen érvelni, csak hogy te így látod. 20 év múlva már lehet, hogy ezt is simán beleveszi amúgy a stat, ellenfél védőjének aznapi teljesítménye, ellenfél csapatának ereje, stb. Jelenleg itt még nem tartunk, de hogy te szemmel hogy mondod meg, hogy ez miért Dembélé felé billenti a mérleget, azt nem tudom, mert ezek nagyon, de nagyon elvont dolgok. Ha például mutatod sorra nagy meccseket, amiket Dembélé eldöntött, már valami lenne, nekem nemigen rémlik ilyen meccse, de biztos van.

A csapatjátékra, védekező statokra meg tényleg lehetetlen cáfolatokat hozni, 5-10-szeres értékek vannak a brazil mellett, ezt szemre is lehet látni, hogy az egyik végigsprinteli a meccset, a másik meg csak ha laszti van nála, amúgy eltéblábol. A stat itt sem hazudik, ezt is remekül megmutatja. És a mi játékstílusunkban ez óriási különbség, és őszintén nem értem, hogy fér el itt egyetlen ember, aki nem hajlandó dolgozni. Messinél megértem, és kb ennyi, még egy Mbappé is végigsprinteli a meccseit labda nélkül is. Jól szemléltet egy elfogultságot, hogy Fati ellen egy milliószor kiemelted (jogosan).
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
zsoltfree
Capitá del Barça
Hozzászólások: 976
Csatlakozott: 2006.01.10. 11:45:38
Tartózkodási hely: Budapest

2023.02.27. 09:41:43

Ez azért elég "érdekes".

https://www.youtube.com/watch?v=6NZmfXFWtng

Ez a hétvégi Marseille - PSG meccsről egy kis részlet.
1: A Marseille kapu mögött érdemes megnézni azt az óriási hálót. (0:18-nál, illetve 0:34-nél).
2: A pajzsos palik is érdekesek 0:28-tól!
3: Ennek ellenére 0:34-től láthatók, hogy mindenféle kemény tárgyak repülnek be ezek ellenére is az ünneplő játékosokhoz, plusz a pajzsokról pattannak is le ezek. 0:38-nál egy szép mentés látható a pajzzsal.

Azért az elég kemény, hogy ezekről itt tudják a francia ligában, hogy ilyet csinálnak, és kb rutinnal már ezeket helyileg "kezelik" is. Pedig ezek a kemény repülő tárgyak azért nem tűnnek veszélytelennek. Ennek ellenére a meccs megy nyugodtan tovább.

Nem mennék bele, de azért láttuk, hogy más meccseken, más csapatokat miért tiltottak el.
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19612
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2022.12.30. 10:22:43

Úgy látom megszűnt a nemzetközi labdarúgás, így sajnos ide. Elhunyt a fekete gyöngyszem,nyugodjon békében. Oldalakat lehetne írni az eredményeiről, sokaknak a mai napig a legjobb játékos, döbbenet elhunyt Maradona és immár Pele is. :(
Kép
Kép
Kép
Avatar
geridoss
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2786
Csatlakozott: 2008.11.30. 23:00:46
Tartózkodási hely: Eger

2022.12.25. 12:16:54

Kellemes ünnepeket mindenkinek!
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 7510
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2022.12.24. 22:18:08

Kellemes Ünnepeket mindenkinek! :)
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
Rivaldo11
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8005
Csatlakozott: 2006.08.22. 11:44:15
Tartózkodási hely: Budapest

2022.12.24. 14:11:04

Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek! :)
Rivaldo-A Legnagyobb.
Avatar
grgly50
Capitá del Barça
Hozzászólások: 778
Csatlakozott: 2018.02.07. 21:37:09

2022.12.24. 13:16:05

visca el barca írta:
2022.12.24. 09:36:14
Kellemes ünneepket kívánok minden fórumozónak! Zabáljatok mint a disznó :mrgreen:
..és igyatok sokat. Hajnalban jövök! - mondta a róka. :D
Avatar
MQuCsabi
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6340
Csatlakozott: 2007.07.12. 14:50:03
Tartózkodási hely: Budapest

2022.12.24. 09:53:32

Kellemes, fűtött Ünnepeket!
Kép
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20964
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2022.12.24. 09:36:14

Kellemes ünneepket kívánok minden fórumozónak! Zabáljatok mint a disznó :mrgreen:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Avatar
Leon
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2591
Csatlakozott: 2014.02.17. 16:20:26
Tartózkodási hely: Balkán sarkán

2022.12.17. 21:52:46

Nem tudom innen lehet-e linkelni, minden esetre nálam ez az év videója: =D>

https://telex.hu/belfold/2022/12/17/kes ... a-kamionos
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15488
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2022.12.15. 16:52:13

Figyelj Bence, ebben a témában sincs ennyi, amennyit belefektetsz, hogy bizonygasd.
Te szereted ezeket a számokat, meg érted, nekem a foci nem erről szól, ez utolsó a sorban.

Olyanoktól vagyok ki amikor van egy top 10 csatár összeállítás, és akkor ilyen noname pl-s arcok vannak ott ilyen statok miatt. Aztán rúgnak 12-15 gólt egy szezonban:D
Meg a kedvencem amikor "nem láttam a meccset, de xy ilyen xG-t hozott, igazságtalan hogy nem nyertek" érvelések hangzanak el. És ez kb mindennapos pl az unibetes srácok is nyomtak ilyen mélázásokat, aztán vedd őket komolyan, amikor xg peet meg exgw pistike megfejtik a PL nagy rejtelmeit.
Na ezek miatt nem tudom komolyan venni ezeket a statisztikákat.
Szerintem tudod miről beszélek, és nem gondolom, hogy szerinted ezek helyes alkalmazásai és következtetései a statoknak.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 7510
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2022.12.15. 16:04:40

csababarca írta:
2022.12.15. 12:01:54
Értem amit írt, de nem értek egyet vele.
Olyan kontextusban használják sokszor ezeket az xg dolgokat, amik értelmetlenek.
Pl kinyilatkoztatni, hogy a city sokkal jobb csapat, mert több xG-t hozott össze. Most egy ilyen mondattal mit kezdjek, mikor kiverte őket a real? Kit érdekel az, hogy jobb csapat xG alapján, ha az eredményben ez nem nyilvánul meg?


Őőőő, lehet ma jobb, szervezettebb a védekezés, 90-es években meg a 2000-es évek elején viszont sokkal pokrócabb stílusban fociztak a védők, nézz meg 1-1 meccsösszefoglalót az interes korszákából, méterekről akarták megsemmisíteni, meccsenként 4-5ször, lap nélkül.
Ma már ezeket szankcionálják, akkor még kevésbé.
De a spanyol liga is a 90-es években sokkal keményebb volt mint ma.


Mindegy, megint olyan topikot nyitottam ki, amit nem kellett volna.
Áthozom, a kecske többet érdemel annál, hogy szétoffoljuk a topikját. :)
A második fele igaz, jogos.

De hát akkor ezen logika alapján mindig az a jobb csapat, amelyik épp nyert, és nem érdemes utána ilyeneket mondani, hogy érdemtelen volt, jogos volt, ésatöbbi. Akkor a horvátok jobbak voltak a braziloknál, mikor utóbbiak végig fociztak, helyzeteket alakítottak ki, nekik meg volt egy darab kapuralövésük. Nyilván ez is egy gondolkodásmód, hogy mindig a jobb csapat nyer, de a foci a kevés gól miatt sajna nem ilyen igazságos sport. A Pool-RM ugyanez volt, a Pool sorra dolgozta ki a helyzeteket, köztük emlékeim szerint 2 ziccert is, a RM meg egyszer eljutott a kapuig. Nyertek? Persze. Jobbak voltak? Nyilván nem. Ha ugyanezen Horvát-Brazil RM-Pool meccseket lejátsszák jó sokszor, akkor a brazilok és a Pool sokkal többet húzna be. De ez nyilván egy meccsen nem fog kijönni, ert a focit nem 60 gólra játsszák, ahol a nagy számok miatt szinte mindig kijönne az eredmény, hanem 1-2-re. Lehet 5 xG-re is 0 gólt lőni (mi pl. képesek vagynk rá szerintem), meg 0,05-re is egyet. De attól még egy ilyen 0-1-es meccsen nyilvánvaló lenne, ki a jobb csapat... Nem csak XG-re, szemre is, ez utóbbi csak alátámasztaná a kialakított helyzetek számát/minőségét.

És ez az xG semmivel sem másabb, mint szemre, meccs képe alapján azt mondani, hogy "megérdemelten nyertek" vagy "jobb volt a másik, de az xy könyörtelenül kihasználéta azt az egy helyzetét". Tök ugyanaz, csak számokkal kifejezve, amit látsz is a meccsen.

Az angol-francia nagyon jól szemléltet szerintem sokmindent a témában. Szemre jobbak voltak az angolok, jobban mentek, több helyzetük volt + a két tizi ugye. Nem sokkal, de jobbaknak tűntek, ebben kb mindenki megegyezett. Az xG 2,69 volt az angoloknak és 1,41 a franciáknak. Nyilván a két tizi ebben nagy szerepet játszott, az eleve 1,52 körüli xG.
Konklúziók, amiket például le lehet vonni egy meccs ilyen jellegű statjából is, akkor is ha nem nézted meg a meccset:
- Ezen a meccsen jobbak voltak kicsit az angolok, többet támadtak, több helyzetet alakítottak ki.
- Ezen a meccsen a franciák fejben jobbak voltak, jobban használták ki a helyzeteiket.
(Ezeket szemre is meg lehetett mondani, eléggé egybehangzó is volt a fórum véleménye).
Amit pl. nem lehet levonni ennyiből:
- Anglia jobb csapat - nyilván nem, mivel egy meccsről beszélünk.
- Ez alapján azt sem igazán, hogy Franciaország jobb csapat.

Perspektíva kérdése, nyilván senki nem fogja azt mondani, hogy hú, kicsit több xG-t ért el ezen a meccsen x csapat az y ellen, és akkor nyilván ők a jobbak. De ha egy szezonon át megnéznénk, és az x csapat kétszer annyit termel átlagosan, mint y (egyszerűség kedvéért feltételezett azonos mennyiségű általuk a másik csapat számára engedett xG-re), akkor nyilván ők a jobb csapat, és ez alighanem pontokban is meg fog mutatkozni elég alaposan egy bajnokságban. Egy egyenes kiesésben nem feltétlen.

Ettől még a focit nézni kell, nyilván, csak ma már kb minden kifejezhető számokkal, és így lehet kicsit objektivizálni, vitát, érveket alátámasztani vele. Nyilván azok számára, akik értenek hozzá, de mivel már nagyon érthetővé teszik, én is megértem őket, mezei drukkerként.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Atlantis
Capitá del Barça
Hozzászólások: 886
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2022.12.13. 23:16:25

szbsz írta:
2022.12.13. 17:39:50
Atlantis írta:
2022.12.13. 17:23:39

Mivel sem Afganisztán, sem az USA nem város, ezért a videó alapján ilyesmit nem lehet levonni. :D
Ha több "veszélyes" városa van akkor nekem abból az következik, hogy maga az ország is veszélyesebbnek számít. Tévedek? :D
Igen. :D
Ha jól megnézed, ezek az adatok is arra vonatkoznak, hogy hány gyilkosság jut 100.000 emberre egy városban 2022-ben. Ez az jelenti, hogy ha ezen statisztika szerint egy országról szeretnél következtetést levonni, akkor az országra vonatkoztatva kellene kiszámolnod ugyanezt az értéket.

Tehát mivel az USA-ban nagyjából 9-szer többen élnek, a területe pedig 15-ször nagyobb, ezért kicsit több matekozást igényelne a dolog, mint ezen videó alapján ezt a téves következtetést elsőre levonni. Csak azért, mert több város szerepel a TOP 25-ben az USA-ból, nem biztos hogy az egész ország veszélyesebb.
(amúgy kiváncsiságból utánanéztem, és ebben a rangsorban 2018as és 2020as adatok alapján Afganisztán mint ország veszélyesebbnek számított :D )

Amúgy meg a videó is eleve szenzációhajhász nevet kapott. Még ez a statisztika sem a valódi veszélyességet mutatja, hanem csak azokat a városokat, ahol a legnagyobb az esélyed arra, hogy meggyilkolnak. Azért egy város nem csak attól lehet veszélyes, hogy meggyilkolnak, hanem a balesetek számától, elkapható betegségek, emberrablás, sima rablás, stb. :D
Avatar
szbsz
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 320
Csatlakozott: 2018.11.06. 12:25:42

2022.12.13. 17:39:50

Atlantis írta:
2022.12.13. 17:23:39

Mivel sem Afganisztán, sem az USA nem város, ezért a videó alapján ilyesmit nem lehet levonni. :D
Ha több "veszélyes" városa van akkor nekem abból az következik, hogy maga az ország is veszélyesebbnek számít. Tévedek? :D
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Atlantis
Capitá del Barça
Hozzászólások: 886
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2022.12.13. 17:23:39

szbsz írta:
2022.12.13. 16:26:38
Leon írta:
2022.12.12. 23:38:45
Kinek támadt kedve egy jó kis mexikói utazáshoz? :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?v=_yJEgNtTaGg
Akkor most Afganisztán biztonságosabb mint az USA? =D>
Mivel sem Afganisztán, sem az USA nem város, ezért a videó alapján ilyesmit nem lehet levonni. :D
Avatar
szbsz
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 320
Csatlakozott: 2018.11.06. 12:25:42

2022.12.13. 16:26:38

Leon írta:
2022.12.12. 23:38:45
Kinek támadt kedve egy jó kis mexikói utazáshoz? :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?v=_yJEgNtTaGg
Akkor most Afganisztán biztonságosabb mint az USA? =D>
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Avatar
brazilfan
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1125
Csatlakozott: 2018.02.26. 09:49:51

2022.12.13. 15:41:58

grgly50 írta:
2022.12.08. 11:16:06
Nekem is csak Szepesin keresztül volt nagy név Amarildo, Zagallo, Pelé, Didi.... Mondjuk volt szerencsém látni Pelét 1966-ban. Persze TV-n
Én 70-ben láttam, szintén tévén, és nem sokkal a vb után ment egy focisuli szerű sorozat is, ő mutatta a gyerekeknek, hogy kell lőni, fejelni stb.
Avatar
Leon
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2591
Csatlakozott: 2014.02.17. 16:20:26
Tartózkodási hely: Balkán sarkán

2022.12.12. 23:38:45

Kinek támadt kedve egy jó kis mexikói utazáshoz? :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?v=_yJEgNtTaGg
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Avatar
grgly50
Capitá del Barça
Hozzászólások: 778
Csatlakozott: 2018.02.07. 21:37:09

2022.12.08. 11:16:06

brazilfan írta:
2022.12.03. 12:09:29
Cseri írta:
2022.12.03. 10:41:23
.

De azt is hozzá kell tenni, hogy úgy voltak megkérdőjelezhetetlen extraklasszisok, hogy Albert kivételével mi, magyarok, csak a világbajnokságokon láthattuk őket, a többit hozzáfantáziáltuk.
Nekem is csak Szepesin keresztül volt nagy név Amarildo, Zagallo, Pelé, Didi.... Mondjuk volt szerencsém látni Pelét 1966-ban. Persze TV-n
Avatar
recrea
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6739
Csatlakozott: 2004.12.24. 23:38:21

2022.12.08. 03:39:36

bence0330 írta:
2022.12.01. 17:39:09
Rivaldoról és Ronaldórol csak visszanézett emlékeim vannak főleg, de szerintem egyik sincs magasabban Mbappénál és Neymarnál. Ronaldo eleve nem volt az az igazi labdazsonglőr, mint inkább egy céltudatos gólfosó, aki közben nagyon ügyes is volt.
Ehhez még nem vagyok elég részeg…ha most összeállnak kettő a kettőbe, akkor vannak kb egy magasságban, de nem tudom, h kire fogadnék :D Neymar eleve a közelében sincs egyiknek sem, és nem is lesz, tizede annyi meccset sem dönt el vagy fog eldönteni, mint a másik kettő egyenként. Mondom ezt úgy, h nagyon bírtam a palit, amíg nálunk volt és megvolt az esélye történelmet írni, elcseszte.

Mbappe extra, elképesztő őstehetség, de hogy Ronaldonál nem született sem előtte, sem utána nagyobb csatár, az teljesen biztos, amit ő tudott, azt soha senki nem tudta az elmúlt 100 évben. Ha nincs az a két sérülés, minden idők legjobbja, Messi ide, Messi oda.
Válasz küldése