Guille írta: ↑2023.04.24. 10:18:38
Nekem a másik gondom Messi visszahozatalával, hogy ha még működne is rövid távon, nyilván kapna egy örökkévalóság+1 éves szerződést, ő pedig nem tűnik annak a típusnak, aki csak úgy lelép, belátja, hogy már benne van a korban, 30-40 perceket játszik, átadja a stafétát stb.
Szóval nekem (is) az a félelmem, hogy itt ragadna évekig, nyilván soha senki nem küldené el még egyszer az előzményeket és legendastátuszát figyelembe véve, és vígan elfocizna amíg kedve van, amit hosszú távon a csapat fog megsínyleni.
Hiába tartom őt én is GOAT-nak, pont ezért is, ilyen isteni státusszal már nem lehet reálisan kezelni egy játékost, aki ráadásul nem egy játékos, hanem A JÁTÉKOS.
Aztán ha rám cáfolna, annak nagyon örülnék, de igen kevés esélyt látok erre a forgatókönyvre.
2 éves szerződésről van szó, amit Messi bonthat 1 év után.
Én nem aggódnék azon, hogy nem fog időben távozni majd, szerintem Ronaldohoz képest lényegesen jobb csapat dolgozik körülötte, akik megfelelően egyengetik a karrierjét, sokkal jobban balanszolva a szakmai, pénzügyi és megítélésbeli kérdéseket.
És egyelőre szó sincs arról, hogy be kéne látnia bármit is, mert továbbra is a világ egyik legjobb támadója. Akkor is egyértelmű, ha nézi az ember a meccseken, meg akkor is, ha csak a számaira néz rá.
Egyébként meg aggódjon, akinek két anyja van

olyan évek után, mint amiken túlvagyunk, alig várom hogy a jelenlegi védelmünk és középpályánk előtt Messi dolgozzon. Laportáék már tavaly eldobták a koncepciót, hogy lassú, tudatos szakmai-anyagi építkezéssel építjük fel a klubot, és a fórumozók nagyjából 50%-a tökéletes illusztrációja annak, hogy a szurkolók nulla türelemmel rendelkeznek, és sose viselnének el egy valódi építkezést a játék és eredmények több éves hiányában.
Troym írta: ↑2023.04.24. 10:42:18
Igen szerintem a jövő kiárusítása, csak nem úgy ahogy te érted.
Te szakmailag mondod, én most speciel anyagilag.
Tavaly rengeteg üzletrészt eladtunk, hogy hozzunk játékosokat, idén ugyanazt csináljuk, csak el kell adni a piacképes játékosok egy részét olyanokért, akik
1. szerintem nem is feltétlen jobbak, mint a jelenlegi játékosok Pl: Inigo
2. Majdnem mindegyik jelölt egyre többet maródi, szóval a bevethetőségük is kérdéses
3.. tuti ingyen lépnek majd le innen és pont a te vágyad (meg majdnem mindenkié) nem teljesül, mert 3 év múlva nem lesz miből venni valami írástudót a nyugdíjas klub végével
Jön 1,5 - 2 szezon egy fele akkora stadionban mikor visszaköltöznénk és Pedri, Gavi, Araujo, Christensen, stb a csúcson lesz, és szeretnénk visszakapaszkodni Európába, na akkor lesz egy lesz egy mondjuk egy 38 éves Messi, 37 éves Lewa, 36 éves Gündogan, akiket pótolni kéne pénz nélkül?
Ez mondjuk teljesen jogos elgondolás, nyilván a fiatal játékosok többet érnek még rossz formában is, mint az ingyen távozók.
A kérdés az, hogy kiket hoznánk végül, meg kit tartanánk meg a meglévőkből, és ők mit hoznak a konyhára.
Inigot én speciel nem értem, pláne ha marad pl Alonso is, de azért ezek még mind csak pletykák.
Gündogant sem értem, bár nagyon szeretem a játékát, én tuti megállapodnék a Frenki-Pedri-Gavi kezdővel, Nico-Torre-Busi-ifisták(-SR) cserepaddal
a klub jelen helyzetében.
Messiről meg ugye a napokban részletesen kifejtettem, hogy szerintem anyagi szempontból nettó profit lenne az érkezése.
Látod, milyen kezdőt írtam, a csapat gerincénél nem oszt, nem szoroz az, ha vannak koros tartalékok, nem lesz légüres tér 3 év múlva mikor távoznak. A támadószekció meg jelenelg is le van nullázva, szóval csak az a kérdés, hogy tudunk-e olyanokat hozni vagy megtartani, akikre lehet építeni hosszú távon. Szerintem, sajnos, a válasz egy nagy kiábrándító nem. Szerk: upsz, végül nem írtam le a kezdőt: TS-Koundé,Araujo,Christensen,Baldé - Gavi,Frenkie-Pedri -
Dembi, Messi, Lewa
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila