Szerintem egész 2023ban jól teljesít, egyáltalán nem lóg ki a középpályásaink közül, sőt. Tegnap sem volt kiugróan rossz, mindenki más is rossz volt, és alapvetően csapatszinten buktunk egyet. Vagy akkor elment a topfutball Lewa, Ter Stegen, Araujo meg Baldé mellett is például? Mert a madridosok mellettük is elmentek tegnap ugyanúgy, nem is kevésszer. Dobjuk ki a tegnapi kezdőcsapat mind a 11 játékosát? Mert Busi nem volt rosszabb, mint bármelyikük.
Csak egy bűnbak gyártás ez az egész, aki amúgy nem szereti, az előveszi megint, most van alkalom, meg amúgy is le kell vezetni a feszkót. Tőlem csináljátok, alapvetően fontos nekem a mentális egészségetek, de azért muszáj leírnom, hogy alapvetően nincs igazatok.
Éppen a tegnapi meccs az, ami pont nem változtat az ő tekintetében sem semmit, a helyzet változatlan, és most figyeljetek igazán, mert most jönnek a nagy igazságok

:
Igaz, hogy alapvetően sokkal magasabb szinten teljesít Xavi kezei alatt, és a szezon második felében, mint a korábbi években. Ez ellen a madrid ellen is parádés dolgokat csinált, bár tudom hogy a memóriáját a tegnapi kitörölte néhány jómadárnak, de azért 3 clasicot nyertünk a 4ből, és abból is 2t kiváló játékkal, a harmadikat meg olyan védekezéssel, amiben Businak is oroszlánrésze volt.
Emellett
igaz, hogy már nem fiatal, és bizonyos helyzetekre nem megoldás. Ha szintet akarunk lépni (= BL egyenes kieséses szakaszba kerülni, és egy középszerű, de bizonyos dolgokban nagyon penge madridot megverni akár hátrányból is), akkor aligha ő lesz majd a kezdő ember meg a csapatkapitány.
Igaz az is, hogy egyelőre nyúlik a hosszabbítása, nem biztos, hogy itt akar majd maradni.
Igaz az is viszont, hogy Xavi marasztalja, és szerintem
TELJESEN IGAZA van ebben. Nem fogunk ugyanis tudni eleget igazolni, Busquets szintje pedig igenis megüti a közepes és kicsi spanyol meccsek, meg a kispadunk szintjét. Ha meg véletlen tényleg nem tudunk egyáltalán igazolni, és örülünk, ha regisztráljuk és hosszabbítjuk a jelenlegi embereinket, akkor meg az az igazság, hogy Busi jövőre is kezdő alapanyag. Mert nem álmaitok BL kezdőjéhez kell viszonyítani, hanem ahhoz, ami rendelkezésünkre fog állni.
Ha meg akarom őrizni a szokásos, realista hozzáállásom, akkor jövőre is marad, és a meccsek felén kezdő is lesz. Örülni nem kell, de figyelembevéve a tényeket és kilátásokat, szerintem simán lehetünk majd olyan helyzetben, hogy mégis örülünk, hogy itt maradt. Ahogy most is örülhetünk, mert nélküle még gyengébb lenne a csapatunk és a keretünk.
A csk kérdést most nem akarom teljesen kibontani, sztem Júliusban aktuális. Egyáltalán nem értünk valszeg egyet többekkel abban, hogy milyen vérmérséklet, és egyéb kvalitások kellenek, ha valami gyakorlati hasznát is akarjuk venni a pozíciónak. Abban egyetértünk, hogy Busi nem a legjobb csk, az utolsó jó talán Xavi volt. De abban nem, hogy miért nem jó, és abban sem feltétlen, hogy kik vagy milyen emberek kellenek erre a pozícióra. Araujo az ő vérmérsékletével pl egész biztosan nem. Vezérnek lehet lenni a pályán karszalag nélkül is, a bíróval mindig megfelelő módon viselkedni viszont... : megfelelő, szituációhoz és bíró személyiségéhez igazított stílusban, megfelelő nyelveken, megfelelő időkben, megfelelő vehemenciával és határozottsággal, erre szerintem Araujo pont nem alkalmas. Vannak olyanok, akik igen. De tudoatosítani kell, hogy mit is várunk a csapatkapitánytól. Júliusban látjuk majd remélhetőleg a végleges keretet (változatosság kedvéért), és akkor majd érdemes erről beszélni.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila