Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Oké, a hype-utálatod és az ellenszenved teljesen értem, de ez a mondat szerintem nem korrekt, lentebb felsoroltam natúr számokat, objektíve sokkal ererdményesebbek európában, mint a spanyolok. Olyan sok pofont nem kaphatnak, mert szépen döntőznek-nyernek majd minden évben. Nyilván mindig mindegyik angol csapat nem juthat a 4 közé, 1-2-t kiütnek hamarabb, de még így is elég magasan a 2. legjobb spanyol liga felett vannak natúr eredményekben is, függetlenül attól, ki milyen focit szeret, meg ki kinek szurkol. Meg az a poén, hogy annyira erős a liga, hogy a Cityn kívül nem lehet tudni, ki lesz épp elődöntős, mert sokan vannak már a BL-helyekért vívott küzdelemben is, nem csak magában a BL-ben. Lehet a Tham, a Pool, közel volt a MU, nyert a CFC, most lehet, hogy majd az Arsenal érkezik meg... a két egycsapatos ligából meg az az 1-1 jön be néha, a spanyolban a Reál, meg oké, most nem, de hosszabb távon talán mi, meg volt egy Villarreal mutatóba még, de az az óriási meglepetés kategória.csababarca írta: ↑2023.04.23. 21:09:22Viszont ahogy kijönnek a szigetről, akkor kapják arcba a pofonokat szépen, nem csak a Realtól, hanem éppen aki szembe jön.
Erősség szempontjából is. Az angoloknak volt 4 BL-döntősük az utóbbi években, a spanyoloknál meg van egy Real, amely kiemelkedő, aztán a többieknek köze nincs hozzá. A Sevilla meg ugyanaz mint a Real, csak az EL-ben.dinnyesz írta: ↑2023.04.23. 13:08:45Én abszolút spanyol foci párti vagyok/voltam mindig is, de az utóbbi időben szinte nézhetetlen kategória. 10/7-8 meccs teljesen kuka. Viszont ha belebotlok egy PL meccsbe, legyen az bármi, legtöbbször nem kapcsolok el. Nem tudom egyébként, hogy a közvetítések között van ekkora különbség, vagy tényleg a szurkolók ennyivel másabbak, de ég és föld mennyivel jobban atjon a hangulat egy PL meccsen. Szóval erősség szempontból nem biztos, hogy előrébb vannak az angolok, nezhetoseg szempontjából mindenképp.
Nem ők a legeredményesebbek a kupákban. Történelmileg sem, és a közelmúltban sem. Az elmúlt 10 BL-kiírást hatszor nyerték spanyolországi csapatok, mindössze kétszer az angolok. Az EL-t is a spanyolok nyerték meg legtöbbször, az elmúlt 10 évben ott 6:3 az arány a spanyolok javára.bence0330 írta: ↑2023.04.21. 03:51:37A PL nem csak azért toronymagasan a legerősebb, és legjobb, legnézettebb bajnokság, mert ők a legeredményesebbek a kupákban az az elmúlt években (több házi BL elődöntővel, döntővel, EL házidöntővel...). Pedig már csak emiatt is az lenne. Egyszerűen olyan mennyiségű jó csapat van ott, amiről a többi bajnokság nem is álmodhat
Akkor emiatt kellett a bírók szakvéleményéért fizetni? Mondjuk pár tégely Wick olcsóbb lett volna.Nagybarcelona írta: ↑2023.04.22. 13:11:55https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona ... -answered/
Hát nem tudtam melyik topic alá linkeljem. Most már tudjuk mièrt vannak ilyen jó formában a Real játèkosai, a csodaszer
Wick Vaporub![]()
Remélem Guardiola-t még lehet Pep-nek hívni...
Szerintem is kellett neki most egy olyan csapat, amely nem tartozik a közvetlen európai elitbe. Érdekes párharc lesz a Leverkursen ellen, akiknek a szezonját az egykori tanítványa, Xabi Alonso hozta vissza a sírből nagyon impresszív teljesítménnyel.
A Sevilla meg egész szezonban retek f*s volt, most meg volt 1-2 jó meccsük.Nagybarcelona írta: ↑2023.04.21. 19:44:10LG: nekem az összkèppel ès a játèkunkkal van problèmám. Mindenre van mentsèg, de ezzel a kerettel ilyen játèkot játszani... Volt már mindenfèle kifogás, sèrültek, gyenge keret, napfèny, száraz fű, sok ellenszurkoló a Camp Nouban. Múltkor írtam az understat szerint a 9 gól helyett 25 gólt "kellett volna kapnunk". Nem hiszek ebben az xG-ben, de aki nèzte a meccseinket, látta, hogy Stegenen ès a szerencsèn múlt rengeteg pont. Kiestünk minden kupából kètszer Xavival. Ès olvashatjuk, milyen jól játszunk. Nekem az egèsz szezon kínszenvedès, helyzeteink is alig akadnak. Erre jön a Sevilla, ès megmutatja, hogy így is lehet. Sajnálom a sok negatívumot, megpróbálok pozitívabb lenni. Forca Barca! Húzzuk be a bajnoki címet.
Lehet így is nézni. Egy másik nézőpont: a Barca vezeti azt a bajnokságot, ahol a Sevilla látványosan szenved, és oda vissza ki is ütötte őket. Akkor most ki áraz be kit?Nagybarcelona írta: ↑2023.04.21. 18:48:17Most jutottam el a Sevilla hírig. Hát szerintem is beárazta Xavi munkásságát. A Sevilla kerete a Barcaènak majdnem a negyede. Elvesztette a 2 kh-èt az FFP miatt, akik miatt a Sevilla kapta a legkevesebb gólt a Ligában, a csapat sava borsát. Erre 5-2-vel kiejti a MU-t. A kiesès ellen küzdenek egy szedett vedett csapattal, idèn a 3. edzővel. Persze megint a kifogások. Xavi "csak" a Sevilla keretènek èrtèkèben kapott játèkosokat. Benfica otthon, Frankfurt otthon, Inter otthon, a Mu idegenben, Real otthon. Ez nagyon durván gyenge teljesítmény de lehet èn vagyok negatív, hogy sormintát látok benne.
Jah nagyon bocsi ha magadra vetted, teljesen nem rád értettem. De itt a fórumon ezen a szinten volt leszólva.bence0330 írta: ↑2023.04.21. 10:10:52Erre nehéz mit mondani, mert tudtommal Carlo vezeti az örökranglistát 4 BL trófeával, ergo objektíve ő minden idők legsikeresebb BL-edzője egyelőre. Az meg aztán tuti, hogy én Milan-drukkerként nem sajnáltam legy írta: ↑2023.04.21. 07:38:58Azért emlékszem én hogy le volt itt sajnálva Carlo amikor odament, és középszerű edzőnek bekönyvelve.... Aztán most csak csak végigmakkoltak egy teljes kieséses szakaszt, a rá következő szezonban még kivertek két teljesen formán kívüli PL csapatot és máris ő minden idők legjobb edzője... LOL!![]()
Jól mutatja az emberek reális értékítéletét mindkettő véglet.![]()
![]()
Erre nehéz mit mondani, mert tudtommal Carlo vezeti az örökranglistát 4 BL trófeával, ergo objektíve ő minden idők legsikeresebb BL-edzője egyelőre. Az meg aztán tuti, hogy én Milan-drukkerként nem sajnáltam legy írta: ↑2023.04.21. 07:38:58Azért emlékszem én hogy le volt itt sajnálva Carlo amikor odament, és középszerű edzőnek bekönyvelve.... Aztán most csak csak végigmakkoltak egy teljes kieséses szakaszt, a rá következő szezonban még kivertek két teljesen formán kívüli PL csapatot és máris ő minden idők legjobb edzője... LOL!![]()
Jól mutatja az emberek reális értékítéletét mindkettő véglet.