2 éves szerződésről van szó, amit Messi bonthat 1 év után.Guille írta: ↑2023.04.24. 10:18:38Nekem a másik gondom Messi visszahozatalával, hogy ha még működne is rövid távon, nyilván kapna egy örökkévalóság+1 éves szerződést, ő pedig nem tűnik annak a típusnak, aki csak úgy lelép, belátja, hogy már benne van a korban, 30-40 perceket játszik, átadja a stafétát stb.
Szóval nekem (is) az a félelmem, hogy itt ragadna évekig, nyilván soha senki nem küldené el még egyszer az előzményeket és legendastátuszát figyelembe véve, és vígan elfocizna amíg kedve van, amit hosszú távon a csapat fog megsínyleni.
Hiába tartom őt én is GOAT-nak, pont ezért is, ilyen isteni státusszal már nem lehet reálisan kezelni egy játékost, aki ráadásul nem egy játékos, hanem A JÁTÉKOS.
Aztán ha rám cáfolna, annak nagyon örülnék, de igen kevés esélyt látok erre a forgatókönyvre.
Én nem aggódnék azon, hogy nem fog időben távozni majd, szerintem Ronaldohoz képest lényegesen jobb csapat dolgozik körülötte, akik megfelelően egyengetik a karrierjét, sokkal jobban balanszolva a szakmai, pénzügyi és megítélésbeli kérdéseket.
És egyelőre szó sincs arról, hogy be kéne látnia bármit is, mert továbbra is a világ egyik legjobb támadója. Akkor is egyértelmű, ha nézi az ember a meccseken, meg akkor is, ha csak a számaira néz rá.
Egyébként meg aggódjon, akinek két anyja van

Ez mondjuk teljesen jogos elgondolás, nyilván a fiatal játékosok többet érnek még rossz formában is, mint az ingyen távozók.Troym írta: ↑2023.04.24. 10:42:18Igen szerintem a jövő kiárusítása, csak nem úgy ahogy te érted.
Te szakmailag mondod, én most speciel anyagilag.
Tavaly rengeteg üzletrészt eladtunk, hogy hozzunk játékosokat, idén ugyanazt csináljuk, csak el kell adni a piacképes játékosok egy részét olyanokért, akik
1. szerintem nem is feltétlen jobbak, mint a jelenlegi játékosok Pl: Inigo
2. Majdnem mindegyik jelölt egyre többet maródi, szóval a bevethetőségük is kérdéses
3.. tuti ingyen lépnek majd le innen és pont a te vágyad (meg majdnem mindenkié) nem teljesül, mert 3 év múlva nem lesz miből venni valami írástudót a nyugdíjas klub végével
Jön 1,5 - 2 szezon egy fele akkora stadionban mikor visszaköltöznénk és Pedri, Gavi, Araujo, Christensen, stb a csúcson lesz, és szeretnénk visszakapaszkodni Európába, na akkor lesz egy lesz egy mondjuk egy 38 éves Messi, 37 éves Lewa, 36 éves Gündogan, akiket pótolni kéne pénz nélkül?
A kérdés az, hogy kiket hoznánk végül, meg kit tartanánk meg a meglévőkből, és ők mit hoznak a konyhára.
Inigot én speciel nem értem, pláne ha marad pl Alonso is, de azért ezek még mind csak pletykák.
Gündogant sem értem, bár nagyon szeretem a játékát, én tuti megállapodnék a Frenki-Pedri-Gavi kezdővel, Nico-Torre-Busi-ifisták(-SR) cserepaddal a klub jelen helyzetében.
Messiről meg ugye a napokban részletesen kifejtettem, hogy szerintem anyagi szempontból nettó profit lenne az érkezése.
Látod, milyen kezdőt írtam, a csapat gerincénél nem oszt, nem szoroz az, ha vannak koros tartalékok, nem lesz légüres tér 3 év múlva mikor távoznak. A támadószekció meg jelenelg is le van nullázva, szóval csak az a kérdés, hogy tudunk-e olyanokat hozni vagy megtartani, akikre lehet építeni hosszú távon. Szerintem, sajnos, a válasz egy nagy kiábrándító nem. Szerk: upsz, végül nem írtam le a kezdőt: TS-Koundé,Araujo,Christensen,Baldé - Gavi,Frenkie-Pedri - Dembi, Messi, Lewa