Mondjuk szerintem ez jó ideje nem igaz. Van igazi erőcsapat, mint a Pool, CFC, Tottenham de most már a klasszikusan ilyen focit játszó United is inkább finomkodik, fifikás kis játékokkal képes nyerni (Fernandes, Rashford, Garnacho, Eriksen... van rá bőven finom lábú játékosuk...), de egy Arsenal, City már rég sokkal technikásabb focit játszik, mint a mi ligánkban bárki. És ehhez hozzájön még 1-2 kisebb csapat, mint pl. a Brentford Ajax-stílusa mindenképp, vagy egy Brighton. Rég nem le-fel rohangálnak, csak van tempó IS a játékban.brazilfan írta: ↑2023.04.24. 09:25:09Feltéve, hogy egy meccset az erő, a fokozhatatlan iram, a megállás nélküli nyargalászás teszi élvezetessé.csababarca írta: ↑2023.04.23. 23:01:22Jah, és azt én is látom, hogy egy random angol bajnoki élvezetesebb, mint egy random spanyol, ezt nem vitatom igazából
De az élvezhetőséghez nálam a cselek, finom körömpasszok is kellenek, ilyenekből nem sokat látok a brit fociban.
Ez a brit vehemecia a szurkolókra is átragad, ott üvöltöznek, mutogatnak megállás nélkül, amíg Cantona meg nem unja, ilyen a spanyol fociban nincs, de nekem nem is hiányzik.
Ráadásul nálam még a spanyol oldalról sem igen stimmel a dolog, a technikás spanyol foci már max egy Celta, Soci, Betis. A többiek a szervezettségükből, védekezésükből élnek, és ami még rosszabb, undorító favágásból, ami Angliában szintén nem jellemző.