2023.04.21. 03:51:37
Szerintem itt van egy képzavar. A PL nem csak azért toronymagasan a legerősebb, és legjobb, legnézettebb bajnokság, mert ők a legeredményesebbek a kupákban az az elmúlt években (több házi BL elődöntővel, döntővel, EL házidöntővel...). Pedig már csak emiatt is az lenne. Egyszerűen olyan mennyiségű jó csapat van ott, amiről a többi bajnokság nem is álmodhat, emiatt a meccsek zöme jó, sok a rangadó, van tempó, megfelel a 21. század megnövekedett ingerküszöbének, hangosabbak a szurkolók, jobb a hangulat, sok a gól, egyszerűen egy átlag nézőnek alig maradt érv a La Liga mellett a két gigászon kívül. Mivel a spanyol csapatok még mindig elég taktikusak, így a nemzetközi bajnokságokban még kicsitk isebb a lemaradásuk, mint nézettségben, izgalmi faktorban.
De statisztikailaig is simán verik a spanyolokat is az elmúlt években. BL-EL-válogatott szinten is jobb eredményeket érnek el.
Egyébként az szerintem eleve nem érv egyik vagy másik bajnokság mellett, hogy az egyik épp nyer, szóval ez a beárazás téma szerintem egyik irányban sem túl mérvadó. Semmit nem változtat a bajnokságok közti különbségen 1-1 meccs, ahol 1-2 gól dönt. A RM eleve egy külön liga fejben, csak a BL-t nézve. Lemoshatja őket a City, a Pool, és akkor is ők fognak nyerni, és nem azért, mert amúgy jobb csapat, vagy mert spanyol bajnokságból jöttek, ilyen generáció van ott, amihez minden idők legjobb BL-edzője jött még ráadásnak.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy