Ez leírva tök jól hangzik, de:Andris írta: ↑2023.04.22. 22:20:39
De Messi ingyen jön, ez nekünk így mindenestől évente 25 millióba kerül, bruttó. (elvileg) Évi 25 millió euró plusz bevételt kell generálni az érkezésével közvetlenül, hogy nullán legyünk. A klubnak nagyságrendileg 800-1000 millió eurós bevétele van éves szinten, asszem. Ezek döntő többsége jegybevétel, szponzorációs összeg, és közvetítési jogdíj. 1000 millión nagyon nagyon keveset kell csak arányosan növelni, hogy kijöjjön a +25 millió. Jegyeladások szerintem nőnek, a közvetítési jogdíjak egyértelműen nőhetnek (ha megfelelő szerződéseket kötöttünk, flex részekkel), a szponzoroknál meg nem csak a régiek nőhetnek flex részekkel, hanem jöhet akár új is Messi miatt. És akkor még ott lehet akár a BL is, minden újabb kör sokmillió eurót hoz a konyhára, amit túlélünk, kezdve a csoport továbbjutással.
Éves szinten a fizuját kitermelni így nem lenne nagy dolog.
1. Nem tudom hogy várnánk több pénzt a jegyekből, amikor egy 55 ezres stadionba költözünk (amit amúgy bérlünk, tehát ez is egy plusz költség, ami eddig nem volt). Laporta meg nem fogja 75%-al megemelni a jegyárakat.
Mellesleg Messi nélkül is a Camp Nou-ban a legmagasabb az idei átlagnézőszám, szerintem nem nyerünk vele annyit.
2. Hova akarunk új szponzorokat? A Spotify-al hosszútávú szerződésünk van, amiben feltételezem nincs olyan kitétel, hogy ha Messi is jön, akkor többet fizetnek. Plusz a stadion-költözés miatt én abban sem vagyok biztos, hogy idén fizetnének a stadion névért, mivel nem ott játszunk.
Sok eladnivaló nincs, volt téma valami kriptos-cég, de ha jól rémlik velük is már megállapodtunk.
3. A közvetítési pénzeket ha jól tudom a Liga osztja szét, szerintem hiába nézik többen a meccseinket, ha magának a Ligának a nézettsége csökken.
És még mindig ott van a fizetési sapka, ha Messi-re rászánunk 25 misit, azt csak úgy lehet, hogy azt a 25-öt valamelyik másik játékoson/poszton megspóroljuk. Márpedig elég nagy luxus lenne egyetlen játékosba fektetni (vagy elverni, nézőpont kérdése) egy ekkora összeget.