davi10 írta: ↑2023.04.20. 15:12:18
Andris írta: ↑2023.04.20. 15:01:39
Egyébként meg, bárkinek, bármilyen csapatnak, bármilyen edzőnek lehet rossz periódusa. 4 meccses is, de
akár még 14 meccses is, és ennek anélkül szabadna lennie, hogy meginog a pad.
Ezt komolyan gondolod? Egy Barca edző lehet a bajnokság harmadában rossz periódusban anélkül, hogy meginogna alatta a pad?
A türelem és a nihill között azért van különbség, nálam ez már bőven az utóbbi.
Xavi-val szerencsére nem tartunk itt, de azért legyen már egy határ, itt igenis eredménykényszer van.
Nyilván itt nem egy 14 meccses vereség szériára gondolok (azaz -42 pontra), hanem egy olyanra, ahol ebben a periódusban a csapat sok pontot veszít, akár lecsúszik 1-2 helyezést, és átlagosan nem játszik jól. Amúgy 14 meccs az nem csak bajnokság, hanem egy átlagos két hónapnyi meccsszám (bajnokság, kupák).
És amúgy nem, nem azt írtam, hogy lehet. Sajnos nem lehet, ez a realitás. Azt írtam, hogy szabadna lennie. Szakmailag szerintem
elfogadható kéne legyen általánosságban, hogy van egy csapatnak egy bűn rossz 2 hónapos időszaka, anélkül, hogy gyökeres váltást lebegtetnének.
És persze ez sem minden évben, hiszen akkor sosincs esély kupákra.
Én annak a híve vagyok, hogy egy edzőnek minden körülmények közt adni kellene 2-3 évet egy csapat felépítésére, és ha ezek után van eredmény, akkor utána bármikor lehet a későbbiekben 2 rossz hónap, nem fogják emiatt elküldeni. Nem tartom reálisnak, de kívánatosnak tartanám amúgy, határozottan.
Most pl nagyon tetszik, ahogy a Liverpool kitart Klopp mellett, annak ellenére, hogy siralom amit idén csinálnak. Szerintem jól csinálják, és sajnos teljesen szokatlan ez.
PS: én pl Koemannak is még több időt adtam volna, alapjáraton... viszont két dolog is keresztbehúzta, hogy ezt az álláspontot képviseljem:
1. egy év után eltűntették neki Messit, ami gyakorlatilag keresztbetör bármely megkezdett projektet, ezt nem túlzás kijelenteni
2. Koeman olyan ocsmány módon bánt játékosokkal (mindenkit cseszegetett, fröcsögő nyállal ordibált, bűnbakokat cserélgetett félidőben bosszúból, stb), ami szerintem védhetetlen
az ő kedvére vettek tavaly januárban és a nyáron játékosokat
Lassan azt érzem, ha a csapat jól játszik az Xavi érdeme, ha nem az meg a játékosok hibája. A kör bezárult.
Sonoma:
Ezt a két dolgot gondoltam kiemelni, a többiről már mindenki tudja, hogy te mit gondolsz, meg én mit.
Az elsőnél egyszerűen csak annyit mondanék, hogy ez egy
orbitális nagy hazugság vagy tévedés, semmi többet. Abban esetleg megegyezhetünk, hogy szerinted az ő kedvére vettek, szerintem meg egyértelműen nem. DE egy biztos: ilyen formában kijelenteni ezt nem lehet, ahogy te teszed.
A másodiknál pedig szerintem szintén tévedsz, méghozzá nem is picit, persze ez csak a személyes benyomásom: szerintem (legalábbis itt a fórumon) egyértelműen azt láthatjuk, hogy a Xavit úgymond "védők" rendszeresen firtatják az ő felelősségét is, és az ő hibáit is, ugyanakkor nem akarják elkaszálni minden rossz eredmény vagy hiba után. Ebben ugyanis igenis meghatározó faktorok a sérültek, a meglévők személyes formája és kvalitásai, a keret általános minősége és bősége.
De valójában szó sincs itt Xavi megvédéséről. Egyszerűen csak megkívánnánk, hogy egy csapat és edző teljesítményét a körülmények figyelembevételével értékelje mindenki (továbbra is lehet negatívan értékelni), nem pedig az alapján, hogy álmaiban hol lenne most a csapat helye, vagy hogy az online adatbázisok szerint hány millió euró a keret értéke, és még sorolhatnám.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila