Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Szerintem LE egyértelműen jobb.
Meg kell védenem Xavit!bence0330 írta: ↑2023.04.19. 10:25:10Szerintem nem azzal van a gond, hogy nem tudja átadni, amit akar, mert azt pár hónap után már sikerült, fura lenne, ha hirtelen nem így lenne. A játékosait menedzseli rosszul, de azt nagyon. A támadók leépülése (ez a klub nyomásának a sara is, nem csak az övé, de azért mostanra már biztosan benne van ő is vastagon), Lewy, Pedri túljátszatása, Kessié, fiatalok, általánosságban rotáció hiánya, Depay nevetséges elküldése, stb. És a támadók egyszerűen már leépültek annyira, hogy a VB óta az egy szem Raphinha az, aki képes valamit csinálni, ő meg nyilván nem akkora gólvágó, hogy eldöntse az összes meccset, főleg, ha rá hárul már kb minden, mint anno Messinél, szervezés, gólhelyzetek kialakítása és góllövés is egyszerre, és a limitáltabb képességével ezt ő nyilván nem tudja egyedül megoldani, pedig próbálkozik, és az iszonyatos akarásával ebbe ő is beleroskad lassan. A gólok hiányán így nem kell csodálkozni sajna, hogy nincs, aki lője őket. Közben Pedrit is ő nyírta ki, ami miatt nem elég kreatív a középpálya, Gavit szerintem túlságosan átnevelte pitbullba, mikor sokkal ötletesebb játékot tudna játszani, ha nem ez lenne a fő feladata, és lenne rá ereje - meg nem lenne túltolva ő sem.
A Busuets-SR ügyről nem is szólva, de mondjuk az inkább más meccseken probléma, nem a Girona elleni támadásépítésben, mert oda pont rendben lennének, nem rajtuk múlik.
Így gólok szempontjából az lett a végeredmény, hogy nem maradt kreatív középpályás, és nem maradt elöl értelmezhető támadó, pedig a maga szintjén mind a négyen jó játékosok, függetlenül attól, mit jelent valakinek a Barca-szint. Hogy jók, sőt, némelyeke nagyon jók, az nem kérdés.
Lehet ebben fejlődni, de idénre ezt sajnos elbaltázta elég durván. Enne ellenére örülök, hogy annyira összegyúrta a rég látott nagybetűs Csapatot, hogy ezen 13 pontos előnyben kellett elkezdeni aggódni.És 99%, hogy hozunk egy kétkupás szezont, ami remek, de jövőre nagyot kell lépnie előre ezen a téren szerintem.
Intő jel Barcelonában? Leghasznosabb ajánlatom ezt elfelejteni, úgy tűnik Barcelonában nem létezik olyan, hogy intő jel.Nagybarcelona írta: ↑2023.04.19. 10:35:41intő jelnek kellene lennie. Utáltam Valverdet,
Arra sem mernèk nagy tètben fogadni, hogy Auba után Christensen is nem távozhatna Xavi rèszèről egy bal lábas Barca profilú játèkosèrt vagy 20-30 millióèrt cserèbe.
Úgy néz ki, többet gondoltam bele vagy másképp fogalmazva a szurkolói reményem volt túlzott szintű Xavival kapcsolatban.
Én ezt a játékot vártam Xavitól. Mitől volna az a foci, amiről írsz? Egyik nagy akadály az, amit említesz játékos szinten. Amíg Busi a csk, és alapember, SR. szintén alap, bár most talán kényszer is, de vele is hosszabbítás, és az nem azt mutatja, hogy kikerülne a csapatból. FDJ-nek nincs így motiváció, előbb utóbb ő is váltani fog így. És persze ott az elvárt tiki taka játék, ami meg már nem megy emberek híján. És a nemzetközi foci is elment emellett.Peter írta: ↑2023.04.18. 12:46:51Ilyen előny birtokában nem hiszem, hogy lehet bajnokságot bukni.
Számomra inkább az a meglepő, hogy egyáltalán ekkora előnyünk keletkezett, ami a bajnokságban erős,magabiztos és meggyőző fölényre kellene, hogy utaljon. Matematikailag ez így is néz ki, ez tény.
A mutatott játékot tekintve viszont szomorúan látom, hogy alulmúlja a csapat még azt a minimumot is, amit vártam. Számomra ugyanis teljesen egyértelművé vált még a szezon kezdetekor, amikor a keret véglegessé vált, hogy ahol Busquets-Roberto-Alonso játékosokra az edző fontos szereplőként tekint, az - hangsúlyozom ismét, hogy szerintem - bármilyen fejlődéssel összeegyeztethetetlen.
Xavi szerepvállalásától új és élettel teli, dinamikus, lüktető, fiatalos játékot vártam minden tekintetben progresszív felfogással. Olyan játékos focit, amit öröm nézni, szórakoztat, itt ott kap egy-egy pofont, de megrázza magát és játszik tovább, majd lépésről lépésre érik, csiszolódik és tényezővé teszi magát a BL-ben.
Papírforma volt az idény elején, 13 pontos előnyről nekem az már nem magyarázat, hogy idény előtt ki, mire számított.Kovbal88 írta: ↑2023.04.18. 09:29:48Én is ettől félek, hogy még idén kapunk egy nagy verést a bajnokságban, mint a kupában a Realtól, aztán egész máshogy fog kinézni a szezon, mint amit vártunk tőle. Amúgy a bajnoki cím nem elvárás, hanem bravúr, ahogy tavaly a második hely is az volt. A Real, mint címvédő, mint BL győztes, inkább az esélye ennek a bajnokságnak papíron.
Nem tudom, miért játszunk ilyen gyengén, még a Real ellen is az első fél idő rendbe volt, azóta estünk vissza, Girona, Getafe ellen is volt helyzet, Girona ellen talán bent is volt a labda...de ennél több kell. Izgalmas lesz az Atletico elleni meccs. De így, hogy hátul passzolgatunk, Raphinha nem képes megverni az emberét. Nem hangzik jól
1. Legyen igazad!brazilfan írta: ↑2023.04.18. 08:48:36Lehetne egy szavazás, sőt kettő, 1. bukjuk-e a bajnokságot, 2. a kinti, barcelonai drukkerek azért nem fütyülnek, mert stadionturisták, vagy azért, mert vakok.
Én arra szavaznék, hogy 1. nem bukjuk a bajnokságot, 2. se ez, se az, szerintem a kintiek bíznak Xaviban (aki nem olyan régen még az itteni, pesti szurkolók többsége szerint is jó munkát végzett, a gazdasági, anyagi, igazolási stb. körülmények ellenére).
Vasárnap délután talán mindkét kérdésre lesz válasz, addig is, egyelőre vezetjük a bajnokságot.
Én is ettől félek, hogy még idén kapunk egy nagy verést a bajnokságban, mint a kupában a Realtól, aztán egész máshogy fog kinézni a szezon, mint amit vártunk tőle. Amúgy a bajnoki cím nem elvárás, hanem bravúr, ahogy tavaly a második hely is az volt. A Real, mint címvédő, mint BL győztes, inkább az esélye ennek a bajnokságnak papíron.Saviola írta: ↑2023.04.17. 21:31:45Ha bukjuk a bajnokságot, az egyértelműen Xavi sara lesz, arra nincs magyarázat.
Se a sérültek, se a fű, se a nap.
Semmi másra nem kell koncentrálnia ennek a csapatnak, csak, hogy zs kategóriás csapatok ellen mutasson valamit.
Iszonyat nehéz úgy, hogy a fél csapat nettó siralom, de ennyi pont előny leadását erre sem lehet fogni.
Én is úgy érzem, hogy, ha az AtMa beáraz minket hétvégén, akkor kuka a bajnokság is.
Fütyülni nem fognak, mert a stadion 3/4-e turistákból áll, pedig erre a csapatra az elmúlt 3 meccsért bőven ráférne.
Lehetne egy szavazás, sőt kettő, 1. bukjuk-e a bajnokságot, 2. a kinti, barcelonai drukkerek azért nem fütyülnek, mert stadionturisták, vagy azért, mert vakok.
Igen, komoly. Nem, focit szinte csak grundon, más sportágban viszont versenyeztem, még ha egyéni sportág is volt. És ha kikaptam valakitől, akitől nem volt szégyen, nem nagyon tépelődtem rajta, mert tudtam, hogy nem szégyen, csak emeltem a kalapom, és mentem tovább.Sonoma írta: ↑2023.04.17. 19:36:07Ez most komoly?
Fociztál valaha is?
Ezek a játékosok nem robotok, hogy persze kikaptunk hazai pályán 3-4 góllal az Atmától, a közönség talán még ki is fütyül, de mi csak mosolygunk annak tudatában, hogy 8 ponttal vezetünk. Egy újabb nagy verés után ez a csapat megint nem áll fel vagy 2 hétig.
Ez most komoly?bence0330 írta: ↑2023.04.17. 12:14:57Nem, csak messze a bajnokság legjobb formában lévő csapata az ATMA, hatalmasat mennek. Nem arról van szó, hogy nem számít feltétlenül, kaparjunk, simán nyerhetünk is, meg simán veszthetünk is, a lényeg, hogy nem szégyen, mert baromi jó kis csapat most, mi meg kicsit leszállóágban vagyunk, tele hiányzókkal. Arra gondoltam, hogy HA kikapunk, az nem szabadan, hogy befolyásoljon senkit a csapaton belül fejben.
Egyelőre még szerintem nem küzdünk a bajnokságért. Ha kikapunk - és a Reál nyer! - akkor még mindig 8 pont a difi, ami komoly különbség.
Valamivel senki nem számol. Ha nyer az Atletico lesz ELŐTTÜK 10 pont előny, mi gödörben, ők hengerelnek. Simán lehetnek nevető 3.
Az utóbbi nekem is feltűnt, de nem is olyan a középpályánk most DJ és Pedri nélkül. Kessié szerintem jó játékos, de nem ez a profilja, Gavi partner lenne bármiben, csak nincs hozzá partner, Busi labdabiztos, de már nyilván lassú, SR-t meg sem akarom említeni.Troym írta: ↑2023.04.17. 13:34:06Két kérdésem lenne:
Szerintetek mondjuk az elmúlt 4-6 hónapban hány 10 év alatti kölyöknek lett "örök szerelem" a csapat? Csak mert azért elvileg a szurkolókért is megy a show, de pont ők nem igazán vannak elkényeztetve.
Másik:
Nem lett sokkal kevesebb még a labdabirtoklásunk is? Korábban 60-70% lehetett átlagosan, nagyobb meccseken 55 körüli. Most nekem olyan érzés, hogy a legkisebb csapatok ellen is kb 55-45, másnak is feltűnt hasonló?
Szerintem Xavi-val a Brand szinten volna tartható, ami a szurkolókat illeti, akár új, gyerek szurkolókat. Az ő neve alatt egy jó teljesítménnyel, főleg a nemzetközi kupákban népszerűsítheti a csapatot. Hogy merre indulunk, az szerintem a szezon vége után a jövő kiírásban dől el. Nehéz év lesz, mert el is kell költözni a stadion építése miatt.Troym írta: ↑2023.04.17. 13:34:06Két kérdésem lenne:
Szerintetek mondjuk az elmúlt 4-6 hónapban hány 10 év alatti kölyöknek lett "örök szerelem" a csapat? Csak mert azért elvileg a szurkolókért is megy a show, de pont ők nem igazán vannak elkényeztetve.
Másik:
Nem lett sokkal kevesebb még a labdabirtoklásunk is? Korábban 60-70% lehetett átlagosan, nagyobb meccseken 55 körüli. Most nekem olyan érzés, hogy a legkisebb csapatok ellen is kb 55-45, másnak is feltűnt hasonló?