drobika írta: ↑2023.04.13. 08:55:23
brazilfan írta: ↑2023.04.13. 08:26:27
A Realban nagyjából mindenki egészséges, kb. a legjobb csapatukkal tudják játszani a tavaszi meccseiket, nyilván a tegnapi is másként nézett volna ki 3-4 alapemberük nélkül. Plusz kb. fél óra emberelőnyben.
Azt értem, hogy nem szeretjük a Madridot. Én sem, egyértelmű, Ugyanakkor ez egy játék, nem több. Nem értem, hogy miért kell állandóan valami mentséget keresni a mi teljesítményünkre, és valami irtó mákot, meg ezer szerencsés csillagállást megállapítani a Madridnál. A Madrid mindig minden kapacitását a BL-re tudja fordítani valahogy, és tény, hogy ezt nem tudná tenni, ha nem tenne meg mindent ennek érdekében.
A másik: Egyelőre ellenünk nyomoznak némi befolyásolás gyanúja ügyében, és nagyon remélem, hogy ebből jól fogunk majd kijönni, mert ha nem, annak irtózatos sportszakmai következményei lesznek a jogiak mellett.
Észre kell vennünk ezeket a BL meccseket nézve, hogy senki, de senki nem játszik ebben az üzemmódban mint mi. Ez halott nemzetközi szinten. Nem hátra játszanak a kapushoz, nem a mellettük állóhoz passzolnak 1200X oda vissza. Támadó, egy-egy, erőfoci van, gyorsan direkt kapu felé. Vagy a magunkévá tesszük, vagy nem. Eddig a sajátunkkal nem jöttünk ki jól.
Nyilván nem csak szerencse, tenni is kellett érte, leginkább meg kellett nyerni a bajnokságot, hogy olyan csoportba kerüljenek. Azért egy Shaktar-Celtic-Leipzig trió mellett minden bizonnyal mi is továbbmentünk volna. És nem is csak szerencse, hogy ilyen eredményeket értek el, de ha az utóbbi 4 évet nézzük egyszer voltak igazán jók és eredményesek, és természetesen ki kell emelni, hogy azt meg is nyerték. És nekik is voltak ezalatt csúnya égéseik. Elég csak a 18/19-es szezont nézni, ahol az Ajax alázta le őket a nyolcaddöntőben, de a rákövetkező évben is hullottak kettős vereséggel a 16 között. És ott azért egy jó korban lévő, összeállt Ramos-Varane-Casemiro-Modric-Kroos-Benzema tengellyel tudtak kiállni.
Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy valóban élesebbek a BL-ben, mint mi, de olyan hatalmas különbség nincs, mint azt itt sokan állítják.
De ha csak az idei szezont nézzük, náluk sem hosszabb a pad, megkockáztatom még vékonyabb, mint nálunk, de erre nem szorultak rá és a csoportmeccsek alatt is szinte pihentethettek. Max. a lipcsei meccsre kellett felszívni magukat, de ott is bukták az egyiket.
Nálunk azért kicsit más a helyzet. A jelenlegi sorozatban, ha csak az Inter elleni meccseket nézzük, amiket vegyünk legfontosabbnak a továbbjutás szempontjából, az odavágó sem tükrözte az eredményt, normál bíráskodás mellett ott egy 1:0 született volna, a visszavágón pedig ha csak egy kezdő belső védő egészséges már máshogy nézett volna ki. Elébe megyek a válasznak ezt csak azért írom le, hogy nem egy sima kiesésről van itt szó vagy arról, hogy nem számítottunk tényezőnek, nagyon sok aspektus közre játszott ebben. Főleg, hogy még a Bayernnel is az egyik meccsen abszolút partyban voltunk, 1, X, 2, bármilyen eredmény születhetett volna, nem úgy mint a korábbi években. Ősszel ráadásul ez a team még nagyon nyers volt.
Ha mondjuk a tavalyi szezonról beszélünk, akkor viszont teljesen helytálló, hogy európai porondon nem volt keresni valónk. A Bayern ellen mindkét meccset úgy hoztuk le, hogy lemostak minket és sajnos a Benfica elleni odavágó is tükrözte a mutatott játékot. Mondjuk ott is kevésen múlt a továbbjutás, de valljuk be, nem érdemeltük volna meg sajnos. De azért jelenleg egy teljesen új csapat van, új edzővel, ezt a csapatot, ha nem sújtják ilyen körülmények én, ha nem is esélyesnek, de azért tartom tényezőnek európai szinten is. Egy kis szerencsével főleg. A csapat achilles-sarkának én igazából a rövid padot érzem, habár még így is oda lehet érni, lásd. Real és egy kis szerencse sem árt, mert az európai színtér elég lutri.
Az EL-ben is kiestünk korán, de nem mindegy hogy a Roma ellen vagy az egyik aktuális legesélyesebb ellen. Mert szerintem a MU jelenleg a City mögött a PL 2.-3. legerősebb csapata. A bajnokságon kívül sztem egy szinten van az Arsenallal. (főleg, hogy utóbbit az "első" körben kiverte a Sporting)., És a United ellen is egy ki-ki párharc volt, ugyanúgy egy megtépázott csapattal.
A Negreia-ügy viszont nem tudom, hogy jön most ide.
Bocsánat a hsz-ért, nem állt szándékomban, csak kicsit elkalandoztam közben.