Ès mi szidjuk Eric Garciát?
Ugyanitt kèt francia sztárvèdő eladó

Kb ugyanez futott át bennemm, ugyanakkor szerintem ez "csak" vezérlés kérdése, ami a DNS működését, sebességét szabályozza, azaz a hatékonyságát növeli.Messa írta: ↑2023.04.12. 10:12:45én élménnyel néztem pl Sané játékát is tegnap. Nem tartom abszolút sokra mint játékost, meg nyilván soha nem vennénk meg mert a legkisebb mértékig sem Barca DNS, de abban a paliban minden megvan ami a mi játékosainkból hiányzik. Tökösség, erő, gyorsaság, nagyon jó rúgótechnika. 3 lépésből ott terem a kapu előtt és tüzel. A szögleteit meg amilyen erővel berugdalta a kapu elé kész életveszély volt mindegyik, ott bármi lehetett volna. Más kérdés ha meg is vennénk, itt 3 hónap után egy analfabéta képét keltené mert ráerőltetnénk a stílusunkat amiben egy mai támadó egyszerűen nem tud élni.
Ahhoz, hogy impotens legyen a védelem, fejben és testben is gyorsabbnak kell lennie a támadóknak.
Teljesen egyetértek veled. A mi ezer passzos játékunk, amikor mindenki a 2m-re álló másikhoz passzol, és tökéletes passz %-a lesz, 75%-os labdabirtoklásunk van eredmény nélkül, amikor állandóan hátra meg a kapushoz játszunk nemzetközi szintem halára van ítélve. Tetszik nem tetszik. Nem is volt egy-két hazapasszon kívül egy sem. Támadólag kevés húzás, gyorsan a kapu elé, egy-egyezés, kombinatív játék. Ez a jelen. Nem hinném, hogy a jövő mást hoz. Nem is említem, hogy bármelyik két csapattal is játszottunk volna, mi lett volna az eredmény, mert nem ez a lényeges. Az, hogy észre kell vennünk, hogy mi lenne a helyes út, hogy odakerülhessünk megint az élmezőnybe nemzetközi szinten.Messa írta: ↑2023.04.12. 10:12:45Érdekes megnézni hogy a BL ezen szintjén (de már a csoportkörben is) a gólok nagy része miből születik. Gyors kontrák, labdaszerzés után direkt, pár érintéses, lövéssel végződő akciók. Nagyon ritka ezen a szinten, hogy 3 perc labdadajkálás után miután körbeadogatták háromszor a 10 emberrel felállt 2 vonalban húzódó védőfalat, valaki húz egy váratlant és átmegy 10 emberen, vagy bejátssza 8 védő közé a labdát ahol a támadó megkapja és lesz ideje meg területe lőni. Nincs ilyen. Ilyenre maximum egy prime Ronaldinho vagy Messi lehetne képes ma is, de már abban sem vagyok biztos, a mai Messi meg már biztosan nem.
Nagyon gyors akciók vannak pár húzásból, és igyekeznek valahogy le is zárni azt. Én egyszerűen nem látom azt, hogy a mi stílusunkkal hogyan lehetne érvényesülni a legmagasabb szinten. Mi mindig hagyunk időt az ellenfélnek, hogy 2 vonalban komótosan visszarendeződjenek a labda mögé, leszűkítsék a területeket, onnan meg már rendre kellene az extra valamelyik támadónktól hogy 2-3 embert megoldjon és teret nyisson. Erre képes játékosaink meg nemhogy nekünk nincsenek, de nagyjából senkinek. Nem véletlenül születik felállt védelem ellen nagyon kevés gól ma már.
Annak ellenére hogy a vesztes oldalon állt végül, én élménnyel néztem pl Sané játékát is tegnap. Nem tartom abszolút sokra mint játékost, meg nyilván soha nem vennénk meg mert a legkisebb mértékig sem Barca DNS, de abban a paliban minden megvan ami a mi játékosainkból hiányzik. Tökösség, erő, gyorsaság, nagyon jó rúgótechnika. 3 lépésből ott terem a kapu előtt és tüzel. A szögleteit meg amilyen erővel berugdalta a kapu elé kész életveszély volt mindegyik, ott bármi lehetett volna. Más kérdés ha meg is vennénk, itt 3 hónap után egy analfabéta képét keltené mert ráerőltetnénk a stílusunkat amiben egy mai támadó egyszerűen nem tud élni.
Szóval sokszor az az érzésem, hogy a mi játékstílusunkkal drasztikusan lecsökken a gólszerzési esélyünk, és a BL-ben ez akkor sem lesz másként ha visszahozzuk a 36 éves Messit.
Ehhez nagyon kellett az impotens Bayern-védelem, a nem túl fineszes cselt Musiala nagyon bekajálta, utána pedig hagyták Rodrit lőni, nem léptek ki rá. A második gól előtti bénázás meg méltatlan volt az amúgy színvonalas negyeddöntőhöz.
Érdekes megnézni hogy a BL ezen szintjén (de már a csoportkörben is) a gólok nagy része miből születik. Gyors kontrák, labdaszerzés után direkt, pár érintéses, lövéssel végződő akciók. Nagyon ritka ezen a szinten, hogy 3 perc labdadajkálás után miután körbeadogatták háromszor a 10 emberrel felállt 2 vonalban húzódó védőfalat, valaki húz egy váratlant és átmegy 10 emberen, vagy bejátssza 8 védő közé a labdát ahol a támadó megkapja és lesz ideje meg területe lőni. Nincs ilyen. Ilyenre maximum egy prime Ronaldinho vagy Messi lehetne képes ma is, de már abban sem vagyok biztos, a mai Messi meg már biztosan nem.
Rodri felismerte, hogy helyzetbe került, felnézett és lőtt, nem tökölt, hogy ki lehet nála jobb helyzetben és nem kereste az oldalpassz vagy visszapassz lehetőségeit sem....szemlélet kérdése
Már előre látom ahogy Pep hoz megint egy mágikus túlgondolást a RM ellen, Haalandot berakja kapuba, Edersont csatárnakAndris írta: ↑2023.04.11. 22:35:40Bayern most épp egy ugyanolyan összeesést produkál, amilyet mi szoktunk. Szerencséjük, hogy csak 3-0... bár ezt az egy mondatot még 2-0nál kezdtem el írni.
Ez a City kikerekedett Haalanddal, remélem legalább meglesz Pep BL serlege, és továbbállhat az olajos brigádtól. Zseniális a foci, amit csinálnak, de a keret minősége is hihetetlen. Fényévekre vannak tőlünk.
Miért nem kerül szóba? Nincs miből megvenni őt sem. De ez több száz másik játékosra is igaz. De ha már ő a téma: 70m a kivásárlási záradéka és a Villarreal kérné az egész összeget kb egyben pl csapatok majd simán kifizetik. Vissza kell sajnos térni a realitásokhoz. Az annyi lehet, hogy jön vissza Abde, plusz esetleg Messi valami nyakatekert konstrukcióban.