gránit írta: ↑2023.04.11. 02:03:50
bence0330 írta: ↑2023.04.11. 01:40:09
Nem tudom, nekem ez az egész vita ott akadt már el, hogy senki nem zeng dicshimnuszokat Gaviról,
Vannak azért ilyenek, nem sok, de ők szeretik "mindenkinek" kikiáltani magukat, meg az autópályán helyesen közlekedőknek. Akik kritikákat fogalmaznak meg, inkább ezeket kritizálják, mint magát a srácot. Nem az elvárások irreálisak, hanem a dicséretek. Amúgy ha ő se lenne, reménytelenül kevesek lennénk még mennyiségileg is a középpályára. Én még nem kapkodnám el a dicséreteket, tegnap is keménykedett, sokra nem mentünk vele. Kreativitás a középpályán most sem volt.
Lewandowskival kapcsolatban meg most is leírjuk, hogy nincs aki kiszolgálja, majd azokat kezdjük el az egekig magasztalni, akiknek ez lenne a dolga... Sokkal inkább az az általános vélekedés, hogy ez a középpálya nem elég a komolyabb célokhoz. Vannak, akik túlzottan is védik őket, de ennek semmi jelentősége, sokkal fontosabb, hogy az ellenfél hogy vélekedik ezekről a játékosokról. A legnagyobb riválisaink nem hogy nem tartják "rettegettnek" ezeket az embereket, mint nálunk néhányan, hanem rajtuk röhögnek, és pofoznak ki minket a nemzetközi megmérettetések korai szakaszában.
Te szerintem azt nem érted meg, hogy az általad dicshimnusznak vélt dolgok (ami sztem teljesen fals megállapítás és túlzás) nagyrészt annak szól, hogy milyen idősen milyen teljesítményt rak le az asztalra. Mert ebben kiemelkedő. Ennyi rutinnal és ilyen fiatalon válogatott játékos, számos egyéni díja van, azért ezeket valamire csak megkapta. És sztem kreativitás is bőven van benne a szabálytalanságoknál pedig csak az van leginkább emlegetve amiket ő okoz, ezen a ponton az sem mellékes a meccsek többségén ő szenvedi el a legtöbbet.
A fizikumról pedig annyit, hogy nem tudom miért van így leszólva, 173 cm és 70 kg. Ez egy abszolút átlagos magasság és ehhez a 70 kg elég "robosztusságot" mutat. Nem egyszerű elnyomni. De Jong például lehet, hogy 180 centi, de a súlya alig több mint Gavié. És őt aztán bőven fizikálisnak nevezzük.
De egy kis összehasonlítás. Xavi 170/68, Modric 172/65, Bernardo Silva 173/64 és akkor ilyen Ini, Pedri félékről inkább nem beszélünk. Tegnap is fejpárbajokat nyert és voltak igazán látványos megmozdulásai.
A lényeg, hogy a teljesítmény/kor átlaga bőven átlag feletti. Ha egy 25-26 éves játékos mutatná azt amit jelenleg ő tényleg nem lenne olyan nagy szám. De nézzük Moukoku-t, Endricket, Roquet vagy akár Wirtzet. Értük sem azért röpködnek a 60-70-100 milliók ami a jelenlegi teljesítményük, hanem mert 1-2 éven belül klasszisok, nagy csapatokban meghatározó játékosok lehetnek, vagy egy 28 éves Baldénak sem örülnénk annyira ezzel a teljesítménnyel.
És veb ne vedd bántásnak vagy személyeskedésnek, de Te alapból elég elfogult vagy negatív irányba, ha Gaviról van szó.