jarvis írta: ↑2023.04.06. 00:22:54
Troym írta: ↑2023.04.05. 23:10:25
Sokadszor olvasom többetektől és nem értem.
Ez volt a kezdő: TS 31 éves Balde 19 Alonso 32 Kounde 25 Araujo 24 Busi 34 Kessie 26 Roberto 31 Gavi 18 Lewy 34 Raphinha 26, ennek átlaga több, mint 27 év. Miféle fiatal csapatról beszélünk?
Pályán volt 2 db 20 év alatti srác, később még beállt Fati, ennyi.
Igazad van, rosszul fogalmaztam, a helyes így szólna, hogy ez egy fiatal mag, akire épül jelenlegi egy elég jónak tűnő generáció.
Akik most top korban vannak az Araujo, De Jong, Dembele és Kounde, ezekből az első három top, a második pedig szintén top csak mutassa már meg amiért fél Európa leakarta igazolni a Sevillából.
Emellett ott van egy fiatal mag: Pedri, Balde, Gavi és Fati.
Hozzáteszem, ha már ennyire épülő a csapat én sokkal szívesebben néznék egy Alarcont vagy egy Torret vagy egy Chadit sergi Roberto és marcos alonso helyett, ezt nagyon sajnálom hogy Xavi nem meri/akarja meghúzni.
Pont ez a 2 gondolat, amin elgondolkodtam.
Mert vagy épüljön a csapat, vagy akarjunk prompt eredményeket. A kettő együtt nagyon sokba kerülne.
Szerintem Xavi döntött, ő azonnal akar dolgokat nyerni, erre utal Nico elengedése, Abde elengedése, Jutgla eladása, Luuk visszaküldése (ő nem fiatal, de pont egy épülő csapathoz ilyen idősebb cserecsatár kellene), Dest, Trincao, távozása 34 éves Lewa érkezése, Torre, Chadi nem használása stb.
Csak mellette valahol út közben sokat elvesztettünk apránként meccsről meccsre, mert kompromisszumokra kényszerült, sérültek, keretmélység és egyéb problémák miatt.
Először a stílus egyes elemei, aztán a gólok, a támadójáték, a játékosok fejlesztése.
90%, hogy meglesz ez a bajnoki cím, csak milyen áron?
Még egy évet kap SR, pedig gyakorlatilag most is használhatatlan (4 gólja ellenére mondom), de Xavi szerint mindenhol jó - szerintem mindenhol gyenge- emiatt Torre gondolom kölcsön és ezzel annyi neki. Marad Alonso, gondolom Chadi lelép, visszatérő kölcsönjátékosoknak újabb kölcsön, esetleg távozás fillérekért, Fati is gondolom ki lesz utálva, tippre valamennyi érkező 30 feletti lesz (Gündogan, Inigo, stb stb) minden távozó 25 alatti. A tartalékcsapat jobb játékosai is lépnek ingyen (Akhomach, Barbera) mert nem látnak maguk előtt perspektívát, itt tartjuk gondolom Busit, aki most jó valamennyire, csak már inkább padon kéne ülnie. Maradunk a 4 kp felállásnál, mert a 33 éves Gündogan, vagy akárki se fogja bírni egyedül, így a támadójáték hasonlóan esetleges marad. (Nem látom a 35 éves Lewy, Raphi és a megint táppénzes Dembele mitől lenne több / jobb) Magyarán nagy változás pozitív irányban nem valószínűsíthető. Mindig vannak és lesznek is sérültek.
Úgyhogy az építkezés mondjuk úgy, hogy elakadt, másrészt nagyobb csapatok ellen mindenhol elvérzünk, szóval eredmény oldal is kérdéses. Önmagában bármelyik párharc elvesztése elfogadható lenne, de összességében már lehangolóbb a kép. Real ellen 1-4, BM ellen 0-6, Inter ellen 3-4, MU ellen 3-4 holott 4kp van a stabilitás miatt, na 8 meccsen 18 kapott gól, 7 rúgott, tehát se védekezésben, sem támadásban nem vagyunk jók. És a bajnokságban a 2 alatti rúgott gólátlag is kb a 2003 körüli Kluivert korszak eredményessége.