A nap jelenete
Joan Garcia sacrificed Gerard Martin to make the save pic.twitter.com/OAE1f1tIlp
— Berneese (@theberneese) January 3, 2026
A kessiés topic-ban írtad, hogy a középpálya csalódás ebben az évben, teljesen egyetértek ezzel. Az odavágón is nagyon dominánsan játszott a Madrid, a védelmünk akkor állta a sarat. Én nem látok forgatókönyvet arra az esetre, ha az ellenfél jobban játszik, birtokolja a labdát, és egy alárendelt szerepben kell nyernünk. Az odavágón sikerült, de koncepció nem igazán volt mögötte, Christensenék tökéletes meccset játszottak hátul, és megúsztuk. De egy szavunk se lehetett volna, ha 1-3 a vége. A Manchester United ellen is ezt láttam a visszavágó második félidejében, amikor a ManU elkezdett dominánsabban játszani, mi pedig nem tudtunk ehhez alkalmazkodni. Nem tudtunk kontrákat vezetni, a labdakihozatal dadogott, ott egyszerűen már nem volt elég, ami a Ligában elmegy, hogy 1-0-lal kihúzzuk a gyengébb csapatok ellen.
Azt se felejtsük el, egy ilyesfajta játékfelfogás nagyon sok energiát vesz ki a játékosokból, mind fejben, mind testileg.Zsolti írta: ↑2023.03.03. 12:12:10Ki honnan kozeliti meg!? En tegnap azt lattam, hogy ez a taktika mukodik halmozottan hatranyos helyzetu arcokkal is a kezdoben! Kiegeszitve egy atom Dembelevel, egy fomaban levo Lewaval, egeszseges Pedrivel, szerintem utos lenne! Nem azt mondom, hogy minden meccsen, de rangadokra elovennem!
K*rva fegyelmezett csapatvedekezes, kontrabol meg elmenni Baldeval, Dembelevel, kozepen meg erkezne Lewa, masodik hullamban Pedri! Nagyon adnam..
Fatit nem temetném tegnap, nekem tetszett, ahogy megindult a labdával és volt egy kis varázslat az ellenfél 16-osánál is. Szóval a tegnapiból ő is építkezhet és ugye hétvégén minden esélye megvan kezdőként pályára lépni. Amúgy tegnap összesen két igazán jó teljesítményt láttam tőlünk, az egyik De Jong volt, iszonyatosan tudja vezetni a labdát és vigyázni rá, valamint ter Stégen kapus játszott még nagyot. Ferran se rossz jobb oldalon, hasznosabban játszik, mint Raphinha. A többiek annyira nem fogtak meg. A Madridtól is jobb meccset vártam. Nagyon kellett a tegnapi győzelem a két vesztes meccs után.
Igen, és a focit gólra játszák, de a nézők viszont nem a gólokért ülnek le. Vagy legalábbis én biztos nem, nem azért kezdtem pont a Barcát nézni
Igy is el lehet rakni 2-3-4 golt.
Ki honnan kozeliti meg!? En tegnap azt lattam, hogy ez a taktika mukodik halmozottan hatranyos helyzetu arcokkal is a kezdoben! Kiegeszitve egy atom Dembelevel, egy fomaban levo Lewaval, egeszseges Pedrivel, szerintem utos lenne! Nem azt mondom, hogy minden meccsen, de rangadokra elovennem!Andris írta: ↑2023.03.03. 11:08:54
Lentebb leírtam, hogy mennyire jól esett látni tegnap, ami történt, de...
Amiket leírsz, na ettől mentsen viszont meg minket a jóisten. Inkább essünk ki a másodosztályba, és soha többet ne nyerjünk el clasicot, mint hogy minden héten ezt kelljen néznem. 1-1szer oké, meg ha sérült minden góllövőnk, de amúgy teljesen elfogadhatatlan ez a játékfelfogás már többhetes távon is.
Ha megvan Pedri, és legalább Dembi vagy Lewa, akkor abszolút alkalmasak vagyunk kontrollálni a meccseket, semmi szükség ilyesmikre, mint tegnap. Képesek vagyunk kontrollálni a real ellen, de a MU ellen is. Láttuk. És meggyőződésem, hogy jövőre már majdnem bárki ellen, persze ez csak tipp.
Hosszabb távon meg remélhetőleg lesz legalább 1-2 minőségibb cserénk is, ha sérülések jönnek.
PS: az a szerencse, hogy Xavinak nyilván meg se fordul a fejében így játszani a továbbiakban, teljesen elképzelhetetlen. De még akkor is meghökkentő ilyet olvasni egy szurkolótól.
Szerk: Hétvégén a Valencia ellen sem fogadom már el ezt a játékot. Logikus lenne, hiszen a hiányzóink ugyanazok, de egy spanyol középcsapat ellen, a bajnokságban, 7 pontos előnnyel, otthon a Camp Nouban.. nem játszhatunk ebben a felfogásban, és kész. Tegnap nagyon jól esett a lelkemnek, de Vasárnap már nem elfogadható ugyanez.
Lentebb leírtam, hogy mennyire jól esett látni tegnap, ami történt, de...
Pontosan ez volt a lényeg.
De miért lenne ugyanez a forgatókönyv?Subinho írta: ↑2023.03.03. 06:48:54Tegnap pontosan olyan meccset játszottunk, mint amit a Madrid játszott ellenünk évekig. Rossz volt nézni. Két sorban a saját 16-osunk előtt. Ez a Barca játéka? Ezt találta ki Xavi egy classicora??? Ennyire megcsapta a társaságot az EL kiesés? Ez nem a Barca! De legalább kontrázni tudnánk... De nem.tudunk. Egyszerűen ha Rafinha elindult üresbe és tudott volna futni, utolérték. Ha ugyanez lesz Barcelonában is a forgatókönyv elegendő lesz másnap elolvasni az eredményt. Nyertünk, jól védekeztünk, de nekem ez csalódás volt.