gránit írta: ↑2023.03.13. 00:50:23
Google a barátod, ezzel van tele minden. Tegnape este is magyarázkodhattam a barátaimnak, hogy mit művelt a Barca. Azzal érveltem, és tényleg csak ebben bízhatunk, hogy Bartóékra rákenünk mindent. Az a szerencse, hogy egyelőre a klub egykori vezetősége ellen emelnek vádat, így a totális büntetést akár még el is kerülhetjük. Ennyit tehetünk, minden Bartóék hibája. Ők mehetnek a dutyiba, a klub nem bűnös, a sociók nem tudtak az ügyletekről.
Az más kérdés, hogy a sociók hogy engedhetik meg, hogy ilyen kifizetések megtörténhessenek. Nem nagyon van belső audit az egyesületnél, pedig kellene. A sociók a klub tulajdonosai, nekik kellene a menedzsmentet folyamatosan ellenőrizni. De akkor is aludtak, amikor Bartóék elmózdításáért aláírást gyűjtöttek.
Neharagudj, de ezen a forumon nem igy mukodnek a dolgok. Ha valamit allitasz, akkor azt forrasokkal kell alatamasztanod.
En olvasom a katalan es spanyol sportsajtot napi szinten, nincs szuksegem a googlera, plane hogy az interneten talalhato informaciok 98%a minimum megkerdojelezheto. Bar eddig nem vettem komolyan, mostmar kovetem az ugyet, es elolvasok mindent ami relevans lehet.
Megegyszer utoljara megkerlek, hogy ha van barmifele informaciod arrol, hogy a Barca valoban barmikor elonyhoz jutott, vagy hogy legalabb bizonyitek van barmifele olyanra, hogy kamu kifizetesek tortentek a klub reszerol, akkor azt prezentald.
Megegyszer mondom: mostmar kovetem az ugyet, es jelenleg annyit latok csak, hogy a klub szerzodesben allt bizonyos ceggel vagy cegekkel, cserebe megnevezett szolgaltatasokert. Ha nem bizonyitjak, hogy a kifizetesek kamuk lennenek, magyarul nem volt valodi a megvasarolt szolgaltatas, akkor valoban maximum egy osszeferhetetlensegi ugyrol beszelunk. Ez a bundagoz, biroi korrupciohoz es hasonlokhoz szerintem jogkovetkezmenyeket, sullyossagot illetoen kb ugy viszonyul, mint egy bolti lopas a gyilkossaghoz. Es raadasul az osszeferhetetlenseget szerintem annak kell ellenorizni, akinek a szemelyevel kapcsolatban felmerul, ilyen forman a klub kezei teljesen tisztak.
En nem allitom, hogy nem volt semmi mutyi, vagy nem akart volna lenni, csak azt, hogy nincsenek informaciok, es hogy ez nem veletlen: szerintem nincsenek bizonyitekok.
Ami a gyakorlati oldalt illeti, azt meg egyertelmunek latom, hogy a biraskodast illetoen semmifele elonyhoz nem jutottunk soha. Ilyen forman nehez jelenleg azt gondolnom, hogy olyan nagyon komolyan kene aggodnunk barmilyen jogi, vagy moralis szempontbol.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila