Nagybarcelona írta: ↑2023.03.30. 09:11:28
Mèg ha nagyon elfogult is az apuka, van abban igazság amit mond. Most tegyük fèlre azt, hogy Xavi az edzőnk.
Idèn nagyon akarjuk ezt a bajnokságot, remèlem behúzzuk, remèlem nem kell megmagyarázni, hogy mièrt, elèg csak az anyagi helyzetét ès a stadionèpítèst felhozni. Nèzzük a Bayern helyzetèt. Zokszó nèlkül menesztettèk Nagelsmant, úgy hogy 1 pontra az első hely (meg is lesz nekik) ès magabiztosan mennek a BL-ben is, pedig az utóbbi èvek talán leggyengèbb Bayernje. Minket ki is nulláztak a BL-ben. Tuchel (MU-Ten Haag) korai kinevezèsèvel, hogy elvigyèk a konkurencia elől, kb. nálunk el is dőlt, hogy marad Xavi jövőre is a kispadon.
Ez a Xavi-Nagelsmann-Tuchel helyzet nem tudom, hogyan jön ide. És a bajnoki szerepléssel, a csapat morális helyzetének romlásával indokolható is. Nem igazán értem az összefüggést Fatival.
Nagybarcelona írta: ↑2023.03.30. 09:11:28
Visszatèrve Ansura, ès most hagyjuk a csúfos BL, EL (2 szezon) szereplèst, nèzzük csak a játèkosok helyzetèt. Nem játszhatott volna Ansu többet?
Valamièrt Ferran van preferálva, aki először túl lett játszatva, aztán el lett felejtve a gödörben. Távozott Auba Lewandowski egyetlen helyettese apróèrt, majd Depay is, apróèrt. Orrvèrzèsig erőltette ezt a 4 kp-s rendszert, Pedri ahogy várható is volt, kidőlt hónapokra. A 18 èves Gavi a tavalyi berobbanás után idèn kb. szèp kifejezèssel a harcosságával tűnik ki. Ennek ellenère Kessiet mègsem sikerült beèpíteni. Raphinha (itt is sokszor említettètek) fèl szezonban bal szèlső, ami egyáltalán nem ízlik neki, majd Dembele sèrülèsèvel megkapta a bizalmat kènyszerből, de azèrt őt kell lekapni minden meccsen a támadósorból. De Jong sem tudom a tavalyi padozás után hogy lett állandó kezdő, gondolom a 4 kp-s miatt. Többet èrdemelne Fati? Szerintem igen. Èv elejèn Depayt vártam a kezdőbe Fatit szèpen visszavezetve a kezdőbe, a 2 játèkost rotálva. Jelen pillanatban úgy tűnik, jövőre egyikük sem lesz itt. Mi a garancia, hogy 0 euróval pótolunk 2 ilyen minősègű támadót?
Nincs egyértelműen preferálva Torres, főleg, annak a tekintetében, hogy a meccseinek szignifikáns részét a jobbszélen töltötte, ami Fatinak teljesen idegen, míg az előbbinek inkább preferált poszt, legalábbis a teljesítményét tekintve mindenképp. (a válogatottban sem véletlenül játszik kizárólag abban a pozícióban)
A 4 kp-s részt alapvetően osztom ezt korábban le is írtam, Gavi idei teljesítményével vioszont nem értek egyet. Nem egy meccsen volt MOM, a Reallal is gyakorlatilag egyedül törölte fel a padlót, de amellett is voltak jó meccsei.
A De Jongos rész szintén nem áll meg, mert tavaly Xavi alatt egy-két kivételtől eltekintve végig kezdő volt, aminek a nagy részét végig is játszotta, játékban pedig inkább az idei szezonban javult fel igazán klasszis szintre.
Raphinha pedig nem balszélsőt játszott, az volt jellemző, hogy olykor meccs közben cseréltek 20-25 percre Dembélével.
De már nagyon eltértünk a témától. Sajnos egyáltalán nem hiszem hogy Torres távozna, de még Fatira sem mernék bármennyi pénzt tenni. Előbbiről még pletykák sem voltak. Ráadásul ha Gündogan jön még kevesebb játékperc néz ki a bal oldalra.
És a Fati-Torres témára visszatérve, sajnos idén olyan szignifikáns különbség nincs a két játékos között, mint az várható lett volna, korábban bármennyi időre is állt be Ansu már lehetett látni azokat a dolgokat amik kezdőtagságot jelenthetnék. 10-15 perc alatt olyat mutatott, úgy megdobta a támadójátékot, hogy zongorázni lehetett a különbséget. Ezek idén valahogy kivesztek belőle.
És azt se felejtsük el, hogy innen mi vajmi keveset látunk. Nem látjuk az edzéseket, mi folyik az öltözőben stb.